کتاب‌های ادبی شهید فخری‌زاده از کتاب‌های تخصصی‌اش بیشتر بود


کتاب‌های ادبی شهید فخری‌زاده از کتاب‌های تخصصی‌اش بیشتر بود

فرزند شهید فخری‌زاده در اختتامیه کنگره فخر ایران گفت: پدرم به شعر علاقه زیادی داشت و حجم کتب ادبی داخل کتابخانه ایشان، شاید به اندازه و حتی بیش از کتب تخصصی رشته ایشان باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، اختتامیه پنجمین کنگره ملی شعر فخر ایران صبح امروز سه‌شنبه ۶ آذر، در تالار سوره حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.

کنگره ملی شعر «فخر ایران» هرسال مصادف با ایام شهادت دانشمند و شهید هسته‌ای و دفاعی کشور شهید محسن فخری‌زاده، با محوریت دستاروردها و ویژگی‌های شهید فخری‌زاده پذیرای شاعران است و توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برگزار می‌شود.

در این برنامه که با حضور خانواده شهید محسن فخری‌زاده و مقامات لشکری و کشوری برگزار شد، تعدادی از شاعران برگزیده و شاعران مطرح کشور شعرخوانی کردند. علیرضا قزوه، علی‌محمد مودب، ناصر فیض، میلاد عرفان‌پور، محمدمهدی عبداللهی، حمید هنرجو، فاطمه نانی‌زاده، فائزه زرافشان،‌ مجید لشکری و… از جمله شاعرانی بودند که شعرهایی با موضوع شهید فخری‌زاده و شهدای مقاومت برای حاضران قرائت کردند.

شهید فخری‌زاده در زمان حیات‌شان به برنامه‌های ادبی توجه ویژه داشتند

حجت الاسلام «حسینی سیدانی» معاون فرهنگی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و دبیر کنگره ملی شعر فخر ایران در گفتگو با مهر درباره این جشنواره گفت: همانطور که مردم عزیز اطلاع دارند شهید فخری‌زاده در کنار توانمندی‌های علمی در حوزه‌های فیزیک و هسته‌ای، به حوزه ادبیات و فرهنگ و فلسفه هم علاقه زیادی داشتند. ایشان در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم پایه‌گذار کنگره‌های شعر و شعرهای آیینی بودند و در زمان حیات‌شان به برنامه‌های ادبی ویژه توجه داشتند.

دبیر پنجمین کنگره ملی فخر ایران ادامه داد: شما امروز شاهد برگزاری اختتامیه پنجمن کنگره ملی فخر ایران هستید. شاید بعضی‌ها بپرسند که چرا در چهارمین سالگرد شهادت ایشان، ما پنجمین کنگره را برگزار می‌کنیم؟ باید بگویم که ما اولین کنگره شعر را در چهلم ایشان برگزار کردیم و با توجه به واکنش‌های شاعران به شهادت ایشان، تصمیم گرفتیم اولین کنگره را در چهلم شهید فخری‌زاده برگزار کنیم. به همین خاطر امروز ما در پنجمین کنگره ملی فخر ایران هستیم.

سیدانی درباره موضوعات و میزان استقبال شاعران از این جشنواره گفت: محورهای این کنگره شامل «شهید فخری‌زاده، کابوس اسرائیل»، «روحیه ولایت‌مداری شهید»، «روحیه ایستادگی، مقاومت و استکبارستیزی شهید»، «تلاش‌های ماندگار علمی و عملی ایشان»، «طبع شاعرانه ایشان» و «سبک زندگی ایرانی اسلامی» بود که ۴۶۷ اثر در این موضوعات برای ما ارسال شد.

کنگره ملی فخر ایران در رشته‌های هنری بیشتری گسترش خواهد یافت

وی درباره داوران این جشنواره ادامه داد: داوران ما در پنجمین کنگره شعر فخر ایران آقایان مهدی عبداللهی، حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین انصاری‌نژاد، دکتر محمود اکرامی‌فر و دکتر حمید هنرجو بودند که این آثار را به دقت بررسی کردند و نفرات برگزیده را به ما معرفی کردند که انشاالله امروز از آنها تجلیل خواهیم کرد.

دبیر کنگره ملی فخر ایران درباره نحوه برگزاری این جشنواره در سال‌های آینده گفت: ما برنامه داریم این کنگره را در حوزه داستان‌نویسی و دیگر زمینه‌های مختلف هنری گسترش دهیم. البته ما سال گذشته هم کنگره شعر آیینی و شعر اربعین را برگزار کردیم که عامل موثر آن برنامه هم کنگره ملی فخر ایران بود. یکی از نکات جالب این جشنواره این است که تعداد زیادی از شاعران ما در نیروهای مسلح در این جشنواره شرکت کردند.

شهد فخری‌زاده شعر را زبان رسا برای رساندن مفاهیم عمیق فلسفی، دینی و انقلابی می‌دانست. ما در وزارت دفاع علاوه بر تولیدات و تجهیزات سخت دفاعی و پر کردن دست نیروهای نظامی کشور، در حوزه جنگ نرم هم اقدامات بزرگی داشته‌ایم و به همان اندازه برای حوزه جنگ نرم اهمیت قائل هستیم که برای جنگ سخت اهمیت قائل هستیم. در حوزه شعر و ادبیات هم برنامه‌های زیادی داریم که محفل شعر ۴ هزار شهید روحانی، برنامه تجلیل از هنرمندان و نیز برگزاری کنگره شعر اربعین از آن جمله است. ما برای حوزه تخصصی فرهنگ در وزارت دفاع، حوزه مدیریت هنری و فرهنگی را شکل داده‌ایم و تلاش می‌کنیم در حوزه فرهنگ هم اقدامات موثری داشته باشیم.

کتاب‌های ادبی پدرم از کتاب‌های تخصصی رشته‌شان بیشتر بود

حامد فخری‌زاده فرزند شهید محسن فخری‌زاده در گفتگو با مهر با بیان اینکه پدرم خودش شاعر بودند، گفت: ایشان به ادبیات خیلی علاقه داشت. حتی علاقه‌اش به ادبیات آنقدر بود که در دوران دبیرستان وقتی که ایشان به رشته ریاضی فیزیک می‌رود، استاد ادبیات ایشان خیلی ناراحت می‌شود و به در خانه پدر و مادر ایشان می‌رود و ابراز ناراحتی می‌کند که چرا اجازه ندادید ایشان به رشته انسانی بیاید؟ شهید به استاد ادبیات‌شان می‌گویند که من می‌توانم ادبیات را بدون استاد و خارج از دانشگاه ادامه بدهم ولی فیزیک را نمی‌توانم. به همین دلیل به رشته ریاضی فیزیک می‌روند ولی ادبیات را تا آخرین روزهای عمرشان ادامه دادند.

حامد فخری‌زاده درباره علاقه شهید فخری‌زاده به ادبیات ادامه داد: حجم کتب ادبی داخل کتابخانه ایشان شاید به اندازه و حتی بیش از کتب تخصصی رشته ایشان باشد. آنقدر در ادبیات متبحر بود که اگر برای ایشان شعری می‌خواندید، بدون اینکه نام شاعر آن را بدانند، از روی ویژگی‌های زبانی و سبکی آن شعر شاعرش را تشخیص می‌دادند. در حوزه موسیقی هم همین‌طور بود؛ هم موسیقی گوش می‌دادند و هم در حوزه موسیقی مطالعه داشتند. واقعا موسیقی را می‌فهمیدند و به گوشه‌ها و دستگاه‌های موسیقی سنتی ایران تسلط داشتند.

کتاب‌های ادبی شهید فخری‌زاده از کتاب‌های تخصصی‌اش بیشتر بود

شاعران به خوبی به ابعاد مختلف شهید فخری‌زاده پرداخته‌اند

وی همچنین درباره شعرهایی که در کنگره ملی شعر فخر ایران درباره شهید فخری‌زاده سروده شده است، بیان کرد: من از اولین کنگره ملی فخر ایران تا امروز بارها گفته‌ام که این از روحیه شاعرانه و شعردوستی خود شهید است که این تعداد از شاعران را به این عرصه می‌کشاند. با توجه به گمنامی ایشان، برای من خیلی جالب بود که شعرهایی می‌شنویم که به زوایای مختلفی از شخصیت ایشان و ابعاد مختلف ایشان اشاره می‌کنند؛ با اینکه از این ابعاد شخصیتی ایشان زیاد جایی صحبت نشده است. برای من جالب است که شاعران این ابعاد را کشف کرده‌اند و به شعر درآورده‌اند.

کتاب‌های ادبی شهید فخری‌زاده از کتاب‌های تخصصی‌اش بیشتر بود

معرفی برگزیدگان پنجمین کنگره ملی شعر فخر ایران

در پایان این برنامه شاعران برگزیده پنجمین کنگره ملی شعر فخر ایران معرفی و از آنها تقدیر شد. فائزه زرافشان به عنوان رتبه برتر و محمد زارعی، مجید لشکری، قاسم بای، حیدر منصوری، سیدعلی نقیب و فاطمه نانی‌زاد به عنوان برگزیدگان این جشنواره معرفی و هدایایی به آنها تقدیم شد.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

علی رشوند بازیگر و تهیه‌کننده تئاتر درگذشت