بازگشت «سلیکا» تایید شد


بازگشت «سلیکا» تایید شد

معاون ارشد تویوتا تایید کرد سلیکا جدید با حضور آکیو تویودا به عنوان بخشی از تیم درحال توسعه است.

پس از سال‌ها شایعات و گمانه‌زنی، سرانجام تویوتا تایید کرد نام سلیکا درحال بازگشت است. این اعلامیه از سوی فرد معتبری همچون معاون اجرایی تویوتا یعنی یوکی ناکاجیما، در یک رویداد عمومی در ارتباط با رالی ژاپن در محل ورزشگاه تویوتا اعلام شد. وقتی از آکیو تویودا، رئیس تویوتا مستقیما در مورد احتمال حضور سلیکا جدید پرسیده شد، او با بازیگوشی از این سوال طفره رفت و پاسخ به آن را به ناکاجیما هدایت کرد.

تاییدیه محتاطانه

ناکاجیما در پاسخ به رسانه ژاپنی Best Car، پاسخ داد: «راستش را بخواهید، در حال حاضر نشانه‌ای از آن نیست. با این حال، افراد زیادی در شرکت مشتاقانه منتظر سلیکا هستند. مطمئن نیستم گفتن این موضوع در یک انجمن عمومی اشکالی نداشته باشد، اما ما در حال کار روی سلیکا هستیم.»
در حالی که بیانیه ناکاجیما قطعی به نظر می‌رسید، آکیو تویودا یک یادداشت احتیاطی اضافه کرد: « همه چیز خوب است؟ سختی‌های زیادی وجود دارد.» Best Car نوشت که تویوتا در حال ساخت سلیکا است، اما نباید این را باور کنید.

ناکاجیما بدون در نظر گرفتن این موضوع، میکروفون را بار دیگر در اختیار گرفت: «آنها نگفته‌اند که چه زمانی معرفی می‌شود، بنابراین ممکن است سال آینده زمان موردنظر باشد.» سلیکا از سال 1970 تا 2006 حضور ثابتی در خط تولید تویوتا داشت و هفت نسل را در برگرفت.

براساس شایعات تاییدنشده از ژاپن، مدل نسل هشتمی می‌تواند در سال 2025 در نمایشگاه اتوسالن توکیو ظاهر شود. با این حال، این احتمال وجود دارد که در مرحله نخست خودرو مفهومی به جای یک مدل نهایی تولید شود. نسل اول سلیکا روی پلت‌فرم سدان کارینا ساخته شده و نام آن از کلمه اسپانیایی «Celestial» به معنای آسمانی گرفته شده بود.

سلیکا به سیستم تعلیق جلو و عقب مستقل و انتقال قدرت محرک عقب مجهز بود و برای آن یک سری از پیشرانه‌های چهار سیلندر قابل‌اعتماد شامل ۱.۴ لیتری، ۱.۶ لیتری، ۱.۹ لیتری، ۲.۰ لیتری و ۲.۲ لیتری به همراه گیربکس‌های چهار و پنج سرعته دستی یا سه سرعته اتوماتیک ارائه می‌شد.

اولین نمونه‌های سلیکا در سال ۱۹۷۱ به اروپا صادر شدند و یک سال بعد مدل جدید سلیکا GT با پیشرانه ۱.۶ لیتری با دو میل‌سوپاپ و دو کاربراتور در صدر خانواده خود قرار گرفت. سلیکا به‌عنوان پاسخ تویوتا به فورد موستانگ، در بازار آمریکای‌شمالی هم عرضه شد.

در سال ۱۹۷۳، تویوتا نسخه لیفت‌بک سلیکا را معرفی کرد و در سال ۱۹۷۶ نیز این کوپه اسپرت را مورد فیس‌لیفت قرار داد. آخرین نسل سلیکا بر اساس پلت‌فرم MC تویوتا ساخته شده بود که با مدل‌های زیادی مثل کرولا، پریوس و رافور مشترک بود.

در این نسل تنوع خانواده سلیکا بسیار کم شد زیرا نسل هفتم صرفا به‌صورت لیفت‌بک سه‌در و فقط با دو موتور ۱.۸ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی به بازار عرضه می‌شد که موتور قوی‌تر تنها ۱۹۰ اسب‌بخار قدرت داشت. همچنین این نسل فقط به‌صورت محرک جلو عرضه می‌شد و خبری از نسخه چهارچرخ محرک و پیشرانه توربوشارژ نبود.

گیربکس‌های هم شامل دو نمونه پنج و شش سرعته دستی به همراه یک چهار سرعته اتوماتیک می‌شد. سرانجام پس از ۳۶ سال و هفت نسل، سلیکا در تاریخ ۲۱ آوریل سال ۲۰۰۶ از خط تولید خارج شد بدون آنکه هیچ جانشین مستقیمی داشته باشد. البته برخی سایون tC را که در آمریکای‌شمالی و بازارهای دیگری مثل خاورمیانه، چین و آمریکای‌لاتین با نام تویوتا زلاس عرضه می‌شد، جانشین معنوی سلیکا می‌دانند.

شنیده‌های بیشتر

جالب آنکه ممکن است تویوتا چند هفته قبل از این افشاگری در مورد بازگشت سلیکا نکاتی را منتشر کرده باشد. به عنوان بخشی از سری انیمه GRIP، تیزری با تابلویی در پس‌زمینه منتشر شد که به نظر می‌رسد لاین‌آپ خودروهای اسپرت آینده تویوتا را نشان دهد. هیات‌مدیره این شرکت به‌روزرسانی‌های جذاب را فهرست کرده که شامل Supra MK6، Celica MK8، MR2 MK4، GR 86 MK3 و GR GT3 می‌شود. در رویداد ورزشگاه تویوتا، سلیکا تنها موضوعی نبود که جلب توجه می‌کرد.

یکی از مخاطبان در مورد نسل بعدی GR86 پرسید، به ویژه اینکه آیا طرح موتور جلو، دیفرانسیل عقب خود را حفظ خواهد کرد و احتمالا یک پیشرانه توربو شارژ خواهد داشت یا خیر.

کازویا اوشیما، راننده‌ای از تیم تویوتا GR86 به شکلی رمزآلود پاسخ داد: «در حال کار برای آینده این برند هستیم. توسعه عمدتا در مسیر پیشرفت محصولات گذشته اتفاق می‌افتد.»

ناکاجیما، معاون ارشد این شرکت فاش کرد وقتی از آکیو تویودا در مورد موتور مورد علاقه‌اش پرسید، رئیس ارشد به طور شگفت‌انگیزی موتور باکسر سوبارو و موتور روتایر مزدا را نام برده است.

این بیانیه نشان می‌دهد که مهندسان تویوتا سخت در حال توسعه یک پیشرانه جدید هستند، تویودا می‌گوید: «موریزو می‌خواهد آن را پشت سر بگذارد.» تویوتا در مورد استراتژی موتور آینده‌نگر خود اخیرا شفافیت بیشتری را ارائه کرده است.

در اوایل سال جاری، این شرکت اعلام کرد که در حال توسعه موتورهای 1.5 لیتری و 2 لیتری است که برای تامین برقی‌ها و سوخت‌های جایگزین طراحی شده‌اند. این ابتکار بخشی از تلاش مشترک سوبارو و مزدا برای تضمین آینده پیشرانه‌های درون‌سوز است.

در این میان، موتور 4 سیلندر 2لیتری توربوشارژ به عنوان رقیب قدرتمندی برای سلیکا جدید برجسته است. در محصولات با عملکرد بالا، انتظار می‌رود که قدرت فوق‌العاده 400 اسب‌بخار (298 کیلووات / 406 اسب‌بخار) تولید کند.

با بازگشت سلیکا، احیای MR2 و به‌روزرسانی‌هایی که برای GR86 در انتظار هستند نیز نزدیک‌تر خواهند شد؛ به نظر می‌رسد تویوتا مشتاق به احیای روزهای شکوهمند خود در دنیای خودروهای اسپرت خود است؛ بیایید فقط امیدوار باشیم که این‌ها فقط تصورات ما نباشند.



سفره شب یلدا سنتی با تزیینات بسیار شیک