چطور هندوانه رسیده انتخاب کنیم؟ + 8 راه تشخیص هندوانه شیرین و رسیده


چطور هندوانه رسیده انتخاب کنیم؟ + 8 راه تشخیص هندوانه شیرین و رسیده

هندوانه، این میوه رسیده و قرمز در گرمای تابستان صفا می‌آورد و عطش و تشنگی را رفع می‌کند. اما سنت‌های ایرانی و رسم و رسوم قدیم نشان می‌دهد که هندوانه از قدیم همدم شب‌های زمستانی نیز بوده است. هندوانه پای ثابت دورهمی شب یلدا است که جشن خداحافظی...

هندوانه، این میوه رسیده و قرمز در گرمای تابستان صفا می‌آورد و عطش و تشنگی را رفع می‌کند. اما سنت‌های ایرانی و رسم و رسوم قدیم نشان می‌دهد که هندوانه از قدیم همدم شب‌های زمستانی نیز بوده است. هندوانه پای ثابت دورهمی شب یلدا است که جشن خداحافظی با پاییز و آغاز زمستان است.

با نزدیک شدن به شب یلدا احتمالاً این دغدغه در ذهنتان زنده می‌شود که چطور می‌شود تشخیص داد که یک هندوانه رسیده است؟ اینکه هندوانه را برش بزنید، آن را قاچ کنید و ببینید بی‌مزه است، حالتان را می‌گیرد. در این مقاله، می‌خواهیم کمکتان کنیم که هندوانه رسیده و شیرین انتخاب کنید. بگذارید هندوانه‌های بی‌مزه، کم‌رنگ و نارس نصیب کسانی شود که این مقاله را نخوانده‌اند!

هندوانه‌ها پس از برداشت دیگر نمی‌رسند، برخلاف بسیاری از میوه‌های دیگر. به عبارت دیگر، نمی‌توان هندوانه را خرید و منتظر ماند تا گوشه آشپزخانه بماند و برسد. در حالی که طالبی‌ها و سایر ملون‌ها بعد از چند روز در دمای اتاق نرم‌تر می‌شوند، شیرینی آن‌ها به زمان برداشت‌شان بستگی دارد، نه به نرمی آن‌ها گوشه آشپزخانه. در اینجا هشت نکته برای تشخیص رسیده بودن هندوانه مطرح می‌کنیم، فرقی هم نمی‌کند که هندوانه را از بازار خریده باشید یا در باغچه خانه خودتان پرورش دهید. نکته‌هایی که به شما کمک می‌کند تا بتوانید هندوانه رسیده را از میان چندین هندوانه جدا کنید، عبارت است از:

۱. به شکم هندوانه نگاه کنید

هندوانه‌ها دارای یک قسمت زیرین یا شکم هستند که در طول رشد خود با زمین در تماس است و به آن نقطه مزرعه می‌گویند. این نقطه روی یک هندوانه رسیده زرد رنگ است که گاهی اوقات به آن کَره‌ای هم می‌گویند. اگر رنگ این نقطه سفید باشد، به این معنی است که هندوانه نارس است.

۲. به پوست هندوانه ضربه بزنید

با استفاده از بندهای انگشتان خود، به وسط هندوانه ضربه بزنید یا با انگشت خود آن را نک بزنید. یک هندوانه رسیده صدای توخالی خواهد داشت. هندوانه نارس صدای بلندتری دارد، در حالی که اگر هندوانه بیش از حد رسیده باشد، صدای آن کم خواهد بود. درست است که یادگیری تفاوت بین این صداها کمی تمرین می‌خواهد اما همین که این نکته را بلد باشید هم در انتخاب هندوانه رسیده کمکتان می‌کند. اگر حس می‌کنید که تفاوت این صداها را نمی‌توانید به‌خوبی تشخیص بدهید، نگران نباشید. می‌توانید از یک کشاورز هندوانه در بازار محلی یا مدیر میوه‌فروشی بخواهید که به‌جای شما به هندوانه ضربه بزند تا خودتان بشنوید و بعد هندوانه را بخرید.

۳. هندوانه را بو کنید

هندوانه را بردارید، کمی از بقیه هندوانه‌ها دور کنید و خوب بو کنید. یک هندوانه رسیده باید بویی کمی شیرین داشته باشد. بوی هندوانه رسیده باید شبیه به طعم یک ملون باشد. اگر بوی هندوانه بیش از حد شیرین باشد، ممکن است نشان‌دهنده این باشد که هندوانه بیش از حد رسیده است.

۴. هندوانه را فشار دهید

با دقت طرفین هندوانه را فشار دهید تا ببینید آیا کمی انعطاف دارد یا نه. پوست هندوانه نباید نرم باشد. پوست هندوانه مانند پوست برخی میوه‌های دیگر نیست که وقتی می‌رسند نرم می‌شوند.از طرف دیگر، پوست هندوانه رسیده نباید مثل سنگ سفت و سخت باشد.

۵. هندوانه را وزن کنید

اگر از طریق تست‌های بالا، هنوز نتوانسته‌اید انتخاب خود را بین چند هندوانه محدود کنید، سعی کنید وزن آن‌ها را مقایسه کنید و هندوانه‌ای را که به نظر سنگین‌تر می‌آید انتخاب کنید. این تست همیشه صد در صد دقیق نیست، اما می‌تواند نسبتاً قابل‌اعتماد باشد.

در باغچه هنپوانه کاشته‌اید؟ می‌خواهید بدانید که تقریباً کی می‌رسد؟ روش‌های زیر را امتحان کنید:

۶. به تقویم نگاهی بیندازید

آیا بسته بذر هندوانه خود را ذخیره کرده‌اید و تاریخ کاشت آن‌ها را نوشته‌اید؟ بسیاری از انواع تجاری استاندارد هندوانه بر اساس توضیحات بسته بذر درست خواهند بود، به شرطی که همه شرایط دیگر فراهم باشد: خاک خوب، آبیاری کافی و عدم وجود مشکلات آفات. یک هندوانه رسیده از این واریته‌ها باید تقریباً به اندازه‌ای باشد که روی بسته بذر ذکر شده است، اگرچه این می‌تواند بسته به شرایط باغ شما بسیار متفاوت باشد.

۷. ساقه را بررسی کنید

برگ‌ها و ساقه خود باید هنوز سبز و سالم به نظر برسند، اما روی یک هندوانه رسیده، ساقه نزدیک به میوه تغییر رنگ می‌دهد و رنگ آن متمایل به رنگ قهوه‌ای می‌شود. علاوه بر این، معلوم است که دارد خشک می‌شود. به‌عبارت دیگر، اگر ساقه هنوز سبز است، احتمالاً هندوانه هنوز کاملاً نرسیده است. اگر کل ساقه و برگ‌ها قهوه‌ای می‌شوند، هندوانه‌ها احتمالاً دیگر نمی‌رسند و بهتر است قبل از خراب شدن آن‌ها را برداشت کنید.

۸. به هندوانه نگاه کنید و دوباره ضربه بزنید

هندوانه را واقعاً از ساقه نکشید، بلکه طبق توضیحات بالا به آن ضربه بزنید. یک هندوانه رسیده صدای متمایزی دارد و اگر همه شاخص‌های دیگر به رسیده بودن اشاره می‌کنند، تست ضربه یک گزینه خوب است.

هندوانه‌ها مانند برخی از ملون‌های دیگر از ساقه به‌راحتی جدا نمی‌شوند، اما انتهای ساقه نزدیک به هندوانه ممکن است هنگامی که دارد می‌رسد، آرام‌آرام ترک بخورد و قهوه‌ای شود. شاید این روش کمی عجیب به نظر برسد اما از آن‌جایی که بعضی‌ها هم از این روش استفاده می‌کنند، در این مقاله مطرح کردیم.

هندوانه‌ آب‌دار: یار گذر از گرمای تابستان و پای ثابت سفره یلدا

هر بار که دست به خرید یا برداشت هندوانه می‌زنید، دانش و دقت می‌تواند تضمین کند که هندوانه‌ای رسیده و خوشمزه در اختیار دارید. از بررسی شکم زرد رنگ هندوانه تا صدای توخالی و خوشایند هنگام ضربه زدن، هر یک از این روش‌ها می‌تواند کمک کند تا انتخاب بهتری داشته باشید. یادگیری تشخیص بو، وزن و حتی بررسی ساقه نیز ابزارهایی هستند که به تجربه شما در انتخاب هندوانه افزودنی خواهند بود.

فراموش نکنید که هر مرحله از این فرآیند نیاز به تمرین دارد و هر بار که از این تکنیک‌ها استفاده می‌کنید، مهارت‌های خود را تقویت می‌کنید. همچنین، تعامل با تولیدکنندگان محلی و یادگیری از تجربه آن‌ها می‌تواند شما را به یک خبره در تشخیص هندوانه‌های رسیده تبدیل کند.

در نهایت، هدف از این مقاله این است که شما نه تنها از خوردن هندوانه لذت ببرید، بلکه از فرایند انتخاب آن نیز خرسند و رضایت‌مند باشید. با این دانش، می‌توانید مطمئن باشید که هر بار که به یک هندوانه گاز می‌زنید، طعمی شیرین و دلپذیر را تجربه خواهید کرد. پس با اعتماد به نفس به سراغ هندوانه‌ها بروید و از انتخاب‌های هوشمندانه خود لذت ببرید. شما برای انتخاب هندوانه رسیده چه ترفندی دارید؟ خوشحال می‌شویم که با هم در میان بگذارید.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

زیباترین سفره های شب یلدا را ببینید + عکس