عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر


عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر

سیصدو چهل و ششمین جلسه هیئت عالی جذب با حضور وزیر علوم، برگزار شد، نماینده بنیاد ملی نخبگان گزارشی از عدم تخصیص ردیف استخدامی به نخبگان در سنوات اخیر ارائه داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، سیصدو چهل و ششمین جلسه هیئت عالی جذب به ریاست دکتر محمدعلی کی نژاد و با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و سایر اعضای هیئت عالی جذب در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

پیش از دستور تعدادی پرونده از متقاضیان ماده ۱۵ که در کمیته رسیدگی به شکایات مورد بررسی کارشناسی قرار گرفته بود تأیید شدند. ادامه جلسه با تشکر از دبیران سابق جذب مرکزی وزارتین، دکتر حسینعلی قبادی به عنوان دبیرهیئت مرکزی جذب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سید جلیل حسینی به عنوان دبیر هیئت مرکزی جذب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معرفی شدند.

سپس رئیس هیئت عالی جذب در خصوص برگزاری جلسه چگونگی دفتر تحقیق در موسسات و نحوه فعالیت این دفتر تحقیق به منظور کشف شایستگی‌های اعضای هیئت علمی توضیحاتی ارائه داد و مصوب شد: تعداد اعضای دفتر تحقیق استانی ۵ الی ۷ نفر(اعضا باید عضو هیئت علمی) باشند.

رئیس دفتر تحقیق با اکثرآرا و از بین اعضا تعیین و با حکم رئیس مرکز جذب فعالیت می‌کنند. دستورالعمل نحوه انجام تحقیقات اعضای هیئت علمی توسط هیئت عالی جذب که تهیه شد، ابلاغ خواهد شد.

در این جلسه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد که محققین در تحقیق با شناخت سیاست‌ها و اصول هر دانشگاه به‌صورت تخصصی می‌تواند اظهار نظر کنند و اصل تخصص را رعایت کنند.

در ادامه جلسه مقرر شد که دو تابعیتی‌های قهری تا تعیین تکلیف در کمیته مربوطه یکسال دیگر به همان وضعیت که جذب شده ادامه همکاری کنند.

سپس نماینده بنیاد ملی نخبگان گزارشی از عدم تخصیص ردیف استخدامی به نخبگان در سنوات اخیر ارائه داد.

وی تأکید کرد: آئین نامه جذب نخبگان مصوب هیئت عالی جذب در سال ۱۴۰۰ با اشاره به این مطلب که نخبگان خارج از فراخوان، می‌توانند طی مهلت زمانی دو ماهه جذب شوند با مشکل مواجه است.

وی تأکید کرد: دو مطلب در خصوص ردیف استخدامی نخبگان وجود دارد، در بند ۱ ماده ۶ آئین نامه جذب نخبگان آمده است: جذب نخبگان بر اساس اعلام نیاز موسسات و معرفی بنیاد نخبگان با مساعدت سازمان اموراداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه صورت پذیرد. همچنین دربند ۲ ماده ۶ آئین نامه جذب نخبگان آمده است: در دانشگاه‌ها می بایست تا ۲۰% از معرفی شدگان بنیاد نخبگان جذب شوند.

وی اشاره کرد: با توجه به جلسه‌ای که اخیرا در سازمان امور اداری و استخدامی انجام شد، مقرر شد مجوز جذب نخبگان مازاد از مجوز وزارتین اعطا شود. اما در عمل این مجوز داده نمی شود و از مجوز وزارتین استفاده می شود. اگر قرار است به این منوال عمل شود مصوبه آئین نامه جذب نخبگان بلا اثر می‌شود و مشکل جذب نخبگان در وزارتین حل نمی‌شود.

رئیس هیئت عالی جذب تأکید کرد: برای رعایت مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بنیاد نخبگان برای تسریع جذب نخبگان، (نخبگان مورد تأیید بنیاد) را به مراکز جذب وزارتین مطابق مصوبه معرفی کنند و وزارتین امور مربوطه را انجام دهند و با سازمان امور اداری و استخدامی هم مکاتبه شود. بنابراین تا جلسه آینده تکلیف جذب نخبگان معرفی شده بنیاد در هیأت مرکزی پی‌گیری شود.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

خواندنی‌های تاریخ| ماجرای ورود «چغندر قند» به ایرانِ عهد قاجار