دستورالعمل اصلاحی مراحل زمانی افزایش سرمایه ابلاغ شد


رئیس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سرمایه‌ای سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در اجرای برنامه‌های سازمان بورس در خصوص کوتاه‌تر شدن فرآیند انجام افزایش سرمایه ناشران ثبت شده نزد سازمان و همچنین تطبیق با الزامات مقرر در قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها، دستورالعمل مراحل زمانی افزایش سرمایه شرکت‌های سهامی عام ثبت شده نزد سازمان بورس به‌روزرسانی و اصلاح شد.

به گزارش ایران اکونومیست از بازار سرمایه ایران، "احمد لطفی" افزود: دستورالعمل مراحل زمانی افزایش سرمایه، پیش‌تر در سال ۱۳۹۵ به تصویب هیات مدیره سازمان رسیده بود که با هدف کوتاه‌تر شدن فرآیند افزایش سرمایه و تطبیق آن با قوانین و مقررات جدید، این دستورالعمل مورد بازبینی مجدد قرار گرفت.

رئیس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سرمایه‌ای سازمان بورس درخصوص تغییرات صورت گرفته در دستورالعمل یادشده، اظهار داشت: علاوه بر اصلاحات صورت گرفته در جهت انطباق دستورالعمل با الزامات مقرر در قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها از جمله کاهش مهلت استفاده از حق تقدم از ۶۰ روز به ۳۰ روز و نیاز نداشتن به اخذ مجوز از مرجع ثبت شرکت‌ها در انتشار اعلامیه پذیره نویسی، اصلاحات دیگری نیز برای تسریع فرایند افزایش سرمایه انجام گرفته است.

وی با اشاره به این‌که در برخی موارد وجود فاصله طولانی بین تهیه گزارش توجیهی هیات مدیره و اظهار نظر بازرس قانونی به طولانی‌شدن فرآیند افزایش منجر می‌شد، تصریح کرد: در اصلاحات جدید دستورالعمل، حداکثر فاصله زمانی بین «پیشنهاد هیات‌مدیره به‌ مجمع‌ عمومی‌ فوق‌العاده درخصوص افزایش‌ سرمایه» و تاریخ‌ «اظهارنظر بازرس قانونی‌ نسبت‌ به‌ گزارش توجیهی‌ هیات‌مدیره مبنی‌ بر لزوم انجام افزایش‌ سرمایه» ۶۰ روز در نظر گرفته شده و شرکت مکلف است در دوره یادشده نسبت به اخذ اظهارنظر بازرس قانونی نسبت به گزارش توجیهی هیات مدیره درخصوص افزایش سرمایه اقدام کند. همچنین فاصله زمانی بین تاریخ ارائه «اظهارنظر بازرس قانونی درخصوص گزارش توجیهی هیئت مدیره مبنی بر لزوم انجام افزایش سرمایه» یا «تصمیم هیات مدیره به انجام افزایش سرمایۀ تفویض شده در مجمع عمومی فوق العاده» با تاریخ ارسال درخواست صدور مجوز انجام افزایش سرمایه به سازمان، به ۱۰ روز کاهش یافته است.

لطفی گفت: در صورت گذشت بیش از ۶ ماه از تاریخ اظهارنظر بازرس قانونی نسبت به گزارش توجیهی افزایش سرمایه و صادر نشدن مجوز افزایش سرمایه از سوی سازمان، شرکت موظف به ارائه اظهارنظر جدید بازرس قانونی درخصوص گزارش توجیهی افزایش سرمایه است.

وی با بیان این‌که در اصلاحات جدید دستورالعمل در جهت شفافیت بیشتر اطلاعاتی طی فرآیند افزایش سرمایه، شرکت‌ها موظفند در مقاطع زمانی پیش بینی شده اقدام به اطلاع رسانی عمومی کنند، تصریح کرد: شرکت‌ها مکلف هستند هرگونه تغییر در برنامة افزایش سرمایه از قبیل تغییر در محل، مبلغ، زمان و یا انصراف را به همراه دلایل تغییر از طریق سامانه کدال اطلاع‌رسانی کنند.

وی اظهار داشت: همچنین شرکت باید مراحل ثبت افزایش سرمایه نزد مرجع ثبت شرکت‌ها را پیگیری کرده و آخرین وضعیت ثبت افزایش سرمایه را در فاصله‌های زمانی ۳۰ روزه تحت‌ عنوان «اطلاع‌رسانی درخصوص علت تأخیر در ثبت افزایش سرمایه»، در کدال افشا کند.

رئیس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سرمایه‌ای افزود: به منظور ایجاد وحدت رویه در شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان در اعلام هزینه‌های فروش حق‌تقدم‌های استفاده نشده که قابلیت کسر از وجوه ناشی از فروش حق‌تقدم‌های استفاده نشده را دارد، این هزینه ها به هزینه‌های انتشار اعلامیه پذیره‌نویسی و کارمزدهای فروش، محدود شد.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم