شرکت متا قصد دارد کابلی زیردریایی با طولی معادل 40,000 کیلومتر بسازد که از سه اقیانوس اطلس، هند و آرام عبور خواهد کرد. این کابل که به «W» مشهور است، به متا کمک میکند تا با تابآوری بیشتر، خدمات خود را به میلیاردها کاربر در فیسبوک، واتساپ، اینستاگرام و تردز ارائه کند. جزئیات حیرتانگیز را در ادامه خبر بخوانید.
در زمانی که کابلهای زیردریایی به یکی از اهداف اصلی خرابکاری تبدیل شدهاند، شرکتهای فناوری همچنان به توسعه این زیرساختها علاقه نشان میدهند. با توجه به رشد چشمگیر استفاده از اینترنت به دلیل پیشرفتهای قابل توجه در حوزه هوش مصنوعی، متا برنامه دارد یکی از طولانیترین کابلهای زیردریایی جهان را بهعنوان خط لولهای اختصاصی برای پلتفرمهای دیجیتال خود نصب کند.
عبور «مادر تمام کابلهای زیردریایی» از سه اقیانوس
به گزارش TechCrunch، متا قصد دارد حدود 10 میلیارد دلار در پروژه زیرساخت اینترنتی جدیدی سرمایهگذاری کند تا اتصال جهانی را بهبود بخشد. این شرکت که یکی از بزرگترین مصرفکنندگان ترافیک اینترنتی جهان است، میلیاردها کاربر در پلتفرمهایی نظیر فیسبوک، واتساپ، اینستاگرام و تردز دارد. این پروژه استراتژیک که تکمیل آن چند سال به طول خواهد انجامید، توانایی متا در ارائه محتوا به مخاطبان رو به رشد خود را بهبود میبخشد.
سونیل تاگار، کارشناس کابلهای زیردریایی، نخستین بار در اکتبر گذشته خبر پروژه جدید متا با عنوان «مادر تمام کابلهای زیردریایی» را منتشر کرد. در حالی که متا پیشتر در مالکیت چندین کابل زیردریایی مانند Echo ،Amite ،Havhingsten ،Bifrost ،2Africa و Anjana سهیم بوده، تاگار میگوید این بار متا بهطور کامل مالک این کابل فیبرنوری زیردریایی خواهد بود. مسیر دقیق کابل زیردریایی مورد بحث همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد، اما این اقدام متا نشانهای از فاصله گرفتن این شرکت از رویکرد مشارکتی معمول گذشته است.
ظاهراً هدف متا از این پروژه، افزایش تابآوری شبکههای خود در برابر حوادث مشابه قطعیهای طولانیمدت کابل AAE-1 در دریای سرخ و دیگر کابلهای زیردریایی در اوایل امسال است. برای این منظور، متا تصمیم گرفته تا با دوری از مناطق پرتنش ژئوپلیتیکی مانند دریای سرخ، مسیری جایگزین از اقیانوس اطلس، اقیانوس هند و اقیانوس آرام انتخاب کند، حتی اگر این انتخاب به هزینه افزایش کمی تأخیر در شبکه تمام شود.
در هر صورت، کابل زیردریایی جدید متا با نام "W" یکی از بلندپروازانهترین پروژههای زیرساخت دیجیتال تا به امروز خواهد بود. این پروژه همچنین اهمیت روزافزون آفریقا و هند بهعنوان بازارهای کلیدی رشد برای پلتفرمهای دیجیتال را برجسته میکند. طول این کابل، پس از تکمیل، حدود 40,000 کیلومتر خواهد بود و با کابل SEA-ME-WE 3 (جنوب شرق آسیا-خاورمیانه-اروپای غربی 3) که طولی معادل 39,000 کیلومتر دارد، قابل مقایسه است.