چشم کاربران به 5G روشن میشود
بانکداری ایرانی-برگزاری مزایده باندهای فرکانسی برای پیادهسازی ۵G که چند سالی است اپراتورهای موبایل را معطل نگه داشته طبق آخرین گفته مسئولان مقدمات آن فراهم و قیمتگذاری انجام شده و به زودی گشایشی در این زمینه انجام میشود. به گزارش ایسنا، نسل...
بانکداری ایرانی-برگزاری مزایده باندهای فرکانسی برای پیادهسازی ۵G که چند سالی است اپراتورهای موبایل را معطل نگه داشته طبق آخرین گفته مسئولان مقدمات آن فراهم و قیمتگذاری انجام شده و به زودی گشایشی در این زمینه انجام میشود.
به گزارش ایسنا، نسل پنجم اینترنت یا ۵G از جمله آشناترین عناوینی است که این روزها شنیده میشود چرا که در صورت راهاندازی آن تاثیر چشمگیری در حوزه ارتباطات و تجربه کاربری دارد.
پهنای باند ۵G بسیار بالاست، به گونهای که کارشناسان معتقدند فناوری ۴G یک اتوبان دو باندی و فناوری ۵G همان اتوبان با چهار باند است، بنابراین سرعت و کیفیت آن بالاتر میرود. اما در کنار مزیتهای گفته شده، پیادهسازی این نسل از اینترنت نیازمندیها و ملزوماتی دارد که اصلیترین و مهمترین آن فرکانس است.
فرکانسهای امواج رادیویی یک منبع مهم کمیاب است که در همه کشورهای جهان در اختیار دولتها قرار دارد و مدیریت آن ماهیتی حاکمیتی دارد، اما بر اساس مقررات داخلی در برخی کشورها، به بهرهبردارانی نظیر اپراتورهای تلفن همراه هم واگذار شده است.
در ایران نیز مدیریت جداول فرکانسی بر اساس قانون بر عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و منابع مالی حاصل از آن به حساب خزانهداری کل کشور واریز میشود. همه کشورها برای بهرهبرداری از فرکانس و نیازمندی شبکههای ارتباطی، تابع استانداردها و مقررات بینالمللی اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) هستند؛ عدم تمکین از این استانداردها میتواند تداخلات فرکانسی در برخی مناطق بهویژه در مناطق مرزی را به همراه داشته باشد.
برگزاری مزایده باند ۳۵۰۰ مگاهرنز از جمله نیازمندیهای پیادهسازی نسل پنجم اینترنت در کشور محسوب میشود که چند سالی است در پیچ و خم تصمیمگیریها قرار گرفته و در نتیجه همچنان وضعیت نامشخصی دارد.
با وجود اینکه توسعه نسل پنجم اینترنت طی سه سال گذشته مورد توجه و درصدربرنامهها قرار داشت و تلاشهایی برای حل این مشکل چند ساله انجام شده بود، کارشناسان بر این باورهستند فرکانسهای این نسل از اینترنت فقط فرکانس ۳۵۰۰ و ۳۶۰۰ نیست و طبیعتا از زیر ۱۰۰۰ تا ۲۴ هزار میتوان برای ۵G استفاده کرد؛ اما کیفیت سرویس متفاوت بوده و درحال حاضر هم اپراتورها بر روی سایر فرکانسهایی که به آنها داده شده سرویس ۵G ارائه میدهند.
تکلیف فرکانسهای ۵G روشن میشود؟
اما از آنجایی که توسعه نسل پنجم اینترنت از دیگر اقداماتی است که مورد توجه وزارت ارتباطات در دولت جدید قرار دارد به نظر میرسد به زودی تکلیف این فرکانسها برای پیادهسازی ۵G در کشور روشن شود.
سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اخیرا اعلام کرده است که توسعه نسل پنجم تلفن همراه در دستور کار است. به گفته وی یکی از موضوعاتی که مدتهاست مطرح بوده و امیدوار هستند که در آینده نزدیک این موضوع را حل کنند بحث فرکانسی است که برای نسل پنجم تلفن همراه مورد استفاده قرار میگیرد.
وی در ادامه صحبتهایش تشریح کرد: اگر بخواهم مشخصا اشاره کنم در واقع باند فرکانسی ۳۵۰۰ و ۳۶۰۰ است. مقدمات آن فراهم شده و قیمتگذاری نیز صورت گرفته است. اگرچه برخی از نهادها هستند که یکسری دغدغه دارند اما در حال پیگیری و مذاکره هستیم تا به جمعبندی برسیم و مزایده را نهایی کرده و واگذاری آن انجام شود. انشاالله گشایشی در این خصوص انجام خواهد شد.
با توجه به آنکه فناوریهای ارتباطی توسعه پیدا میکنند و روز به روز نسل آنها همانگونه که از اعداد آنها مانند ۴G، ۵G، ۶G و ... مشخص بوده پیشرفتهتر میشود و پتانسیل و ظرفیت این نسل از اینترنت درحال رشد است.
منظور از نسل همان رشد اعداد است و دلیل اینکه اعداد افزایش و به اصطلاح بالاتر میرود این است هر فناوری که ایجاد میشود دستاوردهایی دارد که خود را از فناوری قبلی متمایز میکند و بزرگتر میشود؛ به طور مثال اتفاقی که برای ۵G در مقایسه با ۴G رخ میدهد، سرعت را تا ۱۰۰ برابر بیشتر میکند و این مسئله یکی از فرصتهایی است که میتواند برای مردم و مشاغل در آینده نیاز ضروری باشد و فرصتهای شغلی جدیدی را تعریف و نیازهایی را که بر اساس مقتضای فناوری ایجاد شود را پاسخگو باشد.
درحال حاضر ممکن است صحبت درباره این نسل از اینترنت (۵G) ماورایی، غیر قابل تصور و درک باشد؛ با وجود اینکه در کشور ما هم پیادهسازی شده است و اپراتورهای ارتباطی هم سعی کردهاند این فناوری را هم سو و با همین سرعت سایر کشورهای پیشرفته وارد کشور کنند، اما در حال حاضر صحبت کردن درباره این فناوری برای مردم خیلی قابل ملموس و قابل درک نیست.