10 هشدار که خبر از ضعیف شدن ریه‌ها می‌دهد


10 هشدار که خبر از ضعیف شدن ریه‌ها می‌دهد

اگر در فعالیت‌های روزانه خود نفس کم می‌آورید و یا در حین تنفس صدای خس خس می‌آید و یا خیلی زود خسته می‌شوید، باید به فکر سلامت ریه هایتان باشید.

آفتاب‌‌نیوز :

کیفیت زندگی ما همواره به میزان مراقبت از بدن مان بستگی دارد، چون ارگان‌های درونی از اهمیت زیادی برخوردار هستند. خسته شدن در حین بالا رفتن از پله ها، یا هنگام بازی با کودکان یا انجام کار‌های منزل نشان دهنده کاهش قدرت ریه‌ها است. هر فرد بالغ روزانه تا بیست هزار بار نفس می‌کشد. با توجه به این امر، حفظ سلامت ریه‌ها لازم است. در اینجا علائمی که نشان می‌دهند ریه‌ها ضعیف شده اند را بیان می‌کنیم.

خستگی

احتمالا پیش از این، همه جا با پای پیاده رفت و آمد می‌کردید، به راحتی از پله‌ها بالا و پایین می‌رفتید و کار‌های منزل را با سرعت و توان بیشتری انجام می‌دادید. ولی اکنون تصور می‌کنید نمی‌توانید به مانند گذشته پرانرژی به کار‌های روزانه برسید و با انجام کار‌های ساده نیز خیلی سریع خسته می‌شوید. در این صورت شاید ریه هایتان دچار مشکل شده اند؛ بنابراین لازم است به پزشک مربوطه مراجعه کنید.

خس خس سینه

اگر حین نفس کشیدن، صدای عبور هوا از مجاری تنفسی یا همان خس خس سینه به گوش برسد، اصلا طبیعی نیست. اگر حین نفس کشیدن صدایی از ریه هایتان به گوش می‌رسد حتما به متخصص ریه مراجعه کنید، چون به احتمال زیاد این ارگان‌های مهم دچار مشکل شده اند.

سرفه‌ها و گریپ مداوم

در فصل زمستان سرماخوردگی و گریپ در اثر ویروس امری کاملا طبیعی است. مسئله خطرناک این است که گریپ و سرفه طولانی شده و برطرف نشود. در این صورت حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا وضعیت ریه هایتان بررسی شود.

خلط

ترکیب بزاق دهان و ترشحات در مجاری تنفسی، خلط را تشکیل می‌دهد.

نفس کم آوردنمعمولا خلط سینه در افراد سیگاری زیاد است که اغلب صبح‌ها آزاردهنده‌تر است. این مشکل باعث می‌شود فرد به طور مکرر نیاز به «تف کردن» و تخلیه ترشحات داشته باشد. اگر متوجه این ترشحات ناخواسته شدید، مشکل را بی اهمیت نگیرید.

اگر به سختی نفس می‌کشید و نفس کم می‌آورید، مشکلی در ریه‌ها وجود دارد. عمل تنفس ما به قدری طبیعی است که تقریبا متوجه آن نمی‌شویم. مشکل در تنفس یکی از شاخصه‌هایی است که نشان می‌دهد ریه‌ها قدرت خود را از دست داده اند.

فشار روی سینه

اگر در قفسه سینه احساس سنگینی، تنگی و فشار می‌کنید و در عین حال در زمان سرفه کردن، راه رفتن، غذا خوردن، نفس عمیق یا خم شدن احساس درد دارید، به احتمال زیاد ریه هایتان دچار مشکل شده اند. این علائم را نادیده نگرفته و به پزشک متخصص مراجعه کنید.

از دست دادن عضلات

زمانی که تبادل اکسیژن در بدن دچار مشکل شود، حجم عضلانی نیز کاهش پیدا می‌کند. البته کاهش حجم عضلانی به عوامل دیگری نیز بستگی دارد. اگر ذوب شدن عضلات به همراه علائم ذکر شده اتفاق بیافتد، به احتمال زیاد ریه‌ها دچار مشکل شده اند.

تب بی علت

طبیعی نیست که بدون علت واضحی دچار تب بشوید. تب نوعی سلاح برای دفاع از بدن است که نشان می‌دهد مشکلی در بدن وجود دارد و اغلب با التهاب غدد لنفاوی همراه است.

سرفه خون آلود

مشاهده خون به همراه سرفه نشان دهنده یک بیماری پیشرفته ریوی مانند آمبولی ریه یا بیماری سل است. در این صورت لازم است که به طور اورژانسی به پزشک مراجعه کنید.

کاهش اشتها

شاید به نظر بی ارتباط بیاید، اما اختلال در عملکرد ریه‌ها باعث بی اشتهایی می‌شود و عاملی برای تحلیل انرژی می‌باشد. اگر بی اشتهایی همراه با علائم ذکر شده باشد، مشکلات ریوی را جدی بگیرید.

توصیه‌هایی برای حفظ سلامت ریه‌ها

تغییرات و علائم ذکر شده در بالا نشان دهنده وجود مشکلی در ریه‌ها است که نباید آن‌ها را نادیده گرفت. توجه به این علائم و مراجعه به پزشک باعث می‌شود هر نوع بیماری به موقع تشخیص داده شود و روند درمان سریع پیش برود.

سلامت بدن صرفا روی تغییرات بدنی استوار نیست و پیشگیری از اهمیت زیادی برخوردار است. برخی از کار‌ها هستند که به تقویت ریه‌ها کمک کرده و از آسیب‌های وارده به دستگاه تنفسی جلوگیری می‌کنند.

توصیه می‌کنیم به طور منظم بدن را سم زدایی کنید. مصرف مواد غذایی کمک زیادی به این کار می‌کند. مصرف مواد غذایی حاوی آهن مانند شاهی، پسته و مواد غذایی سرشار از ویتامین E به سلامت ریه‌ها کمک می‌کند. برای داشتن ریه‌های سالم مهم‌ترین نکته پرهیز از سیگار کشیدن می‌باشد. ریه‌ها را قوی کنید. برای این کار تمرین‌های تنفسی مناسبی وجود دارد. انجام ورزش یوگا اثرات مهمی در تقویت ریه‌ها دارد.

از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا بپرهیزید. البته این کار در شهر‌های بزرگ سخت است. اما تلاش کنید تا حدامکان از هوای آلوده و دود سیگار دور باشید.

به جای قهوه و چای از دمنوش‌های گیاهی که به تمیزی ریه‌ها کمک می‌کنند استفاده کنید. پوست پرتقال، آویشن و اوکالیپتوس جزو این گیاهان می‌باشند.

رایج‌ترین بیماری ریوی

یکی از رایج‌ترین بیماری‌هایی که بیشترین آسیب را به سلامت دستگاه تنفسی می‌زند بیماری مزمن انسدادی ریه می‌باشد. این بیماری معمولا در افرادی که از سن ۲۰ سالگی سیگاری می‌شوند رایج‌تر است. البته با وجود اینکه ابتلا به این بیماری به میزان زیادی به مصرف دخانیات بستگی دارد، اما افرادی که در معرض بخار‌های شیمیایی، آلودگی محیطی و گرد و غبار قرار دارند نیز در معرض ابتلا به این بیماری قرار می‌گیرند.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

وظایف دستگاه تناسلی مردانه چیست ؟