برای رفع ناترازی انرژی برق چه میزان سرمایهگذاری لازم است؟
در این رابطه حدود ۱۰۰میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز است. دولت برای تامین منابع این کار باید از ظرفیت بازار سرمایه و بخشخصوصی استفاده کند.
ظرفیت اسمی تولید چقدر است؟
به دنبال اقدامات صورت گرفته برای افزایش ظرفیت تولید، ظرفیت اسمی تولید برق به بیشاز ۹۴هزار مگاوات رسیده است. با توجه به شاخصهای مختلف مانند لزوم تعمیرات متناوب واحدها، بازده نیروگاهی، لزوم مدیریت مصرف سوخت و غیره، امکان تولید عملی تا ۶۴ هزار مگاوات فراهم است.
با چه میزان ناترازی روبهرو هستیم؟
برق موردنیاز کشور حدود ۸۰هزار مگاوات است که متاسفانه با ناترازی ۲۰درصدی مواجه هستیم که باید اقدامات جدی برای این موضوع ازسوی دولت و مجلس صورت گیرد. این درحالی است،کاهش ۶۰درصدی ذخایر سوخت نیروگاهها سبب شد عملا نیروگاههای سراسر کشور بهرغم امکان و ظرفیت تولید برق کافی اما در محدودیت جدی تامین سوخت قرار بگیرند.
آیا دولت با منابع خود میتواند ناترازی انرژی به خصوص برق را حل کند؟
تامین منابع لازم برای رفع ناترازی در دولت امکانپذیر نیست. دولت با کمک بخش خصوصی و بازار سرمایه و با همراهی وزارت نفت و نیرو و مجلس باید اقدامات جدی برای رفع ناترازی انجام دهد.
آیا ریشه ناترازی در تابستان و زمستان متفاوت است؟
بله، ریشه ناترازی برق در فصل زمستان کمی متفاوت است و به ضعف نیروگاههای کشور برنمیگردد. با توجه به اینکه ظرفیت تولید برق در کشور ۶۴هزار مگاوات است، در زمستان فقط ۵۰ هزار مگاوات برق مصرف میشود در صورتی که در فصل تابستان اینگونه نیست. در این رابطه تامین سوخت نیروگاهها از مشکلات جدی کشور در این حوزه است،چراکه ۵ نیروگاه مازوتسوز که ۳۳درصد سوخت کشور را تامین میکردند، تعطیل شدند.