«ری‌را»؛ نخستین خودرو متصل ساخت داخل


«ری‌را»؛ نخستین خودرو متصل ساخت داخل

ایران‌خودرو با استفاده از ظرفیت‌های موجود، خودرو «ری‌را» را تبدیل به خودرو متصل کرده و از این طریق ایمنی راننده و سرنشینان این محصول را ارتقا بخشیده است.

خودروهای متصل به‌عنوان یک ابزار کلیدی برای ایجاد یک جامعه هوشمندتر و پایدارتر عمل می‌کنند. گروه صنعتی ایران‌خودرو نیز با استفاده از ظرفیت‌های موجود، با فعال‌سازی این ماژول، خودرو «ری‌را» را تبدیل به خودرو متصل کرده و از این طریق ایمنی راننده و سرنشینان این محصول را ارتقا بخشیده است. در دنیای امروز، فناوری به‌سرعت در حال پیشرفت بوده و یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این پیشرفت، ظهور خودروهای متصل یا (Connected Car) است.

این خودروها با استفاده از فناوری‌های نوین، به اینترنت و سایر دستگاه‌ها متصل می‌شوند و امکاناتی را فراهم می‌کنند که نه‌تنها تجربه رانندگی را بهبود می‌بخشند، بلکه ایمنی و کارایی سفرها را نیز افزایش می‌دهند. به‌منظور پشتیبانی از چنین محصولی ضرورت دارد، زنجیره پشتیبانی مستحکم و مجهزی شکل گیرد تا رضایت مشتریان فراهم شود، با همین هدف شرکت امدادخودرو ایران که وظیفه خدمات‌رسانی و ارائه خدمات امدادی به خودروها را عهده‌دار است، طی نشست و هم‌اندیشی با گروه امداد و نجات هلال‌احمر برای تکمیل زنجیره پشتیبانی، نخستین خودرو متصل گروه صنعتی ایران‌خودرو برنامه‌ریزی کرده است. در همین راستا، با هم‌فکری و مشارکت دو مجموعه، استفاده از ماژول B call (Break down call)d کلید خورده است که هدف آن سرعت بخشیدن به حضور گروه امداد در حوادث و همچنین رسیدگی به نقص فنی خودرو است.

تجهیز «ری‌را» به سامانه تماس اضطراری E-Call

معاون فناوری و توسعه کسب‌وکارهای نوین امدادخودرو ایران، با اشاره به عملکرد دو ماژول Emergency call (E-Call) با هدف کاهش تلفات جاده‌ای و تشخیص خودکار تصادف و تماس خودکار با ۱۱۲، ارتباط سریع با مراکز امدادی و ارسال اطلاعات حیاتی موقعیت دقیق حادثه و خودرو و سرنشینان و down call Break (B-Call)d برای درخواست امداد در زمان تصادف یا آسیب خودرو به مرکز تماس امدادخودرو ایران (۰۹۶۴۴۰) توضیحاتی ارائه کرد.

ابراهیم رنجبرلیلی به شرح سامانه تماس اضطراری E-Call در خودرو پرداخت و ادامه داد: «این سیستم در مواقعی که خودرو دچار تصادف یا حادثه‌ای شود، به‌صورت اتوماتیک یا دستی با سرویس‌های اورژانسی تماس برقرار می‌کند؛ در زمان فعال‌شدن تماس اضطراری، موقعیت خودرو به همراه VIN به مرکز تماس ارسال و سپس امکان تماس صوتی بین اپراتور مرکز تماس با راننده فراهم می‌شود. این سیستم به دو صورت خودکار (در صورت وقوع تصادف شدید سیستم به‌صورت خودکار فعال می‌شود) و دستی (در صورت بروز مشکل سلامتی مانند سکته برای راننده یا سرنشینان با زدن کلید E-Call فرایند تماس اضطراری فعال می‌شود) عمل می‌کند.»

وی افزود: «فرآیند عملیاتی ورودی سازمان امداد و نجات، هنگام دریافت تماس اضطراری E- Call به گونه‌ای است که تماس خودکار با شماره ۱۱۲ برقرار می‌شود و موقعیت دقیق خودرو از طریق GPS، شدت ضربه و وضعیت ایربگ‌ها، حالت خودرو (در صورت واژگونی)، سرعت خودرو هنگام تصادف، نحوه خسارت (ضربه از جلو یا عقب خودرو)، نوع خودرو و زمان دقیق حادثه را به مرکز مخابره می‌کند.»

رنجبر لیلی با ابراز خرسندی از اجرایی شدن این سیستم با همکاری امداد و نجات افزود: «این سیستم برای خودروهای تولیدی ری‌را در گروه صنعتی ایران‌خودرو اجرایی شده و امیدواریم در ادامه برای خودروهای هایما، تارا و دنا نیز بتوانیم این ماژول را عملیاتی کرده تا با همکاری این دو مجموعه امدادی بتوانیم شاهد کاهش حوادث جاده‌ای و ایمنی هرچه بیشتر رانندگان و سرنشینان باشیم.»

اتصال «ری‌را» در دو حوزه مخابراتی بردبلند و بردکوتاه

در محصول ری‌را، خودرو متصل (Connected Car) در دو حوزه مخابراتی برد بلند و برد کوتاه فعال شده است که هرکدام ویژگی‌های خود را دارد. بر این اساس، ایران‌خودرو در آینده و با اتصال خودرو به خودروهای اطراف و محیط اطراف، می‌توانیم سیستم ناوبری را نیز توسعه دهیم که این موارد پیش‌بینی و مقدمات آن نیز مهیا شده است.

طراحی سامانه تله‌ماتیک خودروهای متصل در ایران‌خودرو

سامانه تله‌ماتیک خودروهای متصل برخلاف تمامی سامانه های با کاربرد مشابه که در بازارهای داخلی وجود دارند، برای اولین بار در ایران‌خودرو براساس سیستم‌عامل لینوکس (AGL) داخلی‌سازی و تولید شده است و دانش فنی و مالکیت معنوی آن تحت نظر گروه صنعتی ایران خودرو قرار دارد که از این حیث هرگونه وابستگی به شرکت های خارجی از بین رفته است. اما موفقیت سامانه تله‌ماتیک خودروهای متصل در ایران، نیازمند همکاری دستگاه‌های مختلف مانند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تامین اینترنت مناسب در سراسر کشور و وزارت راه و شهرسازی برای ایجاد بستر اجرای ارتباط «نظیربه‌نظیر» خودرو است.

درحال‌حاضر ماژول کانکتد کار خودروهای وارداتی در ایران قابل استفاده نیست، اما ایران‌خودرو پیش‌از این اعلام آمادگی کرده بود که ماژول مناسب برای نصب روی خودروهای وارداتی را که به سامانه خودرو متصل مجهز هستند، تولید کند چراکه نمونه‌های وارداتی برای کار در ایران نیازمند یک‌سری تغییرات هستند.

گفتنی است؛ هر برد تولیدشده در ایران۳۰ تا ۳۵درصد کاهش ارزبری در مقیاس نمونه‌سازی و حدود ۵۰درصد کاهش نسبت به تولید انبوه خواهد داشت. به عبارت دیگر باتوجه به طراحی و تولید برد سامانه تله‌ماتیک خودروهای متصل در ایران، به ازای تولید هر برد از خروج ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار ارز از کشور جلوگیری به عمل می‌آید.

بهره‌گیری از سامانه خودروهای متصل؛ زمینه‌ساز حضور در بازار خارجی

ایران‌خودرو پس از نصب سامانه تله‌ماتیک روی خودرو ری‌را، سراغ نصب این سامانه روی خودروهای هایما، تارا و دنا و سپس تمامی محصولات ایران‌خودرو خواهد رفت. چراکه رویکرد ایران‌خودرو در محصولات جدیدش، رویکردی صادرات‌محور است و برای حضور در بازارهای صادراتی محصولات ایران‌خودرو نیاز به بهره‌گیری از سامانه خودروهای متصل را دارند. ایران‌خودرو برای طراحی سامانه تله‌ماتیک خودروهای متصل، از خودروهای موفق ژاپنی و آلمانی الگوبرداری کرده و آخرین استانداردهای روز دنیا را در آن لحاظ کرده است.

البته برای صادرات محصولات مجهز به سامانه خودرو متصل، به اخذ E-Mark از اروپا هم نیاز است که روندی زمان‌بر دارد، اما با توجه به طراحی این ماژول بر پایه استاندارد R۱۴۴ و R۱۰، بعید است که مشکلی درخصوص اخذ استاندارد جهانی وجود داشته باشد. سامانه تله‌ماتیک برای اجرا در فازهای بعدی، قابلیت ارتباط بین دو خودرو یا V۲V را دارد که موجب نظم ترافیک، جلوگیری از تصادف و کاهش سانحه می‌شود.

این سامانه مبتنی‌بر شبکه ۴G است و به عبارت دیگر، اگر خودرویی تصادف کرد، اطلاعات آن به خودرو دیگری که از سامانه متصل بهره می‌برد مخابره می‌شود تا متوجه خطر پیش رو شود. همچنین امکان درخواست امداد، تماس با پلیس و ردیابی خودرو سرقت شده نیز توسط این سامانه وجود دارد. به‌گفته مهندسان ایران‌خودرو، حاشیه امنیت این سامانه بسیار بالاست و سرورهای مربوط به شبکه و اطلاعاتی که ثبت می‌شود، در اختیار هیچ شرکت خارجی نبوده و صرفا در اختیار گروه صنعتی ایران‌خودرو قرار خواهد داشت.



دیدن پورن توسط بچه ها، چگونه برخورد کنیم؟