ازسویدیگر روز شنبه در گروه خودرویی طی ۶۴ هزار نوبت معاملاتی ۲.۸میلیارد سهم به ارزش ۱.۰۳۱میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز چهارشنبه با رشد روبهرو بود. همچنین ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز شنبه بالغبر ۲۶۶.۸ هزار میلیارد تومان شد.
شاخص کل بورس منفی شد
روز شنبه و در معاملات بازار سهام شاخصکل بورس با افت ۱۱.۱۸۹واحدی در محدوده دومیلیون و ۱۴۱هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هموزن اما با رشد ۱.۳۴۵هزار واحدی در محدوده ۷۶۸ هزار واحد ایستاد. در این بازار نیز ۲۴میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۱۵.۷هزار میلیارد تومان معامله شد.
شاخص فرابورس نیز با رشد ۱۷واحدی در محدوده ۲۳هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس هم ۱۰.۴میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۱۲.۸هزار میلیارد تومان دادوستد شد. این درحالی است که بازار سرمایه دیروز پساز مدتها درگیر عرضههای سنگین شد و شاهد جدال فروشندگان و خریداران بودیم.
برخلاف روزهای قبل، روز گذشته فروشندگان قویتر عمل کردند و برخی نمادهای بزرگ بازار را به صف فروش رساندند.با این وجود، معاملاتِ دقایق پایانی در نمادهای تاثیرگذار ازجمله ایرانخودرو نشان دادند میل به صعود همچنان در بازار سرمایه وجود دارد.
در این شرایط به نظر نمیرسد بورس افت چندانی را تجربه کند. ازسویدیگر، کارشناسان بورسی معتقدند بازار سهام درحال تجربه یک هیجان مثبت است، برخلاف هیجانهای منفی که در سالهای گذشته شاهد آن بودیم. البته نمیتوان این روند را اشتباه دانست، چراکه بازار سهام مانند اسفنجی بود که بهزور زیر آب نگه داشته شده و اکنون در حال بازگشت به میانگین نرمال خود است.
همچنین بازگشت به سقف شاخص ۲میلیون و ۵۶۰ هزار واحدی که در اردیبهشت ۱۴۰۲ وجود داشت با توجه به تغییرات قیمتی و کاهش ریسکها کاملا منطقی بهنظر میرسد. برای ادامه روند فعلی و اعتمادسازی بیشتر، دولت باید به وعدههای خود عمل کند. کاهش نرخ بهره، بهبود دسترسی تولیدکنندگان به منابع مالی و کنترل هزینههای اداری ازجمله مواردی هستند که میتوانند تاثیرات مثبتی بر بازار داشته باشند.
سیاستهای اشتباه اقتصادی در دولت قبل، فشار زیادی را بر بازار سرمایه و تولیدکنندگان وارد کرد. نرخ بهره بالا و رکود شدید، سودآوری شرکتها را بهشدت تحتتاثیر قرار داد. اما اکنون دولت پالسهای مثبتی برای تغییر این سیاستها ارسال کرده است.