آیا میتوانید برای هشت ساعت کامل از گوشی هوشمند خود فاصله بگیرید؟ این چالش که به نظر ساده میآید، اخیراً برگزار شد و یک زن توانست با پیروزی در آن، جایزهای به ارزش تقریباً 100 میلیون تومان دریافت کند. اما اگر فکر میکنید این کار بسیار آسان است و از عهده آن بر میآیید، پیشنهاد میکنیم ادامه خبر را بخوانید.
در این رقابت که بخشی از یک چالش عمومی در فروشگاه در چین بود، شرکتکنندگان باید بدون استفاده از گوشی خود به مدت هشت ساعت دراز کشیده و دوام میآورند. اما شرایط سختتری نیز برای این چالش در نظر گرفته شده بود.
شرایط عجیب چالش
برخلاف تصور، شرکتکنندگان حق انجام هیچ فعالیتی مانند خواندن کتاب، تماشای فیلم یا حتی چرت زدن را نداشتند. علاوه بر این، آنها نباید علائمی از اضطراب یا ناراحتی نشان میدادند که این موضوع با استفاده از یک مچبند نظارتی که ضربان قلب و علائم حیاتی را اندازهگیری میکرد، کنترل میشد.
ده نفر به صورت تصادفی برای این چالش انتخاب شدند و در فروشگاه برگزارکننده آن به رقابت پرداختند. برنده این رقابت زنی بود که با لباس خواب خود در این رویداد حاضر شده بود؛ امری که احتمالاً مقاومت در برابر خواب را دشوارتر میکرد.
مطالعات نشان میدهند که اعتیاد به گوشی هوشمند، بهویژه در میان جوانان، به معضلی جدی تبدیل شده است. بسیاری از افراد در صورت عدم دسترسی به گوشیهای خود دچار علائم محرومیت از گوشی میشوند. تحقیقی در سال ۲۰۲۲ نشان داد که بزرگسالان آمریکایی به طور میانگین ۳۵۲ بار در روز گوشی خود را چک میکنند؛ رقمی که چهار برابر بیشتر از سال ۲۰۱۹ است.
افزایش وابستگی به گوشیها به دلایل مختلفی از جمله انزوا در دوران قرنطینه، رشد اپلیکیشنهای اعتیادآور، بازیهای پیشرفته و حتی رباتهای هوش مصنوعی بازمیگردد. این مسئله به جایی رسیده که طبق نتایج یک مطالعه جامع، بیش از ۲۵ درصد مردم جهان به گوشیهای هوشمند خود اعتیاد دارند.
در همین رابطه بخوانید:
- اعتیاد به گوشی؛ نشانه های مونوفوبیا یا عادت به موبایل و راه های ترک آن
- معتادترین مردم دنیا به گوشی های هوشمند کدامند؟ جایگاه ایران کجاست؟
اگرچه هنوز معیارهای تشخیصی استانداردی برای اعتیاد به گوشی وجود ندارد، اما چالشهایی از این دست شاید بتوانند توجه افراد را به این معضل روزافزون جلب کنند.