سردیسها نقش مهمی در آشنایی مردم ایران با مشاهیر دارد/ نمایش هنر و هویت ایرانی با ساخت تندیسها در سطح پایتخت
دیباچه - معصومه شمسینی غیاثوند: آیین رونمایی از ۲۶ سردیس چهرههای ماندگار در شهر تهران در خانه طهران به همت سازمان زیباسازی شهرداری تهران برگزار شد و از سردیس شهید «عبدالله والی» و «ابوالحسن صدیقی» رونمایی به عمل آمد.علی لوائی، هنرمند...
دیباچه - معصومه شمسینی غیاثوند: آیین رونمایی از ۲۶ سردیس چهرههای ماندگار در شهر تهران در خانه طهران به همت سازمان زیباسازی شهرداری تهران برگزار شد و از سردیس شهید «عبدالله والی» و «ابوالحسن صدیقی» رونمایی به عمل آمد.
علی لوائی، هنرمند مجسمهساز که حدود ۳۰ سال بهصورت حرفهای در حوزه مجسمهسازی فعالیت میکند، در گفتوگویی با دیباچه، در مورد ساخت سردیسهای «محمدرضا شفیعی کدکنی»، «علیاکبر دهخدا» و «ابوالقاسم فردوسی»، گفت: این سردیسها کمک میکنند با مفاخر بزرگ ایران ارتباط برقرار کنیم. طراحی این سردیسها را سازمان زیباسازی شهر تهران سفارش داد که قرار است در نقاط مختلف شهر تهران نصب شوند.
لوائی با اشاره به جنس سردیسها و مدتزمان ساخت آنها، گفت: جنس این سردیسها از بتون گلاسه و فایبرگلاس است و ساخت مدلاژ، قالبگیری و ریختهگری هر کدام از این سردیسها حدود ۲ ماه زمان برد. سردیسهایی که در سطح شهر نصب میشوند، کمک میکنند که با مشاهیر بزرگ ایران ارتباط برقرار کنیم. امیدوارم سازمان زیباسازی شهرداری این برنامه را دنبال کند، زیرا سردیس برخی مفاخر مانند مولوی هنوز ساخته نشده است.
این هنرمند مجسمهساز تصریح کرد: جنس سردیسهای علیاکبر دهخدا و محمدرضا شفیعی کدکنی از بتن گلاسه است؛ سردیس ابوالقاسم فردوسی با جنس فایبرگلاس ساخته شده است. نسخه اولیه سردیس فردوسی از جنس برنز تهیه شد و در دانشگاه اوستیای شمالی روسیه نصب شد. در خصوص مراحل آمادهسازی این آثار قبل از شروع هر پروژه مطالعه وسیعی از شخصیت و خلقیات پیرامون آن مشاهیر انجام میشود که کمک میکند تا سردیس بهتری ساخته شود.
لوائی درباره جانمایی این آثار در سطح شهر تهران گفت: از نصب این آثار در پایتخت بسیار خرسند هستم. این آثار پیشتر در عمارت عینالدوله نگهداری میشد و در سطح شهر جانمایی نشده بود. ساخت چنین آثاری میتواند نقش مهمی در آشنایی مردم با مشاهیر و مفاخر برجسته و میراث فرهنگی ایران داشته باشد و هنر و هویت ایرانی را در سطح پایتخت به نمایش بگذارد.
انتهای پیام/