کاهش 30 میلیارد مترمکعبی سرانه آب تجدیدپذیر در 28 سال اخیر
دنیایاقتصاد: مدیرعامل آبفای کشور گفت: برای استانهای هرمزگان، اصفهان، مرکزی و تهران طرحهای اضطراری تامین آب برای پیک پایان سال و پیک تابستان ۱۴۰۴ آماده و اجرای برخی پروژهها آغاز شده است.
هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، اظهار کرد: در یک اقلیم خشک و نیمه خشک هستیم، متوسط بارندگی کشور ما یکسوم دنیاست و این موضوع باعث میشود در تامین آب برای کشاورزی، شرب و صنعت، با چالشهای خاصی مواجه باشیم.
وی افزود: با توجه به آنکه در حال سپری کردن دوره خشکسالی هستیم و بهمرور تحتتاثیر تغییر اقلیم و کاهش بارشها قرار داریم، سرانه آب تجدیدپذیر کشور کاهش پیدا کرده است.
امینی با بیان اینکه در سال ۱۳۷۵ سرانه آب تجدیدپذیر کشور ۱۳۰میلیارد مترمکعب بود، گفت: سرانه آب تجدیدپذیر کشور الان حدود ۱۰۰میلیارد مترمکعب است که باید نیاز چهار بخش شرب، کشاورزی، صنعت و نیاز زیستمحیطی از این آب تامین شود.
وی ادامه داد: در بخش آب شرب، ۹۹.۹درصد جمعیت شهری به صورت پایدار تحت پوشش آب شرب و بهداشتی هستند. البته در برخی سالها و برخی مواقع سال به دلیل کاهش بارشها و افت سطح منابع زیرزمینی، برخی شهرها دچار تنش آبی میشوند.
بارشهای سال آبی جدید تا امروز مناسب نبوده است
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه متناسب با حجم ناترازیها، پروژههایی را تحت عنوان پروژههای اضطراری تعریف میکنیم، گفت: در سال ۱۴۰۳ در پیک تابستان، تقریبا همه شهرهای کشور را رصد کردیم و غیر از دو شهر که چالشهایی بهخاطر نبود سامانههای انتقال و تصفیه داشتیم، بقیه شهرها بهخوبی مدیریت شدند.
وی ادامه داد: دوماه از سال آبی جاری میگذرد، بارشهای سال آبی جدید تا امروز مناسب نبوده؛ همکاران ما دست نگه نداشتند، در این دوماه اخیر، یکبار کل کشور پایش شده و درحال حاضر برای چند استان پروژههای اضطراری هم برای پیک مصرف شب عید و هم پیک تابستان تعریف شده است.
امینی خاطرنشان کرد: برای استانهای هرمزگان، اصفهان، مرکزی و تهران طرحهای اضطراری تامین آب برای پیک پایان سال و پیک تابستان ۱۴۰۴ آماده است و اجرای برخی پروژهها آغاز شده است.