زباله ها در لندفیل های بهداشتی دفن می شود اما روستاییان با چالش مواجه هستند
مدیرعامل سازمان پسماند گیلان در جریان بازدید از کارخانه کود آلی پرکاپشت، گفت: ملاک عملکرد کارخانه های کود آلی اخذ گواهی محیط زیست است.
به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) گیلان: به نقل از دیارمیرزا، طی روزهای گذشته شاهد تجمع مردم روستای پرکاپشت شهرستان آستانه اشرفیه در اعتراض به فعالیت شرکت کود آلی شهرستان در این روستا بودیم.
اعتراض اصلی مردم روستا بیشتر پیرامون سوزاندن پسماند و ورود دود به فضا و همچنین ورود پسابهای ناشی از فعالیت شرکت کود آلی به رودخانه شهر همچنین مزارع و سفرههای زیرزمینی است.
شهرام توانا، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند استان گیلان در حاشیه بازدید از این کارخانه کود آلی، اظهار کرد: با دستور استاندار گیلان و به اتفاق فرماندار آستانه اشرفیه در این محل حضور پیدا کردم.
وی ملاک عملکرد کارخانه های کود آلی را اخذ گواهی محیط زیست دانست و افزود: در صورت تایید عملکرد زیست محیطی این کارخانه از نظر فنی، به استاندار اعلام خواهد شد اما در صورت عدم تایید، باید دلایل عدم تایید را اعلام کنیم که در قالب کارگروههای مدیریت پسماند استان و شهرستان و توسط پیمانکار باید در زمان مشخص رفع شود.
مدیرعامل پسماند گیلان فرماندار شهرستان را تصمیم گیر نهایی درباره ادامه فعالیت کارخانه کود آلی و مطالبه مردم دانست و بیان کرد: رضایت مردم خط قرمز حاکمیت بوده و باید به فکر محیط زیست باشیم، زیرا مردم از محیط زیست حمایت می کنند. اگر مشکلات محیط زیستی را رفع کنیم، مردم نیز با ما همراهی خواهند کرد و اگر مشکلات ادامه دار باشد.
تولید روزانه ۲۲۰۰ تن زباله در هفت پهنه پسماندی
توانا با بیان اینکه با تدبیر فرماندار آستانه اشرفیه آخرین گواهی محیط زیستی در حال تعیین تکلیف بوده و تا یک هفته آینده وضعیت آن مشخص می شود، گفت: طی مکاتبه با اداره کل حفاظت محیط زیست و همکاری قوه قضائیه، به دنبال پیگیری شفاف و واضع این موضوع هستیم.
پیگیری فعالیت کارخانه کود آلی پرکاپشت آستانه اشرفیه
وی در ادامه با بیان اینکه کارخانه کود آلی آلمان لنگه لنگرود ۶۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، تاکید کرد: با توجه به اعلام پیمانکار مبنی بر عدم ادامه کار، شهردار لنگرود باید نسبت به تعیین تکلیف پروژه که هم اکنون حالت سکون دارد، اقدام کند تا کار مجددا آغاز شود.
مدیرعامل پسماند گیلان از تولید روزانه ۲۲۰۰ تن زباله در هفت پهنه پسماندی استان خبر داد و خاطرنشان کرد: رشت با تولید ۱۰۰۰ تن زباله در روز بزرگترین پهنه پسماندی استان بوده و پس از آن لاهیجان، رودسر، انزلی، رودبار، تالش و آستاراست.
وی با اشاره به آخرین جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان گیلان، اضافه کرد: با دستور استاندار، چهار پروژه پسماندی گذشته شامل لندفیل سراوان و کارخانه کود آلی رشت و کارخانه کمپوست انزلی و لندفیل تموشل لاهیجان را صد درصد تکمیل خواهیم کرد. با بهره برداری از این پروژه ها تا ۷۰ درصد زباله استان مدیریت می شود. برای سایر پهنه های پسماندی نیز مشاوران در حال ارائه نظرات خود هستند و مشکلات مالی مرتفع شده و به محض تایید پروژه ها توسط سازمان شهرداری ها، مناقصه ها را برگزار می کنیم.
توانا با بیان اینکه چهار سرمایه گذار داخلی و خارجی(روسیه و آلمان) آماده سرمایه گذاری بالغ بر ۱۰۰ میلیون دلاری در بخش پسماند هستند، عنوان کرد: قروق تالش نیز وضعیت بحرانی دارد و لذا با محوریت جهاد دانشگاهی گیلان به عنوان مشاور، بهسازی منطقه و تصفیه شیرابه را دنبال می کنیم؛ زباله روزانه شهرستان تالش ۱۱۰ تن بوده که با روش پردازش، زباله سوز یا پیرولیز قابل حل است.
آسیب دفن زباله برای محیط زیست
خسرو آرنگ، فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه نیز ، با اشاره به بازدید مدیرعامل سازمان پسماند استان از محدوده شهرک صنعتی پرکاپشت، ادامه داد: بازدید از کارخانه کود آلی نیز انجام شد.
وی اضافه کرد: در این کارخانه یک زباله سوز را تعبیه کردیم که در حال تست بوده؛ به پیمانکار فرصت ۶ ماهه دادیم تا موضوعات فنی مرتبط با زباله سوز را بگذراند و تاییدات لازم را از اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بگیرد.
فرماندار آستانه اشرفیه همچنین به پهنه پسماندی روستای کشل آزادسرا اشاره و خاطرنشان کرد: زباله ها در لندفیل های بهداشتی دفن می شود اما روستاییان با چالش مواجه هستند و اجازه این کار را نمی دهند لذا در کمیته پسماند شهرستان به این نتیجه رسیدیم که یک فرصت ۶ ماهه را به کارخانه کود آلی بدهیم تا زباله سوز را به مرحله نهایی برساند.
آرنگ با بیان اینکه تست ها انجام شده و در جریان روند پیشرفت پروژه هستیم، گفت: کارهای اساسی انجام شده و پیگر نتیجه مطلوب هستیم لذا دستگاه های متولی با همیاری یکدیگر و تعامل با مردم کارها را پیش ببرند تا دیگر زباله ها را دفن نکنیم، زیرا آسیب دفن زباله برای محیط زیست از سوزاندن آن بیشتر است.