امسال 6 میلیون هکتار گندم کشت می شود


امسال 6 میلیون هکتار گندم کشت می شود

مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی گفت: در سال زراعی 1404-1403 کشت ۶ میلیون هکتار گندم در اراضی آبی و دیم کشور برنامه ریزی شده است.

به گزارش تجارت نیوز،

سهراب سهرابی مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: امسال برنامه ابلاغی ما به استان ها، کشت چهار میلون هکتار گندم دیم و دو میلیون هکتار گندم آبی می باشد.

وی اظهارداشت: از اواخر شهریور و ابتدای مهر، عملیات کشت گندم در کشور آغاز شده و تاکنون حدود ۳ میلیون و ۳۵۰ هزار هکتار گندم دیم و ۱ میلیون و ۱۲۰ هزار هکتار گندم آبی و مجموعا ۴ میلیون ۴۷۰ هزار هکتار معادل ۸۰ درصد برنامه ابلاغی کشت شده است.

سهرابی با بیان این که عمده کشت گندم مربوط به استان های سرد و معتدل سرد و اقالیم گرم و خشک جنوب و گرم مرطوب شمال می باشد، تصریح کرد: عملیات کشت در اقالیم سرد و معتدل سرد به اتمام رسیده و در اقلیم گرم و خشک جنوب و گرم و مرطوب شمال تا پایان آذر ماه ادامه دارد.

وی طرح جهش تولید در دیمزارها را یکی از طرح های مهم در راستای تولید پایدار گندم عنوان و اذعان کرد: طرح جهش تولید در دیمزار ها در سال زراعی جاری در سطح شش میلیون هکتار برای انواع محصولات زراعی اساسی و راهبردی و گیاهان داروئی اجرا می شود و سهم گندم در این طرح در سال جاری سه میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است.

سهرابی در مورد تامین بذر گندم نیز گفت: برای سال زراعی جاری 460 هزار تن بذور اصلاح شده گندم تدارک دیده ایم و تاکنون ۳۶۰ هزار تن بذر میان کشاورزان توزیع شده و عملیات فرآوری و توزیع بذور در بین کشاورزان ادامه دارد.

وی با اشاره به ضرورت تامین کودهای شیمیایی تصریح کرد: تدارک سه میلیون و بیست هزار تن انواع کودهای شیمیایی شامل یارانه دار شامل دو میلیون و 400 هزار تن کودهای ازته، 400 هزار تن انواع کود فسفاته و 220 هزار تن انواع کودهای پتاسه توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی برای سال زراعی جاری برنامه ریزی شده است.علاوه بر این میزان ۲۰۰ هزار تن کود دی آمونیوم فسفات نیز توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در حال تامین و توزیع می باشد.

سهرابی ساماندهی تولید و فرآوری بذور گندم، توسعه کشت گندم دوروم در اراضی دیم و آبی بمنظور تولید ماکارونی،توسعه مکانیزاسیون، تغذیه متعادل و بهبود کیفیت گندم های تولیدی، ارتقای بهره وری مصرف آب، مدیریت صحیح کنترل خسارات آفات و بیماری ها و علف های هرز، ایجاد مزارع دیم و آبی مشاهده ای و مقایسه ای، اجرای پروژه پتانسیل خلاء عملکرد، کشاورزی کم نهاده، افزایش بهره گیری از تجربیات ارزشمند اعضای بنیاد ملی گندمکاران، ارزیابی کیفیت تولید، توسعه سامانه های نوین آبیاری، توسعه کشاورزی حفاظتی با هدف حفاظت از آب و خاک و پایداری تولید را از جمله مهمترین پروژه ها برای طرح تولید پایدار گندم برشمرد.

وی افزود: از دیگر پروژه های مهم در دستورالعمل طرح تولید پایدار گندم مدیریت برداشت و کنترل ضایعات، آموزش کارشناسان و کشاورزان با کمک موسسه آموزش و ترویج کشاورزی و ارزیابی تعیین سطح کشت، برآورد تولید تولید و عملکرد با همکاری مشترک معاونت امور زراعت و مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات هستند.

مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی اضافه کرد: برای اجرایی شدن این پروژه ها بر مواردی همچون تنظیم ادوات و ماشین آلات پیش از ورود به مزارع، مصرف متعادل کودهای شیمیایی با تاکید بر مصرف بهینه و کافی و بموقع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه،مدیریت صحیح و پیشگیرانه عوامل خسارت زای زنده، توسعه روش های نوین کشت شامل کشت مستقیم در بقایای گیاهی، کشت روی پشته، کشت در کف جوی، توسعه سامانه های نوین آبیاری با تاکید بر توسعه آبیاری تیپ، استفاده از تجربیات کشاورزان پیشرو از طریق اجرای بیش از ۱۰ هزار پایلوت تحت عنوان خلاء عملکرد در اقصی نقاط کشور، رعایت اصول فنی کاشت، داشت و برداشت در استان ها تاکید کرده ایم.

وی گفت: در سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی، وزارت جهاد کشاورزی مکلف شده تا پایان سال 1410 به خودکفایی 105 درصدی در تولید گندم برسیم و در همین راستا با تاکید بر ارتقاء بهره وری آب در اراضی گندم آبی و ارتقاء بهره وری آب سبز یا همان آب باران در اراضی گندم دیم و تاکید ویژه بر توسعه کشاورزی حفاظتی با هدف پایداری تولید پروژه ها و برنامه های اجرایی در راستای خودکفایی پایدار گندم کشور گام بر می داریم.

سهرابی گفت گندم سازگارترین محصول زراعی برای کشور ایران است و کشاورزی ایران گندم بنیان است و مناسب ترین محصول در تناوب اراضی آبی و دیم ایران محصول اساسی گندم است.

وی گندم را گیاهی بهره ور توصیف و اظهار کردند: گندم در فصل پاییز کشت می شود و از این رو بین 40 تا 50 درصد نیاز آبی آن از طریق بارش های پاییزه، زمستانه و اوایل بهار تامین می شود و مابقی آن در اراضی آبی با آب آبیاری تامین شود.

گندم حداکثر بین ۸ تا ۱۰ درصد از کل آب کشور را مصرف می کند اما ۵۰ تا ۶۰ درصد انرژی و پروتئین مردم ایران از گندم و فرآورده‌های غذایی حاصل از این محصول تامین می شود و به همین دلیل نقش کلیدی در تامین امنیت غذایی مردم ایران دارد.

لازم به توضیح است همه ساله معادل تولید دانه گندم تولید کاه جهت تامین نیاز علوفه دامداری های کشور انجام می گیرد و این محصول نقش مهمی در تامین علوفه دام کشور دارد.

منبع : فارس
به اشتراک گذاری

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

حبس کودک 3 ساله داخل کشو از زمان تولد توسط مادرش