نمیدانم چرا همه دوست دارند ادای استاد فراستی را درآورند/ بعد از سه سال دوری از تئاتر، دوباره به صحنه برگشتم!
دیباچه- مینا قنبری : نوشین تبریزی نویسنده و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون است که در آثار بسیاری از جمله روزی روزگاری مریخ، جوجه تیغی، ساخت ایران ۳ و... به ایفای نقش پرداخته است. این روزها شاهد حضور او در نمایش «محبوبه ها» به کارگردانی...
دیباچه- مینا قنبری : نوشین تبریزی نویسنده و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون است که در آثار بسیاری از جمله روزی روزگاری مریخ، جوجه تیغی، ساخت ایران ۳ و... به ایفای نقش پرداخته است. این روزها شاهد حضور او در نمایش «محبوبه ها» به کارگردانی ژاله صامتی هستیم و به همین بهانه به گفتگو با او پرداختهایم.
نوشین تبریزی درخصوص نگارش نمایشنامه « محبوبه ها» گفت: در سال ۱۳۹۷ ژاله صامتی از من خواست تا نمایشنامه ای بنویسم و از دل این سفارش نمایشنامه «محبوبه ها» ایجاد شد و قرار شد در این نمایش هم به ایفای نقش بپردازم. فضای این نمایشنامه نقد اجتماعی در مورد رفتارها و روابط غلط انسانی با یکدیگر است، در نمایشنامه با توجه به اینکه در یک جمع زنانه قرار می گیریم، این نقد اجتماعی بیشتر شامل یکسری روابط زنانه شده که البته در دل خود مردها را هم مورد انتقاد قرار می دهد.
تبریزی ادامه داد: خیلی خوشحالم که بعد از سه سال به صحنه تئاتر برگشتم؛ زیرا به فراخور حس و حالی که بعد از فوت همسرم داشتم، کاری را قبول نمی کردم و امیدوارم این حضور تداوم داشته باشد. زیرا حالم روی صحنه تئاتر خوب است.
تبریزی، درباره جدیدترین فعالیت های خود گفت: دو نمایشنامه را به تازگی نگارش و تحویل دادم، یکی از این نمایشنامه ها سال دیگر بر روی صحنه می رود، که سیما تیرانداز، کارگردانی آن را برعهده دارد و دیگری را الهام پاوه نژاد به روی صحنه می برد. دریک سریال نمایش خانگی کار کردم و در دو سریال تلویزیونی هم به ایفای نقش خواهم پرداخت، اما نمیتوانم درباره آن ها صحبت کنم زیرا هنوز رسانه ای نشده است.
بازیگر سینمایی «جوجه تیغی» درباره جذابیت سریال های نمایش خانگی بیان کرد: سریال های نمایش خانگی قصه های متفاوتتری نسبت به سریال های تلویزیونی دارند، زیرا آدم ها دوست دارند قصه بشنوند، نمی گویم همه قصه ها عالی هستند و برخی از این سریال های نمایش خانگی با شکست مواجه می شوند به هرحال برخی از این قصه ها را راحت تر میتوان در نمایش خانگی روایت کرد.
نویسنده نمایشنامه «محبوبه ها» درخصوص نقد در دنیای تئاتر و سینما گفت: من ورودی سال ۷۶ دانشکده هنر و معماری هستم و محمود استاد محمد، استاد ما بودند و به تماشای نمایشی در تئاتر شهر نشستیم و بعد استاد نظر ما را درباره نمایش پرسیدند که یکی از دانشجویان گفت این نمایش کار بدی است و استاد گفت " شما مگر در حد این هستید که بگویید کاری خوب با بد است"؛ اما این روزها متاسفانه نقد دست هرکسی افتاده و اصلا هرکسی قابلیت نقد ندارد، نقد یک علم است و نمیدانم چرا همه دوست دارند ادای استاد فراستی را درآورند!
او ادامه داد : میگویند فلان نمایش خوب نیست، شما از منظر نویسنده، بازیگر و کارگردان به کار نگاه نمیکنید و باید گفت در چه جایگاهی هستید که یک اثر را نقد کنید؛ نقد، علم است و صرفا اگر کاری را دوست ندارید نمیتوانید آن را نقد کنید. متاسفانه برخی صرف اینکه در ماه پنج اثر تئاتری می بینند و مخاطب تئاتر هستند آثار را مورد نقد قرار می دهند و حتی نمی دانند مرحله رسیدن یک نمایشنامه به اجرا تا چه اندازه سخت است و چه مسیرهای سختی را باید طی کنیم تا یک نمایش روی صحنه برود.
تبریزی، با اشاره به اینکه برخی سواد نمایشنامه نویسی ندارند و به راحتی نمایش ها را نقد می کنند، گفت: باید به برخی افراد گفت چند نمایشنامه نوشتی و حتی چاپ کردی که درباره یک اثر اینگونه نظر می دهی . برای مثال مواقعی اساتید بزرگی همچون آقای رحمانیان، جلال تهرانی، دکتر رفیعی برای دیدن نمایش می آیند و درباره کار صحبت می کنند و شما گوش می کنید، بخاطر اینکه این اساتید در این مسیر استخوان خورد کردند.
او در آخر خاطرنشان کرد: امیدوارم تمام کارهایی که به روی صحنه میرود پرمخاطب و تئاتر مخاطب بیشتری داشته باشد تا خستگی از تن افرادی که برای اجرای یک نمایش زحمت می کشند، در برود.
انتهای پیام/