ماجرای ارجاع بند جذب 50 هزار معلم به کمیسیون تلفیق بودجه چه بود؟
سخنگوی کمیسیون تلفیق درباره تنش به وجود آمده در مجلس در جریان بررسی بند مربوط به معلمان حقالتدریسی گفت: آن چیزی که در برنامه آورده بودیم به نفع این افراد بود چون هم حقوقشان بالا میرفت و هم حقالتدریس میگرفتند. اما نمایندگان خواهان قرارداد کار معین بودند، در حالی که اگر قرارداد کار معین عملی شود از طرف شورای نگهبان نسبت به آن ایراد وارد میشود.
بهدلیل ایجاد تنش و اختلاف نظر در صحن علنی مجلس بر سر موضوع معلمان، بند «پ» تبصره ۸ به کمیسیون تلفیق ارجاع شد.
در جریان بررسی این بند که به مساله جذب معلمان میپردازد، نمایندگان درخواست تغییر وضعیت و استخدام حدود ۵۰ هزار معلم را داشتند و معتقد بودند که به جای کلمه «مجاز» باید کلمه «مکلف» به کار برود تا دولت موظف شود موضوعات این بند را اجرا کند.
همین موضوع باعث شد که تعداد زیادی از نمایندگان در حمایت از معلمان و فرهنگیان به سمت جایگاه هیات رئیسه بروند و با حاجیبابایی که ریاست وقت صحن مجلس را بر عهده داشت صحبت کنند. تعداد زیاد نمایندگانی که در جایگاه هیأت رئیسه حاضر شدند موجب شد که حدود ۱۰ دقیقه بینظمی در صحن علنی ایجاد شود.
در نهایت با حضور محمد رشیدی، عضو هیات رئیسه پشت میکروفون و درخواست از نمایندگان برای برگشتن به صندلیها نمایندگان به جایگاههای خود بازگشتند.
در بند «پ» تبصره ۸ لایحه بودجه ۱۴۰۴ آمده است: «وزارت آموزش و پرورش مجاز است نسبت به بهکارگیری معلمان بازنشسته (بیست و چهار ساعت) در هفته، معلمان با سابقه حق التدریسی، مربیان پیش دبستانی ضمیمه دولتی، آموزشیاران نهضت سوادآموزی و مربیان طرح امین به صورت حق التدریسی اقدام نماید. اعتبار مورد نیاز در سقف اعتبارات وزارت آموزش و پرورش منظور و تأمین میگردد.»
نمایندگان خواهان قرارداد کار معین بودند/ شورای نگهبان به قرارداد کار معین برای جذب معلمان ایراد وارد میکند
رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه، در گفتوگو با تجارتنیوز درباره تنش به وجود آمده در مجلس در جریان بررسی بند مربوط به معلمان حقالتدریسی گفت: پیش از این در ماده ۸۸ بند «ت» برنامه هفتم توسعه آورده بودیم که وزارت آموزش و پرورش اجازه استخدام نیرو ندارد مگر نیروهایی که قبلاً مشغول کار بودهاند مانند نیروهای نهضتآموزی، پیشدبستانی، طرح امین، زمینه دولتیها و... .
عضو کمیسیون برنامه و بودجه بیان کرد: آن چیزی که در برنامه آورده بودیم به نفع این افراد بود چون هم حقوقشان بالا میرفت و هم حقالتدریس میگرفتند. اما نمایندگان خواهان قرارداد کار معین بودند، در حالی که اگر قرارداد کار معین عملی شود از طرف شورای نگهبان نسبت به آن ایراد وارد میشود.
کاری که در کمیسیون تلفیق برای جذب معلمان انجام شده بود بهترین حکم برای سال اول بود
زارع در ادامه تاکید کرد: کاری که در کمیسیون تلفیق انجام شده بود بهترین حکم برای سال اول بود که در سالهای آینده میتوانست بیشتر شود. اما همکاران اجازه ندادند توضیح دهیم و به کمیسیون بازگشت.
سخنگوی کمیسیون تلفیق درباره شرایط این بند توضیح داد: بر این موضوع که در جریان این بند به آموزش و پرورش مجوز داده شده که این افراد حقالتدریس شوند و حقوقشان در سطح اعتبارات آموزش و پرورش بالا برود. البته باید در نظر داشت که همکاران از روی دلسوزی پیشنهاداتی مطرح کردند.
زارع در پایان گفت: جذب این افراد هم مرحله به مرحله اتفاق میافتاد، ابتدا همه حقالتدریس میشدند، بعد به مرور تبدیل به کارمند آموزش و پرورش تبدیل میشوند. اما الان کل بند به کمیسیون تلفیق بازگشت که باید دوباره مورد بررسی قرار گیرد و به صحن علنی مجلس برگردد.