460 مجوز چاپ کتاب در استان چهارمحال و بختیاری صادر شد/ نویسندگان بهجای چاپ فیزیکی، انتشار الکترونیک نسخه کتاب را پیگیری کنند
پیام احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهار محال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار دیباچه با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ چاپخانه در این استان وجود دارد که در سالهای اخیر با توجه به افزایش قیمت کاغذ، دچار مشکلاتی شده است، گفت: نویسندگان...
پیام احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهار محال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار دیباچه با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ چاپخانه در این استان وجود دارد که در سالهای اخیر با توجه به افزایش قیمت کاغذ، دچار مشکلاتی شده است، گفت: نویسندگان تاکنون، ۴۶۰ عنوان کتاب مجوز چاپ از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان دریافت کردند، برخی از آنها با انتشارات استانی و برخی با انتشارات خارج از استان برای چاپ کتاب همکاری میکنند، آماری که اداره فرهنگ و ارشاد ارائه میکند، تنها مجوزهایی است که نویسندگان از طریق انتشارات داخل و از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان دریافت میکنند.
احمدی تصریح کرد: در بخش نگارش و چاپ کتاب، کیفیت آثار، توجه به نیاز مخاطبان و اقتصاد، از مهمترین مشکلات پیشروی این حوزه است. نویسندگی هنری است که باید به روز و همراه با آموزش باشد، نویسندگان استان چهارمحالوبختیاری آثارشان در سطح ملی مطلوب است، اما با توجه به افزایش قیمتها، کاهش یارانه، گسترش فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، کتاب بخشی از مخاطبانش از دست داده است، اما مخاطبان خاص خود را دارد.
وی با بیان اینکه یکی از شرایط تمدید عضویت نویسندگان در صندوق اعتباری هنر اشتغال آنان به شغل نویسندگی و ارائه آثار است، تصریح کرد:با توجه به هزینههای مرتبط برای چاپ کتاب، نویسندگان بهجای چاپ فیزیکی کتاب انتشار الکترونیک نسخه کتاب را پیگیری کنند، کتابهای فاخر نویسندگان استان چهارمحالوبختیاری با داوری هیئت مرکزی وزارتخانه، مشمول حمایت میشوند.
احمدی خاطرنشانکرد: دستگاههای اجرایی میتوانند بر اساس فرآیندهای قانونی در خرید کتاب و حمایت از نویسندگان بومی حمایت کنند. چرخه اقتصادی حوزه نشر و به طور ویژه کتاب برای نویسندگان شهرستانی از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تلاش میکند از کتابهای فاخر حمایت کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحالوبختیاری با بیان اینکه شکاف ارتباطی بین نسلها، عدم انتقال تجارب و فقدان نشستهای گفتگو محور مشکلاتی را ایجاد کرده است، گفت: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، طرح عملیات فرهنگی با عنوان نشستهای گفتگو محور را در نظر گرفته است تا تجارب صاحبنظران را انتقال دهد. از آنها درخواست شده است تا تجارب آنها به عنوان گنجینه این مرز و بوم و اندوخته متعلق به ملت که پیش آنها امانت است به شکل صوت یا نوشتار ثبت و ضبط کنند.
گفتگو از: معصومه شمسینی غیاثوند