قیمت‌ گذاری دستوری باید توسط دولت کنار گذاشته شود


قیمت‌ گذاری دستوری باید توسط دولت کنار گذاشته شود

این روزها بازار سرمایه و صنعت خودرو اخبار زیادی را در دل خود جای داده‌اند، از احتمال عرضه خودرو در بورس کالا گرفته تا افزایش سرمایه دو خودروساز بزرگ از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها؛ در چنین شرایطی کارشناسان معتقدند دولت باید بستر لازم برای جذب نقدینگی سرگردان در بورس را فراهم کند، تا ضمن کنترل تورم و نقدینگی، تامین مالی تولید از طریق بورس نیز صورت گیرد.

در همین رابطه، عبدالوحید فیاضی، نماینده شهرستان‌های نور و محمودآباد در مجلس به بررسی این مساله پرداخته است.

نمایندگان مجلس چه برنامه‌ای برای کاهش دخالت دولت در بازار سهام دارند؟

کاهش دخالت‌ها در بازار سهام ازجمله مواردی است که نمایندگان مجلس دوازدهم در جریان تدوین برنامه هفتم توسعه نسبت به آن تاکید بسیار دارند تا سرمایه‌های مردم به جای حرکت به سوی بازارهای غیرتولیدی و تجاری، به سمت بازار سرمایه برای کمک به بخش تولید هدایت شود.

در رابطه با سیاستگزاری‌ها چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

باید سیاستگزاری‌های داخلی همچون قیمت‌گذاری دستوری در صنعت خودرو و برخی تصمیمات خلق‌الساعه از بین برود. قطعا با تحقق این مسائل شاهد جذب و توسعه سرمایه‌گذاری بیشتر در بازار سرمایه خواهیم بود.

به صنعت خودرو اشاره کردید، چه مساله‌ای رقابت در این صنعت را به وجود می‌آورد؟

واردات خودرو در وضعیت فعلی تنها راه ایجاد رقابت خودروساز داخلی با خودروهای با کیفیت خارجی است. واردات خودرو خارجی می‌تواند نهیبی به صنعت خودروسازی و مدیران این صنعت باشد، بنابراین به هیچ وجه نباید درباره واردات خودرو کوتاهی صورت بگیرد. ازسوی‌دیگر باید اذعان کرد تولید خودرو در دنیا به مراتب از خودرویی که در ایران تولید می شود ارزان‌تر تمام می‌شود. جهان امروز، دنیای رقابت و مقایسه است. در چنین شرایطی که بازارها به قیمت و کیفیت نگاه می‌کنند، اساس عرضه و تقاضا بر اساس این مولفه‌ها شکل می‌گیرد.

چه اقداماتی برای رونق هر چه بیشتر بازار سرمایه باید صورت گیرد؟

بازار سرمایه ازجمله بازارهای شفاف با نقدشوندگی بالاست، اگر شرکت‌های بورسی به‌درستی مدیریت شوند بازار سرمایه روند رو به رشدی را تجربه خواهد کرد.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سفره شب یلدا سنتی با تزیینات بسیار شیک