استان گیلان در زیرساخت‌های حوزه سلامت عقب مانده است


استان گیلان در زیرساخت‌های حوزه سلامت عقب مانده است

فقدان بیمارستان جامع در داخل شهر رشت اکنون مهمترین مسئله زیربنایی درمان استان است و جهت تصمیم گیری در این زمینه، نباید اشتباهات گذشته تکرار گردد.

به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) گیلان: مجید دل آور٬ دبیر انجمن اسلامی پزشکان ایران در نامه ای به استاندار گیلان نوشت: استان گیلان در زیرساخت‌های حوزه سلامت عقب مانده است.

در متن نامه آمده است:

استاندار محترم گیلان
جناب آقای دکتر حق‌شناس

سلام علیکم
با احترام و آرزوی توفیق برای همه خدمتگزاران به نظام جمهوری اسلامی، همان طور که استحضار دارید استان گیلان در زیرساخت‌های حوزه سلامت عقب مانده است و در شاخص تخت بیمارستانی به جمعیت که یکی از شاخص‌های مهم حوزه درمان است پایین‌تر از میانگین کشوری است در حالی که گیلان استانی گردشگرپذیر بوده و در بسیاری از ایام با افزایش جمعیت مسافر مواجه است.

از بیش از سه دهه قبل، فرآیند ساخت سایت جامع دانشگاه علوم پزشکی گیلان در لاکان آغاز شده اما تاکنون تنها دو دانشکده داروسازی و دندانپزشکی در دوره ریاست آقای دکتر بهبودی در ابتدای دهه نود افتتاح شد و پس از آن شاهد افتتاح هیچ واحدی در آن سایت نبوده ایم.
بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی این سایت که ساخت آن از اواخر دهه هشتاد شروع شده است می‌تواند تا حدی شاخص مهم تخت بیمارستانی به جمعیت در استان را بهبود بخشد اما در سال گذشته زمزمه‌هایی از افتتاح آن در بهار ۱۴۰۳ شنیده می‌شد و در اوایل سال جاری هم زمزمه هاییی از افتتاح آن در پاییز بود اما در حال حاضر کسی در دانشگاه علوم پزشکی نمی‌داند این بیمارستان چه زمانی افتتاح می‌شود! و این‌ناشی از عواملی است که ان شاءالله با تدبیر جنابعالی در شورای سلامت استان باید رفع‌گردد.

در زمان آغاز ساخت ساختمان جایگزین پورسینا در اواسط سال ۱۴۰۰ این تشکل رسما اعلام‌ نمود که این‌پروژه عملا اولویت‌های اول عمرانی حوزه سلامت استان را به تاخیر می‌اندازد که پس از سه سال شاهد همین اتفاق هستیم و بدیهی است تا وقتی این پروژه هم به جای مشخصی نرسد آغاز پروژه مشابه (بیمارستان رازی)، اقدامی نامطلوب و غیرهدفمند است که همچون پروژه پورسینا صرفا به علت‌عدم زمانبندی مناسب، تبعات زیادی را برای مردم در حوزه درمان به دنبال خواهد داشت.

فقدان بیمارستان جامع در داخل شهر رشت اکنون مهمترین مسئله زیربنایی درمان استان است و جهت تصمیم گیری در این زمینه، نباید اشتباهات گذشته تکرار گردد. بدیهی است ساخت بیمارستانی با حدود هزار تخت به بودجه هنگفتی نیاز دارد که با توجه به شرایط فعلی کشور کار را سخت می‌کند و از این جهت هرگونه اشتباه در جانمایی و برنامه ریزی کلان برای آن، خسارات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.

در پایان با توجه به وضعیت مدیریتی موجود در دانشگاه علوم پزشکی، از جنابعالی انتظار می‌رود جهت تسریع در افتتاح بیمارستان سایت لاکان و تمهیدات لازم جهت تجهیز مناسب، تدبیر امور بخش‌ها و منابع انسانی کیفی، عنایت ویژه فرمایید. با آرزوی سلامتی.

دکتر مجید دل‌آور
دبیر انجمن اسلامی پزشکان ایران_شعبه گیلان

رونوشت به:وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت استحضار

استان گیلان در زیرساخت‌های حوزه سلامت عقب مانده است



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران