نمی‌توانیم به بهانه کمبود سوخت، واحدهای تولیدی و کارخانه‌های فولاد و سیمان را تعطیل کنیم

منبع خبر / گوناگون / 4 روز پیش

نمی‌توانیم به بهانه کمبود سوخت، واحدهای تولیدی و کارخانه‌های فولاد و سیمان را تعطیل کنیم

استاندار گیلان، با انتقاد از عدم انتقال و احداث کارخانه زباله‌سوز در گیلان، گفت: از ۱۰ سال گذشته قرار بود دستگاه زباله‌سوز به گیلان منتقل شود و در این راستا حتی ۲۰ میلیون دلار نیز پرداخت شده است‌ ولی بنا به دلایلی، این امر تاکنون محقق نشده است.

به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) گیلان: هادی حق شناس ۲۲ آذرماه در حاشیه آیین الحاق ۷۳ دستگاه ماشین آلات چندمنظوره عمرانی شامل حمل زباله و برفروب به ناوگان خدمات رسانی دهیاری های استان گیلان، با بیان اینکه مسئله زباله یکی از مهمترین مشکلات استان در طول چند سال گذشته بوده است، اظهار کرد: پسماند در بسیاری از نقاط کشور به منبع درآمد تبدیل شده است، ولی در گیلان این امر به یک معضل مبدل شده و مردم را با مشکلاتی مواجه می‌کند.

وی با بیان اینکه باید مشکلات پسماند در گیلان با استفاده از روش‌های علمی و با بهره‌گیری از ظرفیت پژوهشگران حل شود، گفت: ورود شیرابه‌ها به آب‌های زیرزمینی در استان باعث ایجاد مشکلاتی شده است که باید این معضل را برطرف کنیم و دولت چهاردهم در این خصوص برنامه ویژه دارد.

استاندار گیلان با اشاره به روش‌های مدیریت پسماند در جهان و برخی از نقاط کشور، بیان کرد: در دنیا زباله را به دو صورت دفن و یا دفع می‌کنند، اما در گیلان امکان دفن زباله وجود ندارد.

حق‌شناس، ۳۰ درصد زباله‌های گیلان را زباله خشک دانست و تصریح کرد: ۱۰ درصد پسماند نیز به شکل بخار یا گاز متان بوده و مشکل ۶۰ درصد دیگر پسماند گیلان را باید از طریق کمپوست و یا زباله‌سوز حل کرد که این امر تاکنون به ‌طور کامل در استان اجرایی نشده است.

وی با انتقاد از عدم انتقال و احداث کارخانه زباله‌سوز در گیلان، گفت: از ۱۰ سال گذشته قرار بود دستگاه زباله‌سوز به گیلان منتقل شود و در این راستا حتی ۲۰ میلیون دلار نیز پرداخت شده است‌ ولی بنا به دلایلی، این امر تاکنون محقق نشده است.

به گفته استاندار گیلان، در نشست استانداران با حضور رئیس جمهور مسئله پسماند و زباله‌سوز را مطرح کردم که مردمان گیلان با چنین معضلاتی مواجه هستند و شخص رئیس جمهور قول پیگیری داد.

حق‌شناس با بیان اینکه جنگل‌های سراوان ویترین زیبایی استان است، افزود: ۶ نقطه دیگر استان نیز به مانند سراوان در حوزه پسماند دارای وضعیت خوبی نیستند، لذا باید برای مدیریت زباله در استان آن‌ را تبدیل به کود کرده و یا پسماند را بسوزانیم و ریجکت نهایی را برای دفن به محل مدنظر منتقل کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت توجه به مصرف بهینه سوخت در استان در فصل زمستان، بیان کرد: به دلیل کاهش دما و بارش برف در ماه‌های آینده، ممکن است در حوزه سوخت با کمبودهایی در ماه‌های آینده مواجه شویم که در صورت همراهی مردم و صرفه‌جویی در مصرف حامل‌های انرژی و کم کردن دمای محیط، این مسئله قابل مدیریت خواهد بود.

استاندار گیلان با بیان اینکه شاید راحت ترین راه حلی که برای مدیران در زمان ناترازی انرژی وجود دارد، قطع برق و گاز واحدهای تولیدی باشد، افزود: نمی‌توانیم به بهانه کمبود سوخت، واحدهای تولیدی و کارخانه‌های فولاد و سیمان را تعطیل کنیم و ۸۰‌ هزار نفر از هم استانی‌هایمان را از کار بیکار کنیم.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

زیباترین و شادترین عکس نوشته های شب یلدا