سهم 4/29 درصدی مازندران در تولید دانه‌های روغنی کشور

منبع خبر / گوناگون / 4 روز پیش

سهم 4/29 درصدی مازندران در تولید دانه‌های روغنی کشور

 رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت:معاونت بهبود تولیدات گیاهی، کلید توسعه کشاورزی مازندران بوده ونقش چشمگیری در افزایش تنوع درآمدی کشاورزان داشته و مازندران نیز سهم ۴/۲۹ درصدی در تولید دانه‌های روغنی کشور را دارد.

بابک مؤمنی

معاونت بهبود تولیدات گیاهی؛ کلید توسعه کشاورزی مازندران

بابک مؤمنی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران در گفتگویی بر اهمیت حیاتی معاونت بهبود تولیدات گیاهی در توسعه و پایداری بخش کشاورزی استان تأکید کرد.

به گزارش طبنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران؛ مؤمنی با اشاره به نقش کلیدی این معاونت در افزایش بهره‌وری، ارتقای کیفیت محصولات و حفظ منابع طبیعی، بر ضرورت حمایت و تقویت این بخش تأکید نمود.


وی اظهار داشت: این معاونت با ارائه راهکارهای نوین کشاورزی، آموزش کشاورزان و ترویج روش‌های علمی کشت، به افزایش بهره‌وری در تولید محصولات کشاورزی کمک شایانی می‌کند.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر استفاده از بذر و نهال اصلاح‌شده، کنترل آفات و بیماری‌ها و رعایت استانداردهای بهداشتی تأکید کرد و گفت: عملکرد مناسب این معاونت می‌تواند به بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و افزایش رقابت‌پذیری آن‌ها در بازارهای داخلی و خارجی کمک نماید.


وی خاطرنشان کرد: معاونت بهبود تولیدات گیاهی با ترویج روش‌های آبیاری نوین، مدیریت صحیح خاک و مبارزه بیولوژیک با آفات، به حفظ منابع طبیعی و محیط‌زیست کمک می‌کند.


وی توسعه کشت محصولات متنوع را یکی دیگر از مسئولیت‌های این معاونت برشمرد و افزود: معاونت بهبود تولیدات گیاهی با شناسایی ارقام مناسب و سازگار با شرایط اقلیمی استان می‌تواند به توسعه کشت محصولات متنوع و افزایش تنوع درآمدی کشاورزان کمک ‌کند.


وی افزود: معاونت بهبود تولیدات گیاهی با ارائه خدمات فنی و مشاوره‌ای به کشاورزان، تسهیل دسترسی به نهاده‌های کشاورزی و ایجاد بازارهای مطمئن برای محصولات، از کشاورزان حمایت می‌کند.


مؤمنی بابیان اینکه معاونت بهبود تولیدات گیاهی نقش بسیار مهمی در توسعه پایدار بخش کشاورزی استان مازندران ایفا می‌کند تصریح کرد: با حمایت از این معاونت و سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، می‌توان به افزایش تولید، بهبود کیفیت محصولات، ایجاد اشتغال و ارتقای سطح زندگی کشاورزان کمک کرد.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران در خصوص وضعیت معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: استان مازندران با توجه به موقعیت خاص اقلیمی، تنوع آب و هوائی و برخورداری از باران سالانه و پراکندگی مناسب در محصولات مختلف و دشت‌های وسیع در قسمت جلگه‌ای، از مناطق حاصلخیز و کشاورزی ایران می‌باشد که حدوداً دارای 664926 هکتار سطح زیر کشت اراضی (زراعی و باغی) است.


وی افزود: در مازندران انواع محصولات زراعی نظیر برنج و گندم، پنبه، دانه‌های روغنی و ... محصولات باغی چون مرکبات و سایر محصولات دیگر کشت می‌شود و در برخی از محصولات نیز از موقعیت ممتازی برخوردار است.
مؤمنی بابیان اینکه از مجموع سطح زیر کشت استان 68.14 درصد به محصولات زراعی سالانه و 31.86 درصد به کشت محصولات دائمی (عمدتاً مرکبات) اختصاص دارد افزود: محصول مهم و استراتژیک در بخش زراعت، برنج می‌باشد که 42.23 درصد تولید کشور بوده که دارای مقام اول است.


وی ادامه داد: همچنین این استان از تولیدکنندگان عمده مرکبات بوده که تقریباً 51.4 درصد تولید کشور را به خود اختصاص داده و دارای رتبه اول است.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران خاطرنشان کرد: از محصولات باغی دیگر نیز می‌توان کیوی را نام برد که ازجمله میوه‌های تازه است و 51.84 درصد تولید کشور به این استان اختصاص دارد، ضمن اینکه مازندران صاحب اولین رتبه در تولید گل‌های آپارتمانی (گلدانی) در میان استان‌های کشور محسوب می‌شود.


وی گفت: استان مازندران در تولید دانه‌های روغنی نیز 4.29 درصد سهم کشور را به خود اختصاص داده است.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

شعر غمگین شب یلدا + مجموعه اشعار زیبای غم و ناراحتی شب یلدا