پخش مستندی با موضوع خاطرات آزادگان و اجرای پویشی درباره « سقط جنین»
پویش «بگذار نفس بکشم» در حمایت از نجات جنینها به عنوان جان یک انسان بیگناه، و همچنین مستند «آسمان خاکی» با موضوع خاطرات آزادگان جنگ ایران و عراق از اسارت به زودی روانه آنتن میشود.
به گزارش ایران اکونومیست از معاونت سیما، رسانه ملی بر آن است تا پویش «نفس» را با شعار «بگذار نفس بکشم» با هدف حمایت از نجاتدهندگان فرزندان سقط از ۲۰ تا ۳۰ آذر ماه در شبکههای مختلف سازمان صدا و سیما به اجرا بگذارد.
بدین منظور شبکه سلامت سیما بنا به ماموریت و رسالت خود به مباحث مختلف مربوط به سقط جنین در برنامههای خود میپردازد.
«آسمان خاکی» و خاطرات اردوگاههای عراق
مستند «آسمان خاکی» مجموعه جدید سیما با روایتی از خاطرات آزادگان کشورمان است که به زودی از شبکه افق بر قاب تلویزیون می نشیند.
مجتبی قاسمی تهیهکننده مستند «آسمان خاکی» گفت: خاطرات آزادگان جنگ ایران و عراق از اسارت، برگ دیگری از تاریخ ایران را روایت میکند، برگی که سختیها، شکیباییها و رشادتهای رزمندگان اسلام را به تصویر میکشد.
وی تاکید کرد: عوامل این مجموعه با ساخت این مستند علاوه بر به تصویر درآوردن شرایط نامساعد و طاقت فرسای اردوگاه های عراقی و مصائبی که آزادگان عزیز در طول اسارات خود با ایمان و صبر و پایداری متحمل شدند، به دنبال ادای دین به سرافرازان آبرو و عزت ایران اسلامی بودند تا ذره ای از جانفشانی های این غیورمردان را به تصویر درآورند.
تهیه کننده «آسمان خاکی» تصریح کرد: در کشور عراق مجموعا بیش از ۲۰ محل نگهداری اسرا برای اسرای ایرانی تشکیل شده بود و در واقع با کمترین امکانات رزمندگان ایرانی که در جریان هشت سال جنگ تحمیلی به اسارت درآمده بودند، دوران سخت اسارت خود را در آنجا به سر میبردند. به غیر از زندانهایی همچون زندان «الرشید» که در یک منطقه بزرگی از بغداد قرار داشت و زندان «ابوغریب» که در نزدیکی بغداد بوده و بیشتر درجه داران نظامی در آنجا اسیر بودند، مابقی محلهای نگهداری در قالب اردوگاه بود. ما در این مستند اردوگاه های عراقی را به واسطه خاطرات آزادگان کشورمان شبیهسازی کردیم .
وی ادامه داد: در مستند «آسمان خاکی» شنوای خاطرات ۱۵ تن از آزادگان عزیز و سرافراز کشورمان هستیم و سعی کردیم دوران اسارات رزمندگان جنگ تحمیلی را در اردوگاه های رژیم بعث عراق در قالب نمایش به تصویر درآوردیم.
قاسمی ادامه داد: برای ساخت این مستند، یک اردوگاه کلی در نظر گرفتیم و از هر اردوگاهی هم نشانه هایی برای شبیه سازی فضا و موقعیت مکانی اردوگاه الهام گرفتیم.
البته ذکر این نکته لازم است از آن جایی که امکان ساخت و شبیه سازی تمامی اردوگاه های عراقی ممکن نبود، سعی کردیم این شبیه سازی به گونه ای باشد که بیننده این فضا را از لحاظ بصری بپذیرد و با حال و هوای فضای کلی اردوگاه آشنا شود. در واقع ما چیزی اضافه تر از توضیحات آزادگان برای شبیه سازی ها به کار نبردیم و بیش تر خاطرات تشریحی آزادگان را هم از اردوگاه های موصل، تکریت و رمادی شبیه سازی کردیم.
وی ادامه داد: از شروع تحقیق تا مرحله نهایی برای ساخت این مجموعه، ما از حمایت ها و مساعدت های آزادگان بهره مند بودیم و به واسطه تجربه هایی که داشتند در برخی سکانس ها و قسمت ها، نقش آفرینی کردند.
در این مجموعه سعی کردیم از خاطرات آزادگان در اردوگاه های مختلف و همچنین قومیت های مختلف کشورمان استفاده کنیم تا گستره وسیعی را در بربگیرد.
قاسمی خاطرنشان کرد: ما حدود ۱۴ لوکیشن تهیه و سعی کردیم تمام زوایای زندگی اسارت را در این مجموعه به تصویر درآوریم به گونه ای که بیینده با دیدن این مجموعه، زندگی در اسارات برایش قابل لمس و عینی شود. «آسمان خاکی» در واقع تمامی لحظات زندگی آزادگان در اسارت را چه در لحظات غم، هراس ها، نگرانی ها و چه لحظات شادی و امیدبخش به تصویر در آورده است.
تهیهکننده «آسمان خاکی» گفت: هر قسمت از این مستند بر مبنای یک محور موضوعی تهیه شده است. بهداشت در اسارت، آموزش در اسارت، خلاقیت در اسارت، هنر در اسارت از جمله موضوعاتی است که در این مستند به آن پرداخته شده است و در دل این موضوعات، خاطرات و جنبه هایی که با این موضوع ها مرتبط هستند، بازسازی می شود.
محمدرضا قوام پور فیلمبردار، سارا سپهوند تدوین گر، محمدحسین مهرجو صداگذار، میثم قاسمی صدابردار، محمد غندالی از عوامل این مجموعه هستند و نویسندگی برنامه را هم زینب کاظم پور بر عهده داشته است.
«آسمان خاکی» در ۱۳ قسمت ۲۵ دقیقه ای با همکاری شبکه افق و بنیاد شهید و امور ایثارگران تهیه و تولید شده است که به زودی روانه آنتن می شود.
«ترکان پارسی گوی» به نقل و نقل میآیند
برنامه «نَقل و نُقل» با عنوان «ترکان پارسی گوی» شنبه بیست و چهارم و یکشنبه بیست و پنجم آذر ماه حوالی ساعت ۲۲:۱۵ روانه آنتن شبکه دو سیما میشود.
در این برنامه که دورهمی صمیمانه به میزبانی حامد عسکری است، ناصر فیض(شاعر طنزپرداز)، مجید عصری(استاد آواز آذری)، عمار احمدی (استاد و شاعر ادبیات آذربایجانی) گپ و گفتی شنیدنی با عنوان «ترکان پارسی گوی» خواهند داشت.
برنامه «نَقل و نُقل» کاری از گروه معارف اسلامی شبکه دو سیما به تهیهکنندگی محمدحسام مدنی، سردبیری و کارگردانی علیرضا کاردان امین و اجرای حامد عسکری است که در دو قسمت شنبه و یکشنبه ۲۴ و ۲۵ آذر ماه حوالی ساعت ۲۲:۱۵ روانه آنتن خواهد شد.
«کشتی گیران» در نوروز ۱۴۰۴ می آیند
پویانمایی «کشتی گیران» تازه ترین تولید مرکز پویانمایی صباست که قرار است در نوروز ۱۴۰۴ از تلویزیون پخش شود.
مجموعه انیمیشن «کشتی گیران» در ۵۲ قسمت ۱۵ دقیقه ای به سفارش مرکز پویانمایی صبا به تهیه کنندگی سعید جلالیه و کارگردانی کیانوش عابدی در حال تولید است. تاکنون ۸ قسمت از این انیمیشن آن به پایان رسیده است و قرار است که بخش های نخستین آن از نوروز ۱۴۰۴ برروی آنتن رسانه ملی برود.
انیمیشن «کشتی گیران» درباره نوجوانی است که از یک شهرستان شروع به یادگیری کشتی می کند و با تلاش و ممارست و بعد از شکست ها و پیروزی ها با کمک خانواده به مدارج بالا و قهرمانی جهان دست پیدا می کند و در کنار آن با تاریخ فرهنگ زورخانه ای و پهلوانی نیز آشنا می شود.