به گزارش خبرنگار مهر، شینا انصاری عصر سه شنبه در همایش بهداشت محیط در ایران که در دانشگاه قم برگزار شد بیان کرد: آلودگی هوا و پدیده گرد و غبار امروز از چالشهای جدی عرصه محیط زیست کشور به خصوص در استان قم است و ما سالانه ۷۰ روز در قم با پدیده گرد و غبار مواجه بودیم.
وی افزود: به نظر میرسد فعالان بهداشت محیط در زمینه آلایندههای ترکیبات آلی پایدار، جیوه، سرب و سایر فلزات سنگین که از منابع صنعتی ممکن است منتشر شود، میبایست حساسیت لازم را داشته باشند.
انصاری عنوان کرد: آلایندههای ناشی از آفت کشها و کودهای شیمیایی مهم است و همانگونه که امنیت غذا باید دنبال شود و برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است، ایمنی غذا را نیز باید جدی بگیریم.
رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: محیط زیست در زمینه منابع آلاینده آب و خاک وظیفه دارد و ما امروز از مشکلات تغییر اقلیم و گرمای هوا رنج می بریم.
وی ادامه داد: غیر از بیماریهای عفونی افزایش دما در زمینه امنیت غذا و حتی مسکن و وقوع سیل و دیگر موضوعات را تحت الشعاع قرار میگیرد.
معاون رئیس جمهور عنوان کرد: قانون هوای پاک در سال ۹۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و بیش از ۲۰ دستگاه در این بخش مسئولیت دارند و حتی برای قوه قضائیه نیز نقشی تعریف شده است.
وی اضافه کرد: بسیاری از بخشهای قانون هوای پاک اجرایی نشده است و اینکه امروز انتظار داشته باشیم این بحرانها در مدت کوتاهی از سوی محیط زیست برطرف شود امکان پذیر نیست و دستگاههای مختلف باید کمک کنند.
انصاری اضافه کرد: اوایل دهه ۸۰ برای شهر تهران برنامه جامع آلودگی هوا در ۸ محور تدوین شد که در آن برهه با حذف سرب از سوخت و با استاندارد شدن سوخت بخشی از تبعات و آلودگی هوا کاهش یافت و این نشان میدهد که میتواند مشکلات را با همگرایی حل کرد.