بررسی نقش یادگیری کلامی در بهبود سلامت مغز
صحبت کردن با دیگران و به خاطر سپردن مکالمات، بخشی جداییناپذیر از زندگی روزمره بسیاری از افراد است. با این حال این عملکرد شناختی و حیاتی مغز با افزایش سن کاهش مییابد و آثار آن در پی ابتلا به بیماریهای مغز و اعصاب تشدید میشود.
به گزارش بهداشت نیوز، متخصصان معتقدند ارتباط بین نورونهای جدید و یادگیری کلامی میتواند پایهگذار توسعه درمانهایی برای بازیابی تواناییهای شناختی افراد باشد.
به عبارت دیگر، اگر بتوان تولید نورونهای جدید را تقویت کرد، این دستاورد ممکن است بهعنوان یک راهبرد موثر برای بهبود سلامتی مغز و بازگرداندن تواناییهای شناختی در افراد مسن یا کسانی که به بیماریهایی مانند صرع یا زوال عقل مبتلا هستند، مفید واقع شود.
به باور محققان، ارتباط بین نورونهای جدید و یادگیری از طریق شنوایی میتواند پایهگذار دستیابی به درمانهایی برای بازیابی تواناییهای شناختی افراد باشد.
تحقیقات گذشته نشان میدهد مغز افراد مبتلا به صرع، آلزایمر یا سایر اشکال زوال عقل در مقایسه با افرادی که این مشکلات را نداشتند، در بزرگسالی نورونهای کمتری تولید میکند. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا نبود نورونهای جدید به چالشهای شناختی که بیماران مبتلا به این اختلالات عصبی با آن مواجهاند، دامن می زند یا خیر.
گروهی از محققان سلولهای بنیادی، دانشمندان علوم اعصاب، متخصصان مغز و اعصاب، جراحان مغز و اعصاب و روانشناسان عصبی اخیرا به این موضوع پرداختهاند. تحقیقات آنها نشان میدهد نورونهای جدیدی که در مغز بزرگسالان تشکیل میشوند، با نحوه یادگیری از طریق گوش دادن مرتبط هستند.
هرچند با وجود این پتانسیلها، متخصصان تاکید میکنند که این ایدهها هنوز در مرحله نظری هستند و هرگونه درمان بر اساس این مفاهیم در آینده دور امکانپذیر خواهد بود.