پتانسیل بالای نمایش عروسکی مثل «کلاه قرمزی» و «جناب خان» در حوزه سرگرمی
دیباچه -معصومه شمسینی غیاثوند: بیستمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک، از ۲۶ آذر شروع شده و تا ۳ دی ۱۴۰۳ ادامه خواهد شد. امیر سلطان احمدی، دبیر بیستمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک در گفتگو با دیباچه با بیان...
دیباچه -معصومه شمسینی غیاثوند: بیستمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک، از ۲۶ آذر شروع شده و تا ۳ دی ۱۴۰۳ ادامه خواهد شد. امیر سلطان احمدی، دبیر بیستمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک در گفتگو با دیباچه با بیان اینکه جشنواره عروسکی نخستین جشنواره بینالمللی در تئاتر است، گفت: این جشنواره برای هنرمندان نمایش عروسکی دارای اهمیت ویژه ای است. به عنوان کارگردان در دورههای مختلف این جشنواره حضور و تمایل داشتم که گروههای شرکتکننده، فرصت کافی برای آمادهسازی آثار خود داشته باشند.
سلطان احمدی با تشریح برخی از اهداف جشنواره، گفت: بخش ۱۰۰ ثانیهای را برای نسل جوان که از کودکی با موبایل بزرگ شدند را ایجاد کردیم تا بدانند اگر پلتفرمی برای ساخت کار سراغشان نیامد، فرصتهای دیگری برای نمایش آثار خود دارند. نمایش عروسکی در حوزه سرگرمی پتانسیل بالایی دارد و باید متوجه این ظرفیتها باشیم همانند آثاری مثل «کلاه قرمزی» و «جناب خان» که اقبال عمومی به شخصیتهای عروسکی را نشان میدهد.
دبیر بیستمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک، مهمترین هدف این جشنواره را ایجاد زمینه برای اشتغال جوانان از راه نمایش عروسکی برشمرد و با اشاره به حضور هنرمندانی مثل مریم سعادت، گفت: اگر افرادی مانند ایشان در کشور ما حضور بیشتری داشتند، دغدغه اشتغال جوانان را نداشتم، چراکه ایشان همواره زمینهای فراهم کرد تا امثال من وارد فضای حرفهای کار بشویم.
سلطان احمدی، درباره برگزاری برنامه «بابیستا» در این دوره از جشنواره افزود: در این دوره از جشنواره تصمیم گرفتیم که محصولی به عنوان تاکشو تولید کنیم تا کمک به جشنواره کند. به این فکر میکردیم جای یک برنامه گفتگومحور عروسکی در تلویزیون خالی است. در حال حاضر ۸ قسمت تولید شده است، هنوز پلتفرم پخش آن مشخص نشده و در حال رایزنی هستیم.
دبیر بیستمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک، با اشاره به آثار بخش بینالملل گفت: درباره اجرای عمومی نمایشهای جشنواره از ابتدا هدف ما حمایت از آثار نمایشی بود و اگر اثر باکیفیتی به جشنواره برسد، میتوانند برای اجرای عمومی حضور پیدا کنند؛ همان طور که در دورههای گذشته برخی از آثار جشنواره اجرا شدند، همچنین برای کاهش حاشیهها تصمیم گرفتیم که داوران را در کمترین زمان تا برگزاری جشنواره معرفی کنیم.
لازم به ذکر است که این دوره از جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک در بخشهای نمایشهای صحنهای (مخاطب نوجوان و بزرگسال)، نمایشهای صحنهای (مخاطب خردسال و کودک)، نمایشهای فضای باز، تئاتر ملل، فراگیر، نمایشنامهنویسی، بخش ۱۰۰ ثانیهای (فضای مجازی)، اختراعات و دستاوردهای تکنیکی برگزار میشود. در جشنواره بیستم همچنین نشستهای تخصصی و کارگاههای آموزشی و انتقال تجربه، جلسات گفتوگو با محوریت نقد و بررسی و... برای علاقهمندان به نمایش عروسکی برگزاری میشود.
انتهای پیام /