خبرگزاری کارگر مدافع مدیر اخراج کننده کارگران/ من یک اخراجی دخانیات هستم
در پی انتشار یک رپرتاژآگهی در خبرگزاری کارگر برای شرکت دخانیات، یک کارگر اخراجی این شرکت با دروغ دانستن مطالب منتشر شده، توضیحاتی به صدای ایران ارائه کرد.
بعد از انتقادات اخیر کارگران به نحوه مدیریت مهدی آشتیانی در شرکت دخانیات ایران و کشیدن این موضوع به رسانه ها، خبرگزاری کارگر "ایلنا" که متعلق به خانه کارگر است و باید مدافع کارگران باشد، در چرخشی عجیب بدون حتی انعکاس یک خبر از وضعیت کارگران دخانیات، در روز چهارشنبه 21 آذر رپرتاژ آگهی برای آشتیانی مدیرعامل این شرکت رفته و در خبری سراسر دروغ به خیال خود به تطهیر آشتیانی پرداخته است.
این خبرگزاری در بخش از این خبر در حالی از رونق شرکت دخانیات حرف می زند و آیندهای روشنی برای آن متصور است که انبارهای دخانیات مملو از محصولات تولید شده بی کیفیت و فروش نرفته است و هر آنچه که نیز فروش می رود، پول به حساب عامل های بخش خصوصی واریز می شود، چرا که دخانیات محصولات را با قیمتی پایین تر به عامل های فروش کشوری پیش فروش کرده و درآمد حاصل از این واگذاری مسئله دار را پیش خور کرده است.
ایجاد تغییرات در ساعت کاری کارگران شرکت دخانیات که موجب اعتراض تجمع و تحصن کارگران طی ماههای گذشته شده بود، با عقب نشینی مدیران دخانیات و تجدید نظر در ساعت کاری، وضعیت به روال قبل برگشت.
این خبرگزاری در ادامه نوشت «در دورههاى قبلى در شرکت دخانیات دهها نفر بدون توجه به تخصص و ظرفیت شرکت جذب شدهاند، اما در دوره مدیریت فعلی نه تنها تعدیل نیرویى صورت نگرفته است، بلکه تعداد جذب نیرو به تعداد انگشتان یک دست هم نمىرسد».
یک کارگر اخراج شده شرکت دخانیات به صدای ایران گفت: حقیقت این است که در سه ماهه اول سال گذشته و در روزهای آغازین دوره آشتیانی در این شرکت، حداقل 30 نفر از کارگران، پرسنل و مدیران شرکت اخراج شدند که اسامی همه آنها موجود است و حتی برخی از این کارگران برای گرفتن حق و حقوق خود به اداره کار شکایت کردند.
همچنین در دوره مدیرعاملی مهدی آشتیانی تعدادی نیرو در سراسر کشور جذب شرکت دخانیات شدند.
این خبرگزاری در مطلبی دیگر مدعی شد که در دوره آشتیانی حقوق کارگران بدون تاخیر واریز شده در حالی که بنا به مشاهدات فیش حقوقی کارگران، تاریخ واریزی حقوق کارگران همواره با تاخیر ۲ الی پنچ روزه همراه بود که موجب اعتراض هایی بین پرسنل سراسر کشور این شرکت شده بود.
البته ناگفته نماند که برخی از این واریزیها هم بر اساس درآمد حاصل از فروش دارئیهای شرکت دخانیات (از جمله زمین، ساختمان و املاک) بوده است.
این کارگر اخراج شده به صدای ایران گفت: حال سوال این است که چرا خبرگزاری ایلنا بعنوان یک خبرگزاری متعلق به خانه کارگر باید مدافع کارگران سراسر کشور و از جمله کارگران این شرکت باشد، مدافع مدیر اخراج کننده کارگران شده و بدون حتی درج یک خبر از وضعیت نابسامان کارگران شرکت، رپرتاژآگهی برای مدیرعامل این شرکت رفته است.
امیدوارم مسئولین متولی، شرکت دخانیات و کارگران زحمتکش را از این وضعیت سخت فعلی نجات دهند.