به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، دکتر «زهرا آکایا»، محقق ارشد از دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «در یک جمعیت بالغ در معرض خطر اما بدون آرتروز زانو یا لگن، مصرف غذاهای فوق فراوری شده با افزایش چربی در عضلات ران مرتبط است.»
غذاهای فوق فراوری شده بیشتر از مواد استخراج شده از غذاهای کامل مانند چربیهای اشباع شده، نشاسته و قندهای افزودنی تهیه میشوند. آنها همچنین حاوی طیف گستردهای از مواد افزودنی هستند تا آنها را خوشمزهتر و جذابتر کنند.
انواع این نوع غذاها شامل کالاهای پخته شده بسته بندی شده، غلات قند، و محصولات آماده برای خوردن یا آماده برای گرم کردن است.
به گفته محققان، مدتهاست که مشخص شده است سلامت عضله ران در رشد آرتروز در زانو نقش دارد. ایجاد چربی در داخل ران با احتمال بیشتر آرتریت زانو مرتبط است.
به گفته آکایا، «کاهش عضلات ران به طور بالقوه با شروع و پیشرفت استئوآرتریت زانو همراه است. در تصاویر MRI، این کاهش میتواند به عنوان دژنراسیون چرب عضلات تلقی شود، جایی که رگههای چربی جایگزین الیاف عضلانی میشوند.»
تیم تحقیق از تصویربرداری پزشکی برای سنجش سطح چربی در رانهای ۶۶۶ نفر استفاده کرد. شرکت کنندگان به طور متوسط ۶۰ سال سن داشتند و هنگام ورود به مطالعه مبتلا به استئوآرتریت نبودند.
به طور متوسط، حدود ۴۰٪ از رژیمهای غذایی شرکت کنندگان از غذاهای بسیار فراوری شده تشکیل شده بودند.
محققان دریافتند با افزایش میزان مصرف مواد غذایی فوق فراوری شده، میزان چربی عضلانی در رانها نیز افزایش مییابد.
این رابطه بدون توجه به اینکه فرد چاق بوده است، چه مقدار کالری در روز مصرف می کرده، و چقدر ورزش می کرده است وجود داشت.
آکایا خاطرنشان کرد: «استئوآرتریت یک مسئله سلامت جهانی و پرهزینه است. این بیماری بزرگترین عامل در هزینههای مراقبتهای بهداشتی مربوط به بیماریهای غیر سرطان در سراسر جهان است.»
تیم وی گفت تغییرات شیوه زندگی از جمله کاهش مصرف غذاهای فوق فراوری شده میتواند به جلوگیری از این بیماری ناتوان کننده کمک کند.