اگه شما هم گوشی شیائومی یا پوکو داشتهاید، احتمالاً متوجه این موضوع شدهاید که گوشیهای شیائومی نسبت به سایر برندها مانند گوشیهای گلکسی سامسونگ، کمی دیرتر آپدیت اندروید را دریافت میکنند، اما به نظر شما علت این موضوع چیست؟ در ادامه به شما خواهیم گفت.
به گزارش وبسایت xiaomitime، دلیل اصلی این تاخیر، سیستم آپدیت منطقهای شیائومی است. در واقع این شرکت چینی، آپدیت گوشیهای خود را به چهار منطقه اصلی چین، گلوبال(جهانی)، EEA (اروپا) و هند تقسیم میکند که جز اولین دریافت کنندگان آپدیتهای جدید میباشند.
شیائومی سپس آپدیتهای خود را برای مناطق روسیه، اندونزی، ترکیه و تایوان عرضه میکند تا فرصت کافی برای بررسی مشکلات، پایداری و رفع باگهای آپدیتهای خود داشته باشد تا کاربران این گوشیها تجربه خوبی را از آپدیت جدید داشته باشند.
علت استراتژی آپدیت منطقهای شیائومی چیست؟
شیائومی این استراتژی را به علتهای مختلف اتخاذ کرده که دلیل اول آن را در بالا خواندیم، اما آیا دلیل دلیلهای دیگری وجود دارد؟ بله!
- بررسی باگها و پایداری: آپدیت منطقهای به شرکت اجازه میدهد تا در صورت وجود باگ یا ناسازگاری در آپدیتهای منتشر شده، توانایی توقف انتشار آپدیت را قبل از فراگیر شدن برای سایر مناطق را داشته باشد.
- قوانین رگولاتوری: مناطق مختلف، قوانین مختلفی را برای نرمافزارها و قابلیتها وضع کردهاند، انتشار آپدیت منطقهای به شرکت اجازه میدهد تا با توجه به قوانین آن منطقه، نسخه ویژه مطابق با مقررات آن منطقه را عرضه کند تا از مشکلات حقوقی به دور باشد.
- بهینهسازی منطقهای: هر منطقه از جهان، کاربران و قوانین خود را دارد و این باعث میشود تا شرکتها، سیستم عامل و برنامههای محصولات خود را با توجه به قوانین حاکم بر آن منطقه ارائه دهد و بهینه کند. برای مثال، رام هندوستان ممکن است ویژگیها و قابلیتهای بیشتری را نسبت به رام اروپا که قوانین سختگیرانهتری را دارد، داشته باشد. همچنین ممکن است نسخه گوشیهای به فروش رفته در آن منطقه کمی از نظر سختافزار با نسخههای سایر مناطق متفاوت باشد. برای مثال ممکن است نسخه یک گوشی با حافظه 256 گیگابایت و رم 12 گیگابایت برای همه مناطق موجود نباشد، بنابر این شرکت باید به این موضوع نیز توجه کند.
- مدیریت بار سرورها: شیائومی یکی از بزرگترین تولید کنندگان گوشی در جهان است و تعداد زیادی از کاربران گوشی هوشمند، از این برند استفاده میکنند. اکنون تصور کنید که همه این کاربران در یک بازه زمانی کوتاه بخواهند گوشیهای خود را آپدیت کنند. طبیعتاً فشار بسیاری به سرورهای ارائه دهنده این آپدیتها وارد خواهد شد که ممکن است در روند آپدیت مشکلاتی به وجود آورد. بناربر این شیائومی با دسته بندی آپدیتها برای هر منطقه، این فشار سرورها را مدیریت میکند تا بار کمتری را متحمل شوند.
نحوه چک کردن آپدیت گوشیهای شیائومی
در صورتی که منتظر دریافت یک آپدیت برای گوشی شیائومی خود هستید، میتوانید از روشهای زیر، گوشی خود را برای دریافت آن آماده کنید.
- بررسی تنظیمات منطقه: به تنظیمات گوشی روید از منوی درباره گوشی (About Phone) بروید و روی MIUI Version یا HyperOS Version بزنید. اینجا میتوانید منطقه گوشی خود را مشاهده کنید.
- با رفتن به بخش درباره گوشی (About Phone) و انتخاب گزینه System Update، گزینه Check for Update را بزنید تا به صورت دستی، عرضه آپدیت برای گوشی را بررسی کنید.
- استفاده از ابزار رسمی شیائومی: کاربران حرفهای میتوانند با استفاده از ابزار رسمی شیائومی مانند Mi Flash Tool، به صورت حرفهای و حتی زودتر آپدیتهای گوشی خود را دریافت و نصب کنند. البته این روش به تجربه و دانش کافی نیاز دارد چرا که در صورت عدم انجام به صورت صحیح، ممکن است به گوشی آسیب برساند.
در نهایت باید گفت که شیائومی اگرچه به سرعت سایر برندها، آپدیت گوشیهای خود را منتشر نمیکند، اما تاخیر در عرضه آن، به اندازهای که کاربران شروع به انتقاد یا پشیمانی از خرید گوشی این برند کنند نیست و شاید تنها برای کاربرانی که برای دریافت این آپدیتها عجله دارند کمی ناخوشایند باشد که البته روشهای مانند تغییر منطقه گوشی یا استفاده از ابزار متفرقه مانند MemeUI میتواند کمی به آنها کمک کند.