به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی هاشمی عضو سازمان نظام مهندسی کشور امروز (دوشنبه، سوم دی) با اشاره به اینکه از سال ۱۳۶۶ مقرراتی برای امور فنی و مهندسی ساختمان تدوین شد، گفت: این مقررات در سال ۱۳۷۴ به قانون مهندسی و کنترل ساختمان تبدیل شد و از همان سال این امر مهم به عنوان یک مسئولیت جدی در دستور کار متولیان مربوطه قرار گرفت و نظارتها نیز برعهده وزارتخانه راه و شهرسازی و مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
وی تاکید کرد: از سال ۱۳۶۶ بهویژه سال ۱۳۷۴ رشد و ارتقا مطلوبی را در حوزه ساختوسازهای کشور شاهد بودیم، اما نسبت به آنچه که مورد انتظار بود، فاصله بسیار زیادی حاکم است.
هاشمی بیان کرد: امیدوارم شرایط فعلی در خصوص چالشهای موجود در سازمان نظام مهندس که رضایت بخش نیست، بهبود یابد، زیرا سطح رضایت مردم و مهندسان شاغل در این حوزه با کاهش چشمگیری مواجه بوده است. از جامعه مهندسان کشور انتظار داریم که در انتخابات سازمان نظام مهندسی کشور به صورت جدی شرکت داشته باشند، زیرا این انتخابات در ۳۱ استان برگزار خواهد شد، طبیعتاً روند مشارکت ۲۰ درصدی مهندسان در انتخابات سازمان نظام مهندسی شایسته یک جامعه نخبگانی و تحصیل کرده نیست.
وی افزود: در سالهای تعداد صدور پروانه با توجه به مشکلات متعدد کاهش یافته و زمان صدور پروانه در کشور طولانی است، اما بدتر از این مسئله زمان صدور پایان کار بسیار طولانیتر است و در حاضر میانگین صدور پایان کار ۵ سال است.
عضو سازمان نظام مهندسی کشور بیان کرد: در کشور با توجه به بهبودهایی که از سالهای اخیر حاصل شده، متوسط عمر مفید ساختمان زیر ۵۰ سال است که در برخی از شهرها زیر ۳۰ سال هم برآورد میشود، این مسئله موجب خواهد تا بسیاری از ساختمانهای نوساز کشور تخریب شود و همین فرآیند موجب اتلاف سرمایه کشور خواهد شد.
وی با بیان اینکه کوتاه بودن عمر مفید ساختمان علاوهبر اینکه باعث اتلاف سرمایه کشور میشود، از سوی دیگر موجب تخریب محیط زیست نیز خواهد شد، افزود: سازمان نظام مهندسی ساختمان در زمینه حفظ سرمایه و محیط زیست کشور نقش پررنگ و محوری دارد.
هاشمی در پایان گفت: از جامعه مهندسان کشور انتظار میرود با وجود تمام چالشهای موجود در این حوزه در انتخابات سازمان نظام مهندسی کشور به صورت جدی شرکت داشته باشند، زیرا با حضور گسترده مهندسان میتوانیم برای رفع چالشها گامهای جدی برداریم.