سرنوشت برنج های تقلبی مشخص شد

منبع خبر / اقتصادی / 13 ساعت پیش

سرنوشت برنج های تقلبی مشخص شد

وزیر جهاد کشاورزی درباره تقلب در برنج وارداتی گفت: این موضوع تقریباً یک هفته است در رسانه‌ها مطرح شده اما ما در وزارتخانه دو ماه است که در حال پیگیری مسئله هستیم.

به گزارش تجارت نیوز،

امروز سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ نشست خبری وزیر جهاد کشاورزی و معاونان وی در محل وزارتخانه برگزار شد.

غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در ابتدا نشست گفت: رسانه رسالت سنگینی در گردش اطلاعات و اخبار برعهده دارند و باید از نقل و نقد رسانه‌ها استقبال شود.

وی افزود: یکی از وظایف ما در وزارتخانه ترویج و اطلاع رسانی است و از ظرفیت رسانه‌ها بهره می‌بریم.

وی ادامه داد: در دولت وفاق ملی با تاکید رئیس جمهور باید با جامعه شفاف و صادق باشیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تأمین کالاهای اساسی عنوان کرد: در دولت چهاردهم برنامه داریم تا پایان دوره، واردات برخی کالاهای اساسی از جمله شکر صفر شود. یا در حوزه واردات موز که ارز زیادی برای تأمین آن از کشور خارج می‌شود تا پایان دولت به صفر نزدیک شود.

نوری قزلجه در خصوص تأثیر قطعی برق بر کشت محصولات گفت: به طور قطع خاموشی‌ها روی تولید تأثیر دارد. در حال حاضر کشور با یک سری ناترازی مواجه هستیم که یک واقعیت است اما تأمین غذا هم واقعیت دیگر بوده و در چند ماه اخیر با وجود نوسانات ارزی کمترین نوسان را در بازار کالاهای اساسی داشتیم.

وزیر جهاد کشاورزی درباره تقلب در برنج وارداتی گفت: این موضوع تقریباً یک هفته است در رسانه‌ها مطرح شده اما ما در وزارتخانه دو ماه است که در حال پیگیری مسئله هستیم.

وی با تاکید بر اینکه نگرانی در حوزه آلودگی محصول وجود ندارد، گفت: یک بازرگان خارجی تأمین رقم برنجی را با قیمت مشخص متعهد شد. اما این برنج با نوع پایین‌تر اختلاط و صادر شد.

نوری قزلجه با بیان اینکه پولی رد و بدل نشده است، ادامه داد: معمولاً پس از ورود محموله پول پرداخت می‌شود. اما به لحاظ آلودگی مشکلی وجود ندارد و سلامت برنج‌ها مورد تأیید دو سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد است.

وی تصریح کرد: برنج مربوطه در آزمایشگاه‌های داخلی و خارجی آزمایش شد و اختلاط برنج‌ها تأیید شد.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: موضوع با بازرگان خارجی مطرح شده اگر پذیرفته شود پول مطابق با کیفیت برنج باشد در داخل استفاده خواهد شد و در صورت نپذیرفتن بار برمی‌گردد.

این مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این پرسش که چرا در ذخایر استراتژیک از برنج داخلی استفاده نمی‌شود با توجه به انبار شدن آنها و مشکلات پیش آمده، اظهار کرد: در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم. در حوزه برنج هم برنامه‌ریزی شده در همین دولت خودکفایی ۱۰۰ درصدی محقق شود.

وی گفت: در حال حاضر نیاز به واردات برنج داریم که به لحاظ شرایط قیمتی و انبارداری برای ذخایر استراتژیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما نگرانی وجود ندارد زیرا واردکنندگان مکلف هستند در ازای خرید از داخل مبادرت به واردات شود. در حوزه برنج و چای این موضوع صدق می‌کند که در راستای کشاورزان است.

پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون دوباره برقرار شد

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه‌های آینده وزارتخانه، گفت: ما سعی داریم با برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت، مشکلات و موانع را احصا کنیم. در واقع برنامه‌ریزی بر اساس اولویت حاکمیت و نیز برنامه هفتم توسعه است.

وی با اشاره به چالش مکانیزاسیون بخش کشاورزی در چند سال اخیر اظهار کرد: تسهیلات چند سالی است در حوزه مکانیزاسیون قطع شده بود اما با پیگیری وزارتخانه دوباره برقرار شد.

کالاهای اساسی و تنظیم بازار

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به سیاست‌گذاری کالاهای اساسی پرداخت و گفت: امسال برای ۲۰ قلم از محصولات اساسی کشاورزی سیاست‌گذاری و قیمت‌گذاری شد. وزارت جهاد کشاورزی مسئول تنظیم بازار هستیم. اولویت ما حمایت تولید است؛ بنابراین سیاست‌گذاری عمدتاً در جهت حمایت از تولید داخل است اما در برخی محصولات نیازمند واردات هستیم. وزارتخانه به دنبال رفع انحصار است و سامانه‌هایی در این راستا طراحی شده است و تقویت می‌کنیم تا شفاف‌سازی شده تا فسادی در امور رخ ندهد.

وی اظهار کرد: مصمم هستیم با توجه به کمبود منابع مالی، با کمترین هزینه بیشترین تولید و بهره‌وری محقق شود. امکانات بهره‌وری اجازه می‌دهد فراتر از برنامه جلو برویم.

حفاظت از آب و خاک نیازمند منابع مالی است.

وزیر جهاد کشاورزی درباره حفاظت آب و خاک گفت: در این خصوص نیاز به منابع مالی داریم تا اقدامات لازم انجام شود.

وی اظهار کرد: یکی از برنامه‌ها این است تا پایان سال حدود استاندارد و مصرف ۳۰ قلم سم رسیدگی می‌شود. اما با توجه به مقدار واردات، تولید سموم در داخل و محصولات کشاورزی، آمار نشان می‌دهد استفاده سموم در داخل کمتر از خیلی از کشورها بوده و محصولات کشاورزی سالم‌تر است.

وی ادامه داد: ضمن این که در واردات و صادرات مکلف هستیم مزارع را شناسنامه‌دار کنیم.

وی با بیان این که کشاورزی به طور مستقیم در امر تضمین امنیت غذایی تأثیر دارد، عنوان کرد: در راستای حمایت از تولید با هماهنگی‌های انجام شده با وزارتخانه‌های نفت و نیرو قرار شد قطعی برق و گاز در بخش کشاورزی به حداقل برسد.

بازار گوشت و تنش ارزی

نوری قزلجه در ادامه نشست خبری درباره تأمین گوشت قرمز بازار داخل، اظهار کرد: در سال‌های قبل با توجه به تنش ارزی، دامداری‌ها آسیب دیدند ناچار به سمت واردات رفتیم. در حال حاضر ۲۰ درصد گوشت قرمز وارد می‌شود که از این عدد

فقط ۷ درصد با نرخ ترجیحی می‌آید و ۱۳ درصد با نرخ توافقی. برنامه وزارتخانه کاهش واردات و رسیدگی به رفع چالش صنعت دامداری داخل است.

وی گفت: این موضوع در دستورکار ماست اما روند تحقق آن زمان‌بر است.

منبع : مهر
به اشتراک گذاری

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

فرونشست زمین، در حادثه مرگبار ریزش گودبرداری در شیراز نقش داشت؟