مسئولان هلال‌ احمر توان جذب پتانسیل خیرین را ندارند

منبع خبر / اقتصادی / 13 ساعت پیش

مسئولان هلال‌ احمر توان جذب پتانسیل خیرین را ندارند

بر اساس آخرین آمارهای اعلام‌شده سهم خیرین در سال گذشته تنها پنج درصد بوده در حالی که میانگین جهانی ۱۷ درصد است. جدا از مسائل اقتصادی که نقش بسزایی در این آمار دارد، مساله همان جلب اعتماد و حمایت است که متاسفانه مغفول مانده

به گزارش تجارت نیوز،

دکتر سیدمحمد تقی حسینی طباطبایی، معاون آموزش بیمارستان کودکان مفید، با اشاره به مساله رایگان بودن خدمات درمانی بر اساس قانون اساسی می‌گوید: «شیروخورشید سرخ قبل از انقلاب این مقوله رایگان بودن درمان را بیش از هر زمان دیگری مد نظر داشت. این بیمارستان‌ها با کمک خیرین اداره می‌شدند و افراد برای درمان در این بیمارستان‌ها هیچ مبلغی پرداخت نمی‌کردند. همه شهرهای ایران هم یک بیمارستان شیروخورشید داشت.»

میزان کمک خیرین به بیمارستان‌ها به دلیل شرایط اقتصادی تا حدودی کاهش پیدا کرده

او اضافه می‌کند: «بعد از انقلاب این بیمارستان‌ها به بهداری واگذار شد و بعد هم به دانشگاه‌های علوم پزشکی و هلال احمر و همه این بیمارستان‌ها در حال حاضر تعرفه‌بگیر هستند. مساله اینجاست که الان با توجه به شرایط اقتصادی، میزان کمک خیرین به بیمارستان‌ها هم تا حدودی کاهش پیدا کرده اما موضوع دیگر این است مسئولانی که در رأس امور بیمارستان‌ها هستند تا چه حد در جلب حمایت و اعتماد مردم موفق عمل کرده‌اند.»

دکتر طباطبایی اظهار می‌کند: «قبل از انقلاب کسانی که ریاست بیمارستان‌های شیروخورشید را بر عهده داشتند به سه دسته تقسیم می‌شدند. یا شخصیت موجه علمی بود یا شخصیت موجه بین‌المللی یا پتانسیلی داشت که می‌توانست اعتماد خیرین را جلب و آنها را به حمایت بیشتر از بیمارستان‌های شیروخورشید ترغیب کند.»

او می‌گوید: «اما متاسفانه بعد از انقلاب اکثر افرادی که ریاست هلال‌احمر را بر عهده داشتند غیر از تعداد اندکی که واقعاً صاحب جایگاه علمی و اجتماعی بالایی بودند، بقیه افرادی هستند که بیشتر درگیر مسائل جناحی و سیاسی شده‌اند و چهره موجه یا شناخته‌شده‌ای در بین مردم ندارند. ضمن اینکه تحصیلات مناسبی هم ندارند و اصلاً زبان ارتباط برقرار کردن با مردم را بلد نیستند.»

پیش از انقلاب در تمام شهرها یک مرکز خدمات درمانی رایگان فعال بود

طباطبایی توضیح می‌دهد: «الان سازمان هلال‌احمر ما تا جایی که من خبر دارم هیچ مرکزی در هیچ یک از شهرهای کشور ندارد که بتواند در حوزه سلامت، خدمات رایگان به مردم ارائه دهد در حالی که قبل از انقلاب این وظیفه بر عهده شیروخورشید سرخ بود و در تمام شهرها یک مرکز خدمات درمانی رایگان فعال بود.»

سهم خیرین در بهداشت و درمان تنها ۵ درصد است

معاون آموزش بیمارستان کودکان مفید در بخش دیگری از توضیحات خود می‌گوید: «بر اساس آخرین آمارهای اعلام‌شده سهم خیرین در سال گذشته تنها پنج درصد بوده در حالی که میانگین جهانی 17 درصد است. جدا از مسائل اقتصادی که نقش بسزایی در این آمار دارد، مساله همان جلب اعتماد و حمایت است که متاسفانه مغفول مانده.»

دانشگاه‌های علوم پزشکی عامل گرانی درمان مردم هستند

او اضافه می‌کند: «مساله این است که ما پتانسیل قوی شیروخورشید قبل از انقلاب را به‌راحتی از دست دادیم. در واقع الان مشکل افزایش دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور است. به طور مثال سیستان و بلوچستان که استان محرومی است چهار دانشکده علوم پزشکی دارد اما موضوع این است که مردم به دانشکده احتیاج ندارند، آنها نیازمند خدمات درمانی رایگان هستند. در واقع دانشگاه‌های پزشکی درمان مردم را گران می‌کنند.»

متن و ویدئو کامل میزگرد تجارت‌نیوز با حضور مسئولان بیمارستان تخصصی کودکان مفید را اینجا ببینید و بخوانید.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

آشنایی با عوامل موثر در قیمت فرش ماشینی 12 متری