زلزله بورسی
دنیای اقتصاد: بورس تهران یک روز صعودی دیگر را به پایان رساند و با عبور از کانال ۲.۸ میلیون واحد تنها ۵.۳ درصد تا فتح ابرکانال ۳میلیونی فاصله دارد. بازار سرمایه حدود ۲۰ ماه است که از رخوت و رکود خارج شده و در هفتههای اخیر رکوردشکنیهای متعددی را در کارنامه خود ثبت کرده است.
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، رالی شاخصهای سهامی در بورس ادامه دارد. سهام کوچک و متوسط اگرچه در روزهای گذشته از این رقابت جاماندند اما معاملات روز جاری نشان داد که شاخص هموزن برای رقابت با دماسنج اصلی بورس عزم خود را جزم کرده است.
به این ترتیب اکثر کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند که نمادهای کوچک به زودی میتوانند جاماندگی خود را جبران کنند.
در جریان معاملات امروز، سه شنبه چهارم دی ماه، شاهد افزایش ارتفاع ۴۷ هزار و ۹۳۱ واحدی در شاخص کل بودیم. به این ترتیب نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی که به راحتی و در همان ساعات اولیه معاملات کانال جدید ۲.۸ میلیون واحدی را تصاحب کرد با رشد ۱.۷۱ درصدی وارد کانال دو میلیون و ۸۴۷ هزار واحد شد.
شاخص هموزن نیز با افزایش سرعت نسبت به روزهای گذشته توانست رشدی ۱.۰۱ درصدی را به ثبت برساند و وارد محدوده ۸۵۳ هزار واحد شود. امروز نمادهای شاخصساز از جمله فارس، فولاد، فملی و پارسان بیشترین اثر مثبت را بر شاخص گذاشتند. و وبملت، ذوب و شستا پرتراکنشتر از سایر نمادها بودند.
در ساعت پایانی معاملات امروز شاهد سفارش فروش بیش از ۶۰۰ میلیون سهمی در شستا بودیم که البته بلافاصله توسط متقاضیان خریده شد. گفته میشود از آنجا که معاملات سهام مربوط به شرکتهای هم گروه را ملزم به ثبت روی تابلو کردند، شاهد این سفارش فروش بودیم.
طی ماههای اخیر ارزش ذاتی سهام ثابت کردند؛ میتوانند خریداران را راضی و فروشندهها را پشیمان کنند. در نتیجه تکرار این اتفاق، اعتمادی که به نظر می رسید از بازار رخت بسته به همت تک تک سهام در حال بازگشت به تالار شیشهای است.
اما در بازار فرابورس ایران نیز شاهد حرکت قوی شاخصها بودیم. به طوری که شاخص کل فرابورس با رشد ۰.۶۸ درصدی وارد کانال ۲۶ هزار و ۹۷ واحد شد. شاخص هموزن نیز با رشد ۰.۸۵ درصدی به ۸ کانال ۱۴۸ هزار و ۵۱۱ واحد شد. در این بازار فجهان، ارفع و آریا تاثیر مثبت بیشتری بر شاخص داشتند؛ هر چند در روزی که ارزش معاملات خرد (سهام+حق تقدم+صندوقهای قابل معامله سهامی) به ۱۴ هزار و ۶۲۴ میلیارد تومان رسید، شاهد ورود یک هزار و ۹۹ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به این معاملات بودیم.
همچنین سمت سبز تابلو با کلیت ۶۹ درصدی سنگینی کرد و ۵۶۱ نماد در محدوده مثبت ۱ تا سه درصد به کار خود پایان دادند. ارزش سفارشهای خرید تابلو با سه هزار و ۲۹۷ میلیارد تومان از ارزش سفارش های فروش ۳۶۷.۵ میلیارد تومانی پیشی گرفت. ۲۳۲ نماد نیز قفل صف خرید ماندند و ۵۷ نماد کار خود را در صفهای فروش به پایان رساندند. سرانه خرید حقیقیها نیز ۵۷ میلیون تومان بود که همچنان دست برتری در برابر سرانه فروش ۵۲ میلیونی را در اختیار دارد.