سرمایه گذاری 14 میلیارد دلاری کره جنوبی برای ساخت رقیب TSMC

منبع خبر / فناوری / 12 ساعت پیش

سرمایه گذاری 14 میلیارد دلاری کره جنوبی برای ساخت رقیب TSMC

دولت کره جنوبی با هدف تقویت صنعت نیمه‌هادی و کاهش وابستگی به سامسونگ، طرح ایجاد شرکت دولتی تولید تراشه به نام KSMC را بررسی می‌کند. کارشناسان معتقدند این پروژه می‌تواند با سرمایه‌گذاری ۲۰ تریلیون وونی، دستاوردهای اقتصادی قابل‌توجهی برای کره به...

دولت کره جنوبی با هدف تقویت صنعت نیمه‌هادی و کاهش وابستگی به سامسونگ، طرح ایجاد شرکت دولتی تولید تراشه به نام KSMC را بررسی می‌کند. کارشناسان معتقدند این پروژه می‌تواند با سرمایه‌گذاری ۲۰ تریلیون وونی، دستاوردهای اقتصادی قابل‌توجهی برای کره به همراه داشته باشد.

با وجود اینکه سامسونگ یکی از تولیدکنندگان بزرگ قراردادی تراشه در جهان است، دولت کره جنوبی در حال بررسی ایجاد یک تولیدکننده تراشه با حمایت دولتی به نام شرکت تولید نیمه‌هادی کره (KSMC) است. به گزارش The Korea Biz Wire، این پیشنهاد توسط کارشناسان صنعت و دانشگاهیان مطرح شده است.

سرمایه گذاری دولتی برای جبران عقب ماندگی

کارشناسان برآورد می‌کنند که سرمایه‌گذاری ۲۰ تریلیون وونی (۱۳.۹ میلیارد دلاری) در KSMC می‌تواند تا سال ۲۰۴۵ به بازدهی اقتصادی معادل ۳۰۰ تریلیون وون (۲۰۸.۷ میلیارد دلار) منجر شود. با این حال، سؤال اصلی این است که آیا این مبلغ برای تأسیس یک تولیدکننده تراشه کافی است؟ یکی دیگر از نگرانی‌ها این است که آیا شرکت‌های دولتی مانند KSMC قادر به توسعه فناوری‌های پیشرفته تولید و جذب سفارشات کافی از مشتریان خواهند بود؟ علاوه بر تولیدکنندگان نیمه‌هادی، کره نیاز به شرکت‌های تراشه ساز بدون کارخانه (Fabless) (مثل انویدیا و AMD) بیشتری نیز دارد.

نشست آکادمی ملی مهندسی کره (NAEK)

الگو گیری از الگوی موفق TSMC

این پیشنهاد در سمیناری که توسط آکادمی ملی مهندسی کره (NAEK) برگزار شد، مطرح شد. این طرح با هدف رفع ضعف‌های ساختاری صنعت، از جمله وابستگی بیش از حد به سامسونگ برای ساخت تراشه‌های زیر ۱۰ نانومتر و کمبود ظرفیت تولید تراشه‌های با فناوری قدیمی‌تر (که با نام فرایند های «بالغ» شناخته می‌شوند) است. شرکت‌های کوچکتر در زمینه نیمه‌هادی سیستم به دلیل نبود تنوع تولید در کره با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند. در تایوان، شرکت‌هایی مانند UMC و PSMC که بر فرآیندهای بالغ و تخصصی تمرکز دارند، در نقش مکمل TSMC برای پاسخ به نیازهای بازار ظاهر می‌شوند.

در حالی که کره بزرگترین تولیدکننده حافظه در جهان است، در زمینه فناوری‌های تولید تراشه‌های منطقی پردازنده‌ از تایوان عقب‌تر است و این شکاف روز به روز بیشتر می‌شود. بر اساس گزارش‌ها، چالش‌های اصلی صنعت نیمه‌هادی کره شامل افزایش شکاف فناوری با رقبا، کمبود جذابیت سرمایه‌گذاری، رشد ضعیف شرکت‌های بدون کارخانه، کمبود نیروی کار متخصص و موانع قانونی است. کارشناسان سمینار بر لزوم رسیدگی فوری به این مسائل برای حفظ رهبری جهانی کره در صنعت نیمه‌هادی تأکید کردند.

کار خانه تولید تراشه TSMC

مدیرعامل SK Hynix پیشنهاد کرد که کارخانه‌های قدیمی سامسونگ برای تولید تراشه‌ با فناوری‌های فرآیندی قدیمی بازطراحی شوند. NAEK خواستار تقویت تحقیق و توسعه و ارائه مشوق‌های مالی مانند یارانه‌ها و تخفیف‌های مالیاتی شد. پیشنهادهای دیگری نیز از جمله کاهش محدودیت‌های قانونی به ویژه در زمینه ساعات کاری مطرح شد. مهندسان TSMC بارها اظهار کرده‌اند که ساعات کاری طولانی امکان توسعه سریع فناوری‌های فرآیندی پیشرفته را فراهم می‌کند.

جالب است بدانید که «موریس چانگ»، بنیانگذار TSMC، به دعوت دولت تایوان و در دهه ۱۹۸۰ این شرکت را تأسیس کرد. اگرچه TSMC تنها تولیدکننده نیمه‌هادی در تایوان نیست، اما این شرکت نقش بنیادی در اکوسیستم نیمه‌هادی تایوان و جهان دارد.

در همین رابطه بخوانید:

- جزئیات فرایند ۲ نانومتر TSMC منتشر شد؛ پیشرفت چشمگیر در عملکرد و راندمان مصرف انرژی
- تولید آزمایشی تراشه‌های 2 نانومتری Rapidus تا بهار آینده؛ آیا ژاپن می‌تواند به رقیب جدی TSMC تبدیل شود؟

ابتکار NAEK الهام گرفته از اکوسیستم نیمه‌هادی تایوان است، جایی که بیش از ۲۵۰ شرکت بدون کارخانه در پارک علم و فناوری هسینچو فعالیت می‌کنند. با ایجاد KSMC با حمایت دولت، کره می‌تواند این موفقیت را تکرار کند و منابع لازم را برای رشد شرکت‌های کوچکتر در کنار غول‌های صنعتی مانند سامسونگ و SK Hynix فراهم کند. مدیرعامل SK Hynix، پیشنهاد حمایت مستقیم از تأمین‌کنندگان کوچک مواد، قطعات و تجهیزات را مطرح کرد، که این امر به نفع شرکت‌های بزرگ خواهد بود و هزینه‌های اضافی واردات از ژاپن و تایوان را کاهش می‌دهد.

به نظر شما KSMC خواهد توانست موفقیت TSMC را در کره تکرار کند؟



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

مرسدس بنز EQS معرفی شد