سه گفتار درباره آریائیان

منبع خبر / کتاب / 11 ساعت پیش

سه گفتار درباره آریائیان

ت‍اری‍خ‍چ‍ه ت‍ح‍ق‍ی‍ق‍ات در م‍س‍ئ‍ل‍ه ه‍ن‍د و اروپ‍ائ‍ی‌/ ن‍وش‍ت‍ه ج‌. پ‌. م‍ال‍وری‌ م‍س‍ی‍ر م‍ه‍اج‍رت ه‍ن‍د و آری‍ائ‍ی‍ان / ن‍وش‍ت‍ه ب‍وش ک‍ی‍م‍پ‍را ت‍رک‍ی‍ب ن‍ژادی ب‍ن‍ی‍ان‍گ‍ذاران ت‍م‍دن دره س‍ن‍د.../...

ت‍اری‍خ‍چ‍ه ت‍ح‍ق‍ی‍ق‍ات در م‍س‍ئ‍ل‍ه ه‍ن‍د و اروپ‍ائ‍ی‌/ ن‍وش‍ت‍ه ج‌. پ‌. م‍ال‍وری‌
م‍س‍ی‍ر م‍ه‍اج‍رت ه‍ن‍د و آری‍ائ‍ی‍ان / ن‍وش‍ت‍ه ب‍وش ک‍ی‍م‍پ‍را
ت‍رک‍ی‍ب ن‍ژادی ب‍ن‍ی‍ان‍گ‍ذاران ت‍م‍دن دره س‍ن‍د.../ ن‍وش‍ت‍ه گ‌.د. ک‍وم‍ار

از مقدمه مترجم:
موضوع زبانهای هند و اروپائی را نخستین بار سرویلیام جونز در ۱۷۸۶ در سومین دوره مباحثات سالانه انجمن سلطنتی بنگال مطرح ساخت. از آن پس دانشمندان به ویژه زبانشنان و باستانشنان و مردم شناسان از پژوهش درباره این زبانها و مردم متکلم به زبان اصلی هندو اروپائیان و بازسازی این زبان و احتجاج در زمینه خاستگاه هند و اروپائیان دمی نیاسودند. هر یک از دانشمندان به حدس و گمان و با استدلال و استنباط خاستگاه این مردم را از قطب شمال گرفته تا شبه قاره هند و از بیابانهای گبی گرفته تا شبه جزیره ایبری در نقطه ای تعیین کرده اند درباره مسائل دیگر مربوط به این امور نیز بحثهای فراوان شد.
مسئله برتری هند و اروپائیان بر دیگر اقوام که توسط بعضی عنوان شد شوری شگفت در جهان افکند و بهانه ای شد برای قدرت یافتن گروهی تا آنجا که در اواخر نیمه اول قرن بیستم و اندکی پیش از جنگ جهانی دوم کشتاری عظیم در اروپا به راه افتاد که نظیرش را تاریخ کمتر بیاد دارد و این خود یکی از علل برپا شدن آتش جنگ دوم گشت. هنوز هم نتایج این اندیشه که باعث بیداری حس غرور ناشی از تحقیر در اقلیتی سامی شده باعث خونریزیها شده و می شود.
بنابر این دلایل، موضوع بررسی هند و اروپائی گذشته از ضرورت شناخت علمی و پژوهش آن برای دانشمندان از نظر مردم عادی هم معرفت بدان به منظور پی بردن به تحولات سیاسی و اجتماعی، لازم و جالب توجه است.
از نظر ما ایرانیان که نام کشورمان «ایران» از نام آریا ریشه گرفته، چون با آمدن هندو اروپائیان وضع اجتماعی ساکنان این پهنه و رویدادهای تاریخی آن دگرگون شد بررسی مسائل مربوط به هند و اروپائیان و خاستگاه ایشان و زبان و مسیر مهاجرت آنان که مسلماً سرزمین ایران بر سر راه ایشان قرار گرفته بود امری است ضروری.
با در نظر گرفتن جهات فوق انجمن فرهنگ ایران باستان مناسب دید که به ترجمه سه گفتار مندرج در شماره های ۱ و ۳ دوره اول نشریه The Journal of Indo- European Studies بپردازد...


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سرگذشت حاجی بابا اصفهانی