چین در مسیر جایگزینی اینتل و AMD؛ فروش چشمگیر پردازنده‌های بومی فیتیوم

منبع خبر / فناوری / 2 روز پیش

چین در مسیر جایگزینی اینتل و AMD؛ فروش چشمگیر پردازنده‌های بومی فیتیوم

شرکت چینی فیتیوم با فروش بیش از ۱۰ میلیون پردازنده بومی، گام بزرگی در تقویت صنعت نیمه‌هادی داخلی برداشته است. این پردازنده‌ها که عمدتاً در پروژه‌های ملی و صنایع کلیدی چین به کار می‌روند، نشان‌دهنده پیشرفت فناوری داخلی این کشور در مواجهه با...

شرکت چینی فیتیوم با فروش بیش از ۱۰ میلیون پردازنده بومی، گام بزرگی در تقویت صنعت نیمه‌هادی داخلی برداشته است. این پردازنده‌ها که عمدتاً در پروژه‌های ملی و صنایع کلیدی چین به کار می‌روند، نشان‌دهنده پیشرفت فناوری داخلی این کشور در مواجهه با تحریم‌ها و محدودیت‌های غربی هستند.

بر اساس گزارش رسانه تایوانی IT Home، پردازنده‌های Phytium اکنون در سرورهای ابری و تجهیزات مختلف کاربران نهایی (مصرف کننده) به کار گرفته می‌شوند. این موفقیت در حالی به دست آمده که فیتیوم به دلیل قرار گرفتن در فهرست تحریم‌های ایالات متحده، اجازه واردات و استفاده از قطعات تولیدشده در آمریکا را ندارد.

پیشرفت‌های فناورانه چین در سایه تحریم‌ها

با وجود این محدودیت‌ها، فیتیوم موفق شده است راه‌حل‌های پیشرفته‌ای در حوزه پردازنده ارائه دهد. سال گذشته، این شرکت از پردازنده سرور ۶۴ هسته‌ای فیتنگ تنگیون S2500 و پردازنده دسکتاپ فیتنگ تن‌روی D3000 رونمایی کرد که به طور خاص برای استفاده اداری طراحی شده‌اند. همچنین پردازنده FTC870 این شرکت با پردازنده Neoverse N2 از Arm رقابت می‌کند.

فیتیوم تنها بازیگر این عرصه نیست. شرکت لونگسون نیز با پذیرش بیشتر در بازار، تاکنون ۱۰ هزار پردازنده به مدارس چین عرضه کرده و یکی از پردازنده‌های خود را در ایستگاه فضایی تیانگونگ استفاده کرده است. شرکت‌های دیگری همچون هواوی و هایگون نیز در حال گسترش سهم خود در بازار هستند، به‌ویژه در شرایطی که اپراتورهای مخابراتی چین به سمت استفاده از فناوری‌های داخلی روی آورده‌اند.

سرور بومی Phytium  چین

اگرچه گفته می‌شود پردازنده‌های چینی هنوز حدود یک دهه از فناوری‌های پیشرفته غربی عقب هستند، اما تلاش‌های چین در این حوزه نشان‌دهنده گام‌های بزرگی برای کاهش وابستگی به غرب است. به همین دلیل «جینا ریموندو»، وزیر بازرگانی ایالات متحده، این تلاش‌ها را غیرقابل‌مهار توصیف کرده است.

حمایت دولت چین از تولیدکنندگان داخلی و خرید میلیون‌ها قطعه از آن‌ها، زمینه‌ساز سرمایه‌گذاری بیشتر در تحقیق و توسعه خواهد بود. این روند می‌تواند در آینده پردازنده‌های چینی را نه تنها به گزینه‌ای اقتصادی‌تر، بلکه به راه‌حلی مناسب برای مصرف‌کنندگان داخلی تبدیل کند.

با رشد تقاضا برای پردازنده‌های بومی، احتمالاً این فناوری‌ها به مرور از محیط‌های دولتی و صنعتی به خانه‌های مصرف‌کنندگان چینی راه پیدا خواهند کرد؛ مسیری که پیش‌تر در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ توسط برندهای آمریکایی مانند کامپک، دل و اچ‌پی طی شده است.


منتخب امروز

فردا 511 محصول جدید خودروسازی فردا رونمایی شد (همراه با ویدئو)