درمان خانگی سوزش ادرار در زنان با چه روش هایی انجام می شود؟

منبع خبر / سلامت / 2 روز پیش

درمان خانگی سوزش ادرار در زنان با چه روش هایی انجام می شود؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید درمان خانگی سوزش ادرار در زنان راهی برای تسکین وضعیتی است که خانم‌ها در چنین شرایطی تجربه می‌کنند. سوزش ادرار در زنان عموما ناشی از ابتلا به برخی عفونت‌ها است که باید به موقع درمان‌ شوند. سوزش ادرار در زنان عموما ناشی از ابتلا به برخی عفونت‌ها است که باید به موقع درمان‌ شوند. به کمک روش‌های درمان خانگی سوزش و درد ناشی از آن و البته سایر عوارض برطرف خواهند شد.

درمان خانگی سوزش ادرار در زنان روشی بسیار موثر در درمان این وضعیت است. دیسوریا شرایطی را توصیف می‌کند که شخص هنگام ادرار کردن احساس درد یا سوزش می‌کند. مردان و زنان در هر سنی ممکن است ادرار دردناکی را تجربه کنند اما این اتفاق در زنان شایع‌تر است. زنان باردار، مردان و زنان مبتلا به دیابت و مردان و زنان مبتلا به هر نوع بیماری مثانه در معرف خطر ابتلا به سوزش ادرار هستند. درمان این بیماری به علت آن بستگی دارد و روش‌های درمان خانگی زیادی می‌توانند در بهبود شرایط بیمار موثر واقع شوند. اگر شما هم تمایل به استفاده از چنین روش‌هایی در خانه دارید بهتر است قبل از انجام خودسرانه با یک متخصص زنان در این باره مشورت کنید. شما می‌توانید از اسمانه دکترتو به منظور دریافت نوبت حضوری و یا مشاوره آنلاین با پزشکان استفاده کنید.

درمان خانگی سوزش ادرار در زنان

چندین روش مختلف به عنوان انواع روش درمان خانگی سوزش ادرار وجود دارد که شما می‌توانید برحسب انتخاب و شدت بیماری‌ خود هر یک را انتخاب و انجام دهید. در ادامه هر کدام از متداول‌ترین روش های درمان خانگی سوزش ادرار در زنان را نام برده و توضیح داده‌ایم.

آیا درمان خانگی سوزش ادرار در زنان امکانپذیر است؟چندین روش درمان خانگی مختلف برای سوزش ادرار وجود دارد.

۱. تمیز و خشک نگه ‌داشتن ناحیه تناسلی

خانم‌ها باید برای پیشگیری از سوزش ادراری ناحیه تناسلی خود را تمیز و خشک نگه دارند. همچنین باید تامپون و نوار بهداشتی را مرتبا تعویض کنند و استفاده از صابون‌های تحریک کننده و اسپری‌های واژینال را محدود و حتی قطع کنند. نشستن در شن و ماسه و یا بر تن داشتن طولانی مدت مایو هم از جمله مواردی هستند که رطوبت این ناحیه را زیاد می‌کنند؛ به این موارد هم باید توجه ویژه داشت.

۲. عدم استفاده از صابون های تحریک کننده

در طی فرآیند رفع سوزش ادرار از مصرف صابون‌ها و سایر شوینده‌ها خودداری کنید. به این موضوع آگاه باشید که مجاری ادرار توسط صابون‌ها، عطرها یا اشیاء خارجی در مجرای ادرار تحریک می‌شوند.

۳. پوشیدن لباس نخی

لباس زیر نخی بپوشید. لباس زیر گشادی که قابلیت رد شدن جریان هوا را دارد برای کاهش رطوبت مفید است. این لباس‌ها رطوبت را جذب نمی‌کنند و از این بابت مناسب هستند.

۴. نگه نداشتن طولانی مدت ادرار

نگه داشتن منظم ادرار توصیه نمی‌شود، زیرا می‌تواند منجر به مشکلات و بیماری‌های مختلفی شود. نگه داشتن ادرار ممکن است باعث عفونت دستگاه ادراری (UTI)، درد و سایر علائم این چنینی شود.

متن انگلیسی:
The most common cause of dysuria is a urinary tract infection (UTI), but other causes can include vaginal infections, endometriosis, urethritis, diverticulosis and diverticulitis, prostate conditions, and cancer.
ترجمه متن:
شایع‌ترین علت سوزش ادرار، عفونت دستگاه ادراری (UTI) است، اما علل دیگری چون عفونت‌های واژن، اندومتریوز، اورتریت، دیورتیکولوز و دیورتیکولیت، بیماری‌های پروستات و سرطان هم برای سوزش ادرار وجود دارد.

webmd

۵. تمیز کردن بدن بعد از مدفوع از جلو به عقب

پس از استفاده از توالت، بدن خود را از جلو به عقب پاک کنید تا مانع از ورود باکتری‌ها به مجاری ادرار و آلوده شدن این ناحیه شوید. ناحیه مقعد حاوی باکتری‌هایی است که ممکن است باعث عفونت شوند. اگر از عقب به جلو تمیز کنید، این باکتری‌ها به ناحیه تناسلی منتقل شده و باعث عفونت‌های ادراری یا واژینال می‌شوند.

۶. افزایش مصرف آب برای درمان سوزش ادرار زنان

افزایش مصرف آب یک استراتژی ضد میکروبی موثر برای جلوگیری از عفونت‌های ادراری و درمان سوزش ادرار است. افزایش مصرف مایعات را به بیش از ۱.۵ لیتر در روز برسانید. این کار تکرر ادرار و تمیز شدن مثانه را تسریع می‌بخشد.

۷. افزایش مصرف ویتامین سی برای درمان سوزش ادرار در زنان

به طور کلی افزایش مصرف ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و توانایی بدن برای مبارزه با التهاب یا بیماری را افزایش می‌دهد. یکی از دلایلی که ویتامین سی برای عفونت‌های ادراری توصیه می‌شود، توانایی آن در اسیدی کردن ادرار است. محیط اسیدی می‌تواند از رشد باکتری‌ها در دستگاه ادراری جلوگیری کند و به این ترتیب به بهبود عفونت کمک کند.

نمی‌دونی برای درمان سوزش ادرار چه ویتامین‌هایی مصرف کنی؟

با پزشک مشورت کن.

درمان خانگی سوزش ادرار در زنان با چه روش هایی انجام می شود؟

۸. مصرف پروبیوتیک ها

مصرف انواع پروبیوتیک در درمان و پیشگیری از عفونت‌های دستگاه تناسلی اثربخش است. به همین خاطر پزشکان به بیمارانی که از مشکلات ادراری مانند سوزش ادرار رنج می‌برند تقاضا دارند که مصرف پروبیوتیک را در برنامه غذایی خود جای دهند.

۹. مصرف آب نارگیل

نوشیدن آب نارگیل به طور منظم ممکن است به افرادی که از مشکل سوزش ادرار رنج می‌برند مفید باشد و به طور کلی سلامت ادرار را افزایش دهد. این خوراکی خوشمزه تشکیل و دفع ادرار را تسهیل کرده و ممکن است به پاکسازی کلیه‌ها نیز کمک کند.

۱۰. کاهش مصرف کافئین

مصرف کافئین تکرر ادرار و همچنین علائم شب ادراری را افزایش می‌دهد. افرادی که دارای علائم دستگاه ادراری تحتانی هستند باید از مصرف مواد غذایی حاوی کافئین اجتناب یا در مصرف آن‌ها محتاط باشند. تا زمانی که عفونت و سوزش شما از بین نرفته قهوه، الکل یا کافئین ننوشید. این نوشیدنی‌ها مثانه شما را تحریک می‌کنند.

متن انگلیسی:
If your dysuria is caused by genital irritation, avoiding the irritant may help you get rid of painful urination. If it’s caused by an infection, antibiotics are usually needed.
ترجمه متن:
اگر سوزش ادرار شما ناشی از تحریک دستگاه تناسلی باشد، اجتناب از محرک ممکن است به شما کمک کند تا از شر ادرار دردناک خلاص شوید. اما اگر ناشی از عفونت باشد، معمولاً آنتی بیوتیک مورد نیاز است.

webmd

۱۱. آب انار برای درمان سوزش ادرار زنان

آب زغال اخته و انار گزینه‌های عالی برای سلامت مثانه هستند و برای افراد مبتلا به عفونت و سوزش ادراری ایده‌آل هستند. آب انار سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین C بوده که در هنگام ابتلا به عفونت ادراری مفید است. آب انار سرشار از مواد ضد باکتریایی مانند تری ترپن‌ها، استروئیدها، گلیکوزیدها و تانن‌ها هم در کنار ویتامین C فراوان است که همه و همه به افزایش ادرار کمک می‌کنند.

۱۲. لیمو برای درمان سوزش ادرار زنان

لیمو یک درمان خانگی برای دفع دردناک ادرار است. آب لیمو با وجود اسیدی بودن، اثر قلیایی بر بدن دارد. اسید سیتریک و خواص ضد باکتریایی آن منجر به بهبود وضعیت بیماران مبتلا به سوزش ادراری می‌شود.

برای مصرف آن کافیست که آب یک لیموترش را با آب گرم و عسل مخلوط کنید و هر روز با معده خالی بنوشید.

درمان خانگی سوزش ادرار در زنان با چه روش هایی انجام می شود؟

دفع ادرار برات سخت شده و دنبال درمانی؟ همین حالا مشاوره بگیر.

داروی گیاهی برای سوزش ادرار در زنان

هل که دارای خواص ضد باکتری و ادرارآور طبیعی است. مواد زائد را از کلیه‌ها خارج می‌کند. مصرف هل همچنین به هضم غذا کمک کرده و گردش خون را بهبود می‌بخشد. عرق گزنه، دم‌کرده گیاه دم‌اسبی، روغن پونه کوهی و روغن میخک هم سایر داروهای گیاهی برای درمان سوزش ادرار در زنان هستند.

۱. جوش شیرین و درمان خانگی سوزش ادرار زنان

جوش شیرین پتانسیل خنثی کردن اسیدیته ادرار، کاهش تحریک مثانه و مجاری ادراری را دارد. روزانه یک قاشق چای خوری را با یک لیوان آب مخلوط کنید. این مخلوط می‌تواند ادرار را قلیایی کرده و سوزش ادرار را تسکین دهد. با این وجود، رعایت اعتدال در استفاده از آن بسیار مهم است، زیرا مصرف بیش از حد این ترکیب تعادل pH بدن را برهم می‌زند.

روششرحمزایامعایب
نوشیدن آب فراوانافزایش حجم ادرار برای شستشوی باکتری‌ها از مجاری ادراریموثر در کاهش سوزش و تسریع بهبودممکن است در برخی افراد باعث تکرر ادرار شود.
مصرف غذاهای پروبیوتیک (مانند ماست)کمک به حفظ تعادل باکتری‌های مفید در رودهتقویت سیستم ایمنی و کاهش التهابممکن است در همه افراد موثر نباشد.
اجتناب از مواد تحریک‌کننده (کافئین، الکل، غذاهای تند، نوشابه‌های گازدار)کاهش تحریک مثانه و کاهش سوزشموثر در کاهش علائمممکن است تغییر سبک زندگی را به همراه داشته باشد.
حمام گرمتسکین درد و التهابروش آرامش‌بخش و آسانممکن است اثر موقتی داشته باشد.
کمپرس گرمکاهش التهاب و درد در ناحیه لگنروش آسان و در دسترساثر موقتی دارد.
جوش شیرین (به صورت محلول)تغییر pH ادرار و کاهش رشد باکتری‌هاممکن است در برخی موارد موثر باشد.استفاده بیش از حد ممکن است مضر باشد.
روش‌های درمان خانگی سوزش ادرار در زنان

۲. تخم شنبلیله برای درمان سوزش ادرار در زنان

دانه‌های شنبلیله برای درمان تکرر و سوزش ادرار ناشی از ابتلا به هر نوع عفونتی در کلیه بسیار مفید است. این دانه گیاهی مملو از آنتی اکسیدان‌ها بود و تاثیرات شگفت‌انگیزی در بهبود شرایط بیمار دارد.

۳. زنجبیل و درمان خانگی سوزش ادرار زنان

زنجبیل خام، چای زنجبیل یا مکمل‌های زنجبیل از سوزش ادرار و ابتلا به عفونت‌های مجاری ادراری جلوگیری می‌کند. مصرف هر یک از این خوراکی‌ها به مبارزه با علائم سوزش ادرار کمک می‌کند.

همچنین چای زنجبیل هم به تقویت سیستم ایمنی بدن برای کاهش مدت زمان عفونت ادراری کمک زیادی می‌کند.

۴. تخم گشنیز برای درمان سوزش ادرار زنان

گفته شده که آب تخم گشنیز یک درمان خانگی محبوب برای سوزش ادرار و عفونت‌های دستگاه ادراری (UTIs) است. در حالی که شواهد علمی برای تایید این روش وجود ندارد، اما می‌توان از یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت گرفت.

زنجبیل در درمان خانگی سوزش ادرار زنان موثر است.یکی از مواد موثر در درمان سوزش ادرار زنجبیل است.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

سوزش ادرار موضوعی دردناک بوده که افراد زیادی را درگیر خود می‌کند. از آنجایی که این مشکل در زنان شایع‌تر از مردان است در این مطلب به طور اختصاصی به معرفی روش‌های درمان خانگی آن پرداختیم. سوزش ادرار در زنان عموما ناشی از ابتلا به برخی عفونت‌ها است که باید به موقع درمان‌ شوند. ساده‌ترین روش‌های درمان خانگی سوزش ادرار در زنان تغییر سبک زندگی، رعایت نکات بهداشتی مانند تعویض مرتب لباس زیر و جلوگیری از افزایش رطوبت آن، افزایش مصرف مایعات و حتی مصرف برخی روغن‌ها و داروهای گیاهی است.

اگر در مصرف هر یک از این‌ مواد یا رعایت روش‌های درمان خانگی شک دارید امکان دریافت مشاوره از یک پزشک متخصص زنان برای شما وجود دارد. برای این کار کافیست به وبسایت دکترتو بروید و در هر نقطه ایران که هستید پزشکی متناسب با نیاز خود پیدا کنید. امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری یا آنلاین از تمامی پزشکان وجود دارد و شما بدون هیچ دغدغه‌ای نوبت خود را تنها با چند کلیک ثبت خواهید کرد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

قرص مونته لوکاست چه مواقعی تجویز می شود و چه ویژگی هایی دارد؟