وعده سیم کارت رایگان به ازای مشارکت در طرح «من شهردارم»/ شهرداری: خرید رأی ممنوع است

منبع خبر / اجتماعی / 2 روز پیش

وعده سیم کارت رایگان به ازای مشارکت در طرح «من شهردارم»/ شهرداری: خرید رأی ممنوع است

وعده سیم کارت رایگان در اطراف مترو میدان آزادی، بهانه‌ای برای تکمیل جعلی نظرسنجی‌های سامانه «من شهردارم» شده و مشکلات واقعی شهروندان را نادیده می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سامانه «من شهردارم» به‌عنوان یک پلتفرم مشارکتی توسط شهرداری تهران طراحی شده است تا شهروندان بتوانند نظرات، پیشنهادات و دغدغه‌های خود را در زمینه مسائل شهری به‌صورت مستقیم بیان کنند. این سامانه با هدف ارتقای شفافیت، بهبود کیفیت خدمات شهری، و تخصیص بهینه منابع به نیازهای اولویت‌دار طراحی شده است. شهروندان از طریق این سامانه می‌توانند به‌عنوان بخشی از فرآیند تصمیم‌گیری شهری، نقش مؤثری در شکل‌دهی به آینده شهر خود داشته باشند.

با گسترش شهرنشینی و پیچیدگی مسائل شهری، مشارکت شهروندان در تصمیم‌گیری‌ها به یکی از ارکان اصلی مدیریت شهری تبدیل شده است. با این حال، سوءاستفاده برخی افراد از این ابزارها می‌تواند اهداف اصلی آن‌ها را تحت‌الشعاع قرار دهد و اعتماد عمومی را خدشه‌دار کند.

گزارشات مردمی از بروز تخلف در ایستگاه مترو

هرچند سامانه من شهردارم با استقبال زیادی از مردم تهران مواجه شده ولی با مشکلاتی هم همراه بوده است. برخی از شهروندان می‌گویند در ایستگاه‌های مترو گاهی شاهد تخلفاتی در این زمینه هستند به عنوان مثال در مسیر تردد از ایستگاه مترو میدان آزادی، بارها شاهد تبلیغات افرادی بوده‌ایم که با وعده ارائه سیم‌کارت و شارژ رایگان، شهروندان را ترغیب به ارائه شماره تلفن همراه خود می‌کردند. این افراد سپس با استفاده از کدی که دریافت می‌کردند، نظرسنجی‌های مربوط به سامانه «من شهردارم» را به‌صورت جعلی و بدون آگاهی افراد تکمیل می‌کردند.

سامانه «من شهردارم» به‌عنوان یک ابزار ارزشمند برای دریافت نظرات و نیازهای واقعی شهروندان طراحی شده است تا به بهبود خدمات شهری و تخصیص بهینه بودجه کمک کند. با این حال، اقدامات این افراد نه‌تنها موجب انحراف از اهداف این سامانه می‌شود، بلکه مشکلات و نیازهای واقعی شهروندان نادیده گرفته می‌شود.البته شهرداری تهران اعلام کرده این کار به نوعی جرم محسوب می‌شود.

درباره این موضوع به سراغ معاونت برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران رفتیم. روابط عمومی این معاونت ضمن استقبال از گزارشات مردمی در مورد برخی از تخلفات صورت گرفته اعلام کرد: هرگونه مخدوش سازی آرای شهروندان تخلف محسوب می‌شود و مسئولیت آن بر عهده بالاترین مقام واحد اجرایی است. انتخاب نقش سفیر توسط فرد باید به صورت داوطلبانه و اختیاری باشد و هرگونه الزام و اجبار به کارکنان شهرداری تهران بابت انتخاب و پذیرفتن نقش سفیر مورد تأیید نیست.

هر گونه خرید رأی شهروند با توزیع امکانات یا وعده‌های مالی ممنوع است

همچنین به منظور شفافیت و حفظ اعتماد شهروندان سفیر در خصوص نحوه ثبت ایده نیاز و نحوه انتخابات، صرفاً باید راهنمایی‌های لازم را به آنان انجام دهد. اعمال نظر مستقیم سفیر در روند اجرا بدون اخذ نظر شهروند، ممنوع است. اجبار شهروندان به رأی‌گیری بدون توجیه و توضیح و یا با موضوع کذب ممنوع است. هر گونه خرید رأی شهروند با توزیع امکانات یا وعده‌های مالی ممنوع است. ایجاد مزاحمت و معطلی برای شهروندان در موقعیت‌ها و مکان‌های خاص ممنوع است.

همچنین در مرحله دوم طرح دریافت کد هویتی صرفاً برای سهولت مشارکت شهروندانی که شرایط استفاده از تلفن همراه هوشمند کامپیوتر لپ تاپ تبلت را نداشته یا کم‌توانان جسمی حرکتی و یا سالمندانی که کار کردن با سایت برای آنان سخت است مجاز خواهد بود؛ بنابراین سفیر می‌تواند در صورت رضایت شهروند در مرحله دوم طرح هنگام پرسشگری و نظرسنجی میدانی کد هویتی را درخواست کند.

دریافت کد هویتی از شهروندان بدون هماهنگی و اخذ رضایت آنان ممنوع است

دریافت کد هویتی از شهروندان بدون هماهنگی و اخذ رضایت آنان ممنوع است. اخذ مجوزهای لازم برای حضور در اماکن پیش بینی شده نظیر درب منازل شهرک‌های مسکونی مدارس دانشگاه و.... ضروری است. کارت شناسایی سفیر با هماهنگی اداره کل توسط سازمان حراست شهرداری تهران صادر می‌شود. همه مسئولیت‌های ناشی از سو استفاده افراد از کارت شناسایی و جعل آن بر عهده بالاترین مقام مسئول واحدهای اجرایی است.

صدور کارت شناسایی هیچ گونه رابطه استخدامی با شهرداری تهران ایجاد نمی‌کند.واحدهای اجرایی موظفند نسبت به معرفی سفیر جهت صدور کارت حداقل ۲۰ روز کاری قبل از شروع مرحله اول طرح اقدام و به اداره کل ارسال کنند. پس از پایان دوره اجرای طرح سفیر باید کارت شناسایی را به حراست واحد اجرایی مربوطه تحویل دهد.

به تعداد مشارکت کنندگان شماره تلفن و اطلاعات وجود دارد

عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران، در مورد طرح من شهردارم با بیان اینکه مبنای اطلاعات و آمار پویش من شهردارم مشارکت اجتماعی شهرداری است، گفت: به تعداد مشارکت کنندگان شماره تلفن و اطلاعات وجود دارد. در برخی پروژه‌ها از برخی از افرادی که رأی دادند اطلاع دادیم که این پروژه انجام خواهد شد

وی در ادامه افزود: سال گذشته ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در طرح من شهردارم شرکت کرده بودند. ممکن است خطای جزئی در تعداد افراد این طرح وجود داشته باشد.

اهمیت برخورد با تخلفات انجام گرفته از طریق طرح من شهردارم

اقدامات غیرقانونی و سوءاستفاده از سامانه «من شهردارم» نه تنها اعتبار و کارایی این ابزار ارزشمند را زیر سوال می‌برد، بلکه موجب می‌شود که نیازها و مشکلات واقعی شهروندان از چشم مسئولان پنهان بماند. شهرداری تهران با جدیت باید با این تخلفات برخورد کند و از سلامت فرآیندهای جمع‌آوری نظرات اطمینان حاصل کند. آگاهی‌بخشی به شهروندان درباره این نوع سوءاستفاده‌ها و افزایش نظارت بر فرآیندهای مربوط به سامانه، گامی مؤثر در راستای حفظ اعتبار و اثربخشی آن خواهد بود.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

صیغه و همخوابی با زنان از ساعتی تا زیارتی +عکس | صیغه موقت