خوشمزه ترین غذاهای ایرانی + لیست 30 غذای خوشمزه ایرانی
تا به حال با خودتان فکر کردهاید که خوشمزه ترین غذاهای ایرانی کدام است؟ طبیعتا سلایق افراد با یکدیگر تفاوت دارد و از نظر هر کسی غذای متفاوتی میتواند خوشمزهترین باشد. زرشکپلو با مرغ، قرمهسبزی، قیمه، فسنجان و مواردی از این قبیل، غذاهایی...
تا به حال با خودتان فکر کردهاید که خوشمزه ترین غذاهای ایرانی کدام است؟ طبیعتا سلایق افراد با یکدیگر تفاوت دارد و از نظر هر کسی غذای متفاوتی میتواند خوشمزهترین باشد. زرشکپلو با مرغ، قرمهسبزی، قیمه، فسنجان و مواردی از این قبیل، غذاهایی هستند که طبخ آنها کاملا رایج است و شاید صحبت در مورد آنها تکرار مکررات باشد. از همین رو در این نوشته قصد داریم شما را با خوشمزهترین غذاهای ایرانی که شاید این روزها نامشان کمتر شنیده میشود آشنا کنیم.
پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید چرا که قرار است خوشمزهترین غذاهای ایرانی برای ناهار و شام را به شما معرفی کرده. در انتها نیز به تعدادی از غذاهای لذیذ ایرانی که در سریعترین زمان تهیه میشوند اشاره کنیم.
خوشمزهترین غذاهای ایرانی برای ناهار
قطعا انتخاب غذای مناسب برای ناهار که تکراری نباشد و با ذائقه ما ایرانیها هم سازگار باشد کار نسبتا سختی است. به همین دلیل در ادامه تعدادی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی برای ناهار را به شما معرفی خواهیم کرد:
قیمه نثار
مواد مورد نیاز برای سه نفر:
برنج خیس خورده: ۳ پیمانه
خلال پوست پرتقال یا نارنج: ۱ قاشق غذاخوری
روغن: نصف پیمانه
پیاز خرد شده (ریز): ۲ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
ادویه خورشتتی: ۱ قاشق چایخوری
ادویه پلویی: ۱ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
زرشک خشک شده: نصف پیمانه
نمک: به مقدار لازم
گرد لیمو عمانی: به مقدار لازم
خلال پسته و بادام: مجموعا ۴ قاشق غذاخوری
قیمه نثار، خورشتت قزوینی است که در یک کلام میتوان گفت نه تنها خوشمزه است بلکه غذایی باشکوه محسوب میشود. برای تهیه قیمه نثار، ابتدا پیاز را سرخ کرده سپس گوشت و ادویهها را به آن اضافه میکنیم تا خوب تفت بخورند. بعد از تفت خوردن آنها رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و آب را میریزیم. حالا در قابلمه را گذاشته و اجازه میدهیم گوشت و لپه کاملا پخته شده و خورشتت جا بیفتد. پس از پخته شدن گوشت و لپه گلاب و زعفران را به خورشت اضافه میکنیم و به مدت نیم ساعت رو حرارت ملایم قرار میدهیم تا عطر و طعم خورشتت دلنشینتر شود.
در همین حین برنج را آبکش کرده و کف قابلمه میریزیم. در لایههای برنج، ادویه پلویی، گرد لیمو و خورشتت را به ترتیب روی هم ریخته و بعد از لایه آخر در قابلمه را گذاشته و اجازه میدهیم برنج دم بکشد. در این فاصله خلال بادام و پسته را در گلاب خیس کرده و زرشک را با کره و شکر تفت میدهیم. خلال پوست پرتقال را نیز پس از گرفتن تلخی آن به مواد اضافه میکنیم. پس از دم کشیدن برنج آن را در ظرف مورد نظر کشیده و با زرشک، خلال بادام، پسته و خلال پرتقال تزیین میکنیم.
مرصع پلو
مواد مورد نیاز برای شش نفر:
مغز گردو: نصف لیوان
خلال پسته: نصف لیوان
خلال بادام: نصف لیوان
خلال پوست پرتقال یا نارنج: یک سوم لیوان
پیاز: ۲ عدد متوسط
زعفران دم کرده: یک سوم قاشق چایخوری
کشمش: ۱ لیوان
زرشک: ۱ لیوان
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
نمک: به میزان لازم
شکر: در صورت نیاز (برای تفت دادن خلالها)
مرصع پلو غذایی است که جایگاه خاصی بین ما ایرانیها دارد و اگر تا به حال این غذا را امتحان نکردهاید توصیه اکید میکنیم که در سریعترین زمان ممکن این غذا را بپزید! برای تهیه مرصع پلو ابتدا برنج را خیس کرده و مرغ را با پیاز و ادویهها میپزیم. سپس مرغ پخته شده را ریش ریش میکنیم. زرشک و کشمش را خیس کرده و پس از آبکشی همراه با پیاز تفت میدهیم تا طعم بگیرند. خلال پوست پرتقال را نیز پس از گرفتن تلخی آن تفت میدهیم و شیرین میکنیم. برنج را آبکش کرده و دم میکنیم. در نهایت مرغ ریش ریش شده را با زرشک، کشمش و خلال پوست پرتقال مخلوط کرده و به همراه زعفران روی برنج میریزیم.
قلیه ماهی
مواد مورد نیاز برای شش نفر:
گشنیز: ۱ کیلوگرم
پیاز: ۳ تا ۴ عدد متوسط
شنبلیله: ۲۵۰ گرم
سیر: ۱ بوته
تمر هندی: ۲۰۰ گرم
زردچوبه: ۲ قاشق مرباخوری
فلفل قرمز کوبیده شده: به مقدار دلخواه
روغن: ۲۰۰ گرم
قلیه ماهی یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که در جنوب محبوبیت زیادی دارد. جنوبیها برای تهیه قلیه ماهی خاص خود از یک سری سبزیجات محلی استفاده میکنند. اما ما در اینجا طرز تهیهای قرار داد که فراهم کردن مواد اولیه آن برای همه آسان است.
اگر میخواهید قلیه ماهی مجلسی و فوقالعاده خوشمزه درست کنید ابتدا سبزیهای معطر را بشویید، خرد کنید و در روغن تفت دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود. سپس پیاز داغ و سیر کوبیده شده را به سبزیها اضافه کرده و تفت میدهیم تا عطر و طعمشان حسابی آزاد شود. ماهی را پس از پختن و جدا کردن پوست به تکههای درشت تقسیم کرده و به مواد قبلی اضافه میکنیم. تمر هندی را در آب جوش خیس کرده و پس از گرفتن تفاله آن، به همراه زردچوبه و نمک به مواد اضافه میکنیم. همه مواد را به مدت چند دقیقه تفت داده و سپس به آنها آب اضافه میکنیم تا خورشتت جا بیفتد.
خورشت به آلو
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
به متوسط: ۲ عدد
آلو خورشتتی: ۲۰۰ گرم
پیاز بزرگ: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک سوم قاشق چایخوری
دارچین: یک سوم قاشق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
آب: به مقدار لازم
خورشتت به آلو را میتوان یکی از بهترین غذاها برای فصول سرد سال در نظر گرفت و از همین رو پیشنهاد میکنیم که حتما آن را در لیست خوشمزهترین غذاهای ایرانی قرار دهید. برای پخت خورشتت به آلو ابتدا گوشت را قیمه کرده و با مقداری آب حسابی بپزید. در این فاصله پیاز را تفت داده و به همراه ادویهها و رب گوجه فرنگی سرخ میکنیم. سپس گوشت پخته شده را به همراه آب گوشت به مواد تفت داده شده اضافه میکنیم. حالا به را بهصورت خلالی خرد کرده و به همراه آلو و مقداری آب به خورشتت اضافه میکنیم. خورشتت را با حرارت ملایم میپزیم تا جا بیفتد و در نهایت نمک آن را اندازه میکنیم.
کباب تابهای
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ: ۱ عدد
گوجه فرنگی: ۳ عدد
نمک: به مقدار دلخواه
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
پاپریکا: نصف قاشق چایخوری
سماق: یک پنجم قاشق چایخوری
فلفل قرمز: نوک قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سبز یا دلمه ای: ۱ عدد
کره: ۲۵ گرم
لیمو ترش تازه: ۱ عدد
کباب تابهای از آن دسته غذاهای لذیذی است که در کل ایران طرفدار دارد. برای تهیه کباب تابهای ناب و مجلسی ابتدا پیاز را رنده کرده و آب آن را جدا کنید. سپس گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده، ادویه و زعفران مخلوط کرده و ورز دهید. مواد را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا طعمها حسابی به خورد هم بروند. پس از آن گوشت را در تابه چرب شده پهن کرده و با چاقو شیارهایی روی آن ایجاد کنید.
سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار داده و در آن را ببندید تا گوشت بخارپز شود. پس از اینکه یک طرف گوشت سرخ شد آن را برگردانید و طرف دیگر را نیز سرخ کنید. در این حین سسی از رب گوجه فرنگی، کره، زعفران، آب لیمو، نمک و فلفل تهیه کرده و روی کبابها بریزید. گوجهها را نیز بهصورت حلقهای برش زده و به همراه فلفل تفت داده شده روی کبابها قرار دهید. کباب تابه ای را همراه با برنج و سیب زمینی سرخ شده سرو کنید و به همراه خانوادهتان از آن لذت ببرید.
کوفته تبریزی
مواد مورد نیاز برای شش نفر:
برنج: ۵ قاشق غذاخوری (نیم دانه و آبکش شده)
لپه: ۴ قاشق غذاخوری (خیس خورده و پخته شده)
تخم مرغ: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
پیاز: ۲ عدد (یک عدد برای مخلوط کردن با گوشت و یک عدد برای پیازداغ)
سبزی معطر: ۲ قاشق غذاخوری (ترکیبی از نعناع خشک، مرزه خشک، جعفری و شوید)
زردچوبه: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: به میزان دلخواه
پودر جوز هندی: یک دوم قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه: یک دوم قاشق چایخوری
مگر میشود ایرانی بود و کوفته تبریزی را امتحان نکرد؟ بدون شک این غذا جزء خاصترین غذاهایی است که در ایران رواج دارد و تهیه آن نیز فوتوفنهای خاص خود را دارد تا وا نرود و علاوهبر طعم خوب، ظاهرش را هم خوب حفظ کند. اگر میخواهید برای ناهار بعدی به خودتان یک کوفته تبریزی حسابی هدیه دهید، به ادامه این مطلب توجه داشته باشید.
جهت تهیه کوفته تبریزی ابتدا لپه را خیس کرده و میپزیم. سپس برنج را آبکش میکنیم. در ادامه پیاز را رنده کرده و همراه با لپه پخته شده، گوشت چرخکرده و ادویه در غذاساز و یا با دست مخلوط میکنیم. برنج آبکش شده، تخم مرغ و سبزیهای معطر را نیز به مواد اضافه کرده و خوب ورز میدهیم. مواد آماده شده را به مدت یک ساعت در یخچال استراحت میدهیم.
برای تهیه سس کوفته پیاز را تفت داده و به همراه رب گوجه فرنگی و ادویه سرخ میکنیم. سپس آب اضافه کرده و کوفتهها را در سس قرار میدهیم تا بپزند. حرارت را کم کرده و اجازه میدهیم کوفتهها به آرامی پخته و جا بیفتند.
تهچین مرغ
مواد مورد نیاز برای شش نفر:
ماست سفت و شیرین: یک پیمانه
سینه مرغ: یک عدد
گلاب: ۳ قاشق غذاخوری
خلال پسته: ۵۰ گرم
خلال بادام: ۵۰ گرم
تخم مرغ: ۵ عدد
زعفران دم کشیده: به میزان لازم
پیاز: ۱ عدد
روغن مایع: نصف پیمانه
برگ بو: چند عدد
هویج: ۱ عدد
کرفس: ۱ شاخه
زرشک: نصف پیمانه
کره: به میزان لازم (برای ته دیگ)
ته چین مرغ یکی از غذاهای محبوب و مجلسی ایرانی است که طرز تهیه آن کمی زمانبر است اما نتیجه نهایی آن، ارزشش را دارد. برای تهیه این غذای خوشمزه ابتدا مرغ را با پیاز، هویج، سبزیجات معطر و ادویه میپزیم تا طعم آن حسابی جا بیفتد. در ادامه برنج را آبکش کرده و با زرده تخممرغ، ماست، زعفران و سایر مواد مخلوط میکنیم. سپس لایههایی از مواد را در ظرف مورد نظر میچینیم، به این صورت که ابتدا برنج، سپس مرغ و زرشک و در نهایت دوباره برنج میریزیم. ته چین را در فر میپزیم تا طلایی و پفکی شود. البته اگر فر در اختیار ندارید میتوانید آن را روی شعله گاز هم قرار دهید.
خورشت ماست
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
گوشت گردن (بدون استخوان): ۲۵۰ گرم (یا ۳۰۰ گرم با استخوان)
پیاز: ۱ عدد
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
شکر: ۱ پیمانه سرخالی
آب: ۲ تا ۳ پیمانه
نمک، زردچوبه، گلاب، زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه
بادام، خلال پسته، زرشک: به مقدار کافی برای تزیین
برای تهیه این خورشت اصفهانی که البته بهعنوان دسر هم استفاده میشود باید ابتدا گوشت را همراه پیاز و زردچوبه به همراه کمی آب بپزید. پس از پخت گوشت آن را ریش ریش کرده و با گوشتکوب در ظرف مسی بکوبید تا کاملاً کشدار شود.
در ظرفی جداگانه زرده تخم مرغ، شکر و ماست را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بجوشانید. گوشت کوبیده شده را به مایه ماست اضافه کرده و حسابی هم بزنید تا یکدست شود. در نهایت نمک، زعفران دم کرده و گلاب را به مخلوط اضافه کرده و اجازه دهید تا خورشت جا بیفتد. پس از خنک شدن ته چین ماست را در ظرف سرو ریخته و با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین کنید.
خورشت بامیه
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
بامیه خورشتی: ۳۰۰ گرم
گوجه فرنگی: ۳ عدد
پیاز: ۱ عدد بزرگ
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
سیر: ۱ تا ۲ حبه
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
خورشت بامیه انواع و اقسام مختلفی دارد و طبخ آن خصوصا در جنوب بسیار رایج است. با این حال ما در این نوشته سادهترین دستور را که نتیجه آن به خورشت بامیهای مجلسی ختم میشود توضیح خواهیم داد. برای تهیه خورشت بامیه ابتدا پیاز و سیر را ریز خرد کرده و در روغن تفت میدهیم تا طلایی شوند. سپس زردچوبه و فلفل به آن اضافه کرده و گوشت خورشتی را تفت میدهیم تا تغییر رنگ دهد. گوجه رنده شده و رب گوجه را به مواد افزوده و تفت میدهیم تا خامی رب گرفته شود. پس از افزودن آب و جوش آمدن آن، حرارت خورشت را ملایم کرده و بامیههای تفت داده شده را به همراه نمک و آبلیمو به آن اضافه میکنیم تا جا بیفتد. این خورشت خوشمزه را میتوانید با سیب زمینی سرخ کرده هم سرو کنید.
رشته پلو
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
رشته پلویی قهوهای رنگ: ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
عدس: ۱ پیمانه
کره حیوانی: ۵۰ گرم
فیله مرغ: ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم
زعفران آب شده: ۳ قاشق غذاخوری
دارچین: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز سرخ شده: ۳ قاشق غذاخوری
کشمش پلویی و خرما: نصف پیمانه
نمک، فلفل و روغن: به میزان لازم
رشته پلو را میتوان یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی برای یک ناهار حسابی دانست. برای پختن این غذا ابتدا برنج و عدس را جداگانه خیس کرده و عدس را بپزید. همچنین کشمش را خیس کرده و هسته خرما را جدا کنید. پیاز را سرخ کرده و فیله مرغ مزهدار شده را تفت دهید. سپس پیاز، کشمش و خرما را به مرغ اضافه کنید. برنج را همراه رشته و عدس نیمپز کرده و آبکش کنید. ته دیگ دلخواه را در قابلمه گذاشته و برنج را لایه لایه با دارچین روی آن بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از دم کشیدن بخشی از برنج را زعفرانی کرده و در ظرف مورد نظر بریزید و آن را با مخلوط مرغ، کشمش و خرما تزئین کنید.
خوشمزهترین غذاهای ایرانی برای شام
اگر برای ناهار غذای حسابی درست کرده باشید، احتمالا برای شام حال و حوصله پختن غذای مفصل را ندارید! حتی اگر حوصلهاش باشد، پزشکان توصیه میکنند که برای شام وعده سبکتری مصرف شود. از همین رو در این بخش از این مقاله خوشمزهترین غذاهای ایرانی برای شام را که نسبتاً سریع تهیه میشوند را معرفی خواهیم کرد:
سیبزمینی کوکو
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
تخم مرغ: ۳ عدد
بکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری
نمک و فلفل: به مقدار کافی
زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری
روغن: به میزان لازم
کوکو سیب زمینی یکی از غذاهای ساده و سریع است که کودکان هم آن را خیلی دوست دارند و با انواع ترشی در سفرههای ایرانی سرو میشود. برای پختن کوکو سیب زمینی ابتدا سیبزمینیهای پخته و پوستکنده شده را رنده کرده و با تخممرغ، ادویههایی مثل نمک، فلفل و بکینگ پودر مخلوط میکنیم تا یکدست شود. سپس این مایه را درون روغن داغ سرخ میکنیم تا دو طرف آن طلایی و پخته شود. برای شکل دادن به کوکو میتوان از قالب استفاده کرد یا مایه را بهصورت یکدست در تابه پخش کرد. در نهایت کوکوهای سرخ شده را به همراه گوجه، فلفل دلمه و لیمو تزئین کرده و سرو میکنیم.
دلمه برگ مو
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
برنج: ۱ پیمانه
سبزی دلمه: ۳۰۰ گرم (ترکیبی از گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون به نسبت مساوی با کمی گشنیز بیشتر)
پیاز: ۲ عدد متوسط
لپه: ۱ پیمانه سرخالی
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
سرکه: نصف پیمانه
شکر: ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری
دلمه غذایی سبک و ساده برای شام است و یکی از بهترین انتخابها برای ایجاد تنوع در وعدههای غذایی محسوب میشود. برای تهیه این غذا ابتدا برنج و لپه را خیس کرده و سپس جداگانه میپزیم. پیاز را تفت میدهیم و گوشت چرخکرده را به همراه ادویه به آن اضافه میکنیم. برنج، لپه و سبزی دلمه را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم. برگهای مو را پس از جوشاندن (برای نرم شدن) آماده کرده و مواد را درون آنها پیچیده و در قابلمه میگذاریم. برای تهیه سس دلمه، سرکه، شکر و آب را با هم مخلوط کرده و روی دلمهها میریزیم و اجازه میدهیم تا دلمهها به مدت چند ساعت با حرارت ملایم بپزند. در انتها از زرشک و پیاز داغ نیز برای تزئین دلمه میتوانید استفاده کنید.
آش دوغ
برنج: ۱ پیمانه
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز): ۲۰۰ گرم
دوغ ترش: ۲ لیتر
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
سیر: یک بوته
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که در بهمن سال ۱۳۹۹ آش دوغ اردبیل در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید. به نظر میرسد که امروز زمان مناسبی برای امتحان کردن این میراث ناملموس کشور باشد. برای پخت این غذا، نخود را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. برنج را نیز جداگانه خیس کنید تا زودتر پخته شود. سپس برنج خیس خورده را با دوغ مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا بپزد. در این حین نخود خیس خورده را نیز بپزید. سبزی آش را خرد کرده و به همراه نخود پخته شده، سیر داغ و نمک و فلفل به برنج و دوغ در حال پخت اضافه کنید. پس از جا افتادن آش، آن را با نعناع و پیاز داغ تزیین کرده و از خوردن کردن آن لذت ببرید.
شامی گیلانی
مواد مورد نیاز برای پنج نفر:
سبزی معطر (گشنیز و جعفری): ۵۰۰ گرم
لپه: ۲۵۰ گرم
مغز گردو: ۷۵ گرم
تخم مرغ: ۵ تا ۶ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیب زمینی: ۲ عدد
زعفران دم کرده: ۱ قاشق چایخوری
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
روغن: روغن سرخ کردنی به میزان لازم
شامی گیلانی با آن سبزیهای معطرش از آن دسته غذاهایی است که هوش را از سر آن میپراند. برای تهیه شامی گیلانی خوشمزه ابتدا لپه را خیس کرده و میپزیم. سپس سبزیجات معطر، سیبزمینی پخته و رنده شده، گوشت چرخکرده، پیاز و گردو را به لپه پخته اضافه کرده و در غذاساز و یا با دست خوب مخلوط میکنیم. سپس ادویه، زعفران و تخممرغ را به مواد اضافه کرده و ورز میدهیم تا خمیری یکدست به دست آید. حالا به شکل دلخواه به آنها فرم میدهیم. در نهایت شامیها را درون روغن داغ سرخ کرده و همراه با سبزیجات، زیتون و گوجه فرنگی سرو میکنیم.
کوکو سبزی
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
تخممرغ: ۴ عدد
گردوی خرد شده: ۴ قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار دلخواه (توجه داشته باشید که کوکو سبزی زود شور میشود)
فلفل سیاه: به میزان دلخواه
زردچوبه: به میزان دلخواه
روغن مایع: به مقدار لازم برای سرخ کردن
کوکو سبزی پای ثابت سفره تمام خانوادههای ایرانی است، اگر نمیدانید چطور این کوکو را به شکل مجلسی درست کنید، ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم. برای تهیه کوکو سبزی ابتدا سبزیهای تازه را پس از شستن و خرد کردن با تخممرغ، گردوی خرد شده و ادویههای مذکور در لیست بالا مخلوط کنید تا مایهای یکدست به غلظت ماست به دست آید. سپس این مایه را در تابهای مناسب با روغن داغ بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید. یک طرف آن که پخته شد کوکو را برگردانید تا طرف دیگر آن هم پخته شود.
خوراک عدس
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
پیاز بزرگ: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
سیبزمینی: ۱ عدد
آرد سفید: ۱ قاشق غذاخوری
آب: ۴ پیمانه
کره یا روغن: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
برای تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار که خواص بسیاری هم دارد، ابتدا عدس را به مدت چند ساعت خیس کرده سپس آن را با پیاز و سیبزمینی تفت میدهیم. افزودن رب گوجه و ادویههایی مانند زردچوبه و فلفل به این ترکیب طعم بینظیری به عدسی میدهد. پس از اضافه کردن آب، عدس را میپزیم تا نرم شود. در مراحل پایانی پخت نمک و آرد یا نشاسته ذرت را برای غلیظ شدن و لعاب انداختن عدسی به آن اضافه میکنیم. نکته مهم در تهیه عدسی اضافه کردن نمک در مراحل پایانی پخت است زیرا نمک باعث سفت شدن حبوبات میشود.
آش رشته
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
لوبیا قرمز: ۴۰ گرم
لوبیا چیتی: ۴۰ گرم
عدس ریز: ۵۰ گرم
پیاز متوسط: ۳ عدد
سیر: ۲ حبه
روغن: به مقدار لازم
زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری
نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
اسفناج: ۲۰ گرم
جعفری: ۲۰ گرم
تره: ۳۰ گرم
شوید: ۱۰ گرم
گشنیز: ۲۰ گرم
رشته آش: ۷۰ گرم
کشک: ۲ قاشق غذاخوری
آرد: ۲ قاشق غذاخوری
آش رشته در کل ایران طرفداران بسیاری دارد و اگر خوب پخته شود، بوی آن هوش را از سر آدم میپراند. برای تهیه آش رشته به مدل نذری، ابتدا حبوبات (نخود، لوبیا و عدس) را از شب قبل خیس کرده و چندین بار آب آنها را عوض کنید. پیاز را خلالی خرد کرده و سبزی آش را نیز ریز خرد کنید. حبوبات را همراه با آب بپزید و سپس سبزی آش و عدس را اضافه کنید. پس از مدتی پیاز داغ، نعناع داغ و آرد حل شده در آب را به آش اضافه کنید. در نهایت رشته آش را به آش اضافه کرده و هم بزنید تا نرم شود. با افزودن نمک، فلفل و زردچوبه به دلخواه، آش را به ذائقهتان نزدیک کنید. در نهایت آش رشته را پس از جا افتادن با پیاز داغ، نعناع داغ، سیر داغ و کشک تزئین کرده و سرو کنید.
سوپ شیر
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
هویج: ۲ عدد
جعفری: ۱۰۰ گرم
جو پرک: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
سینه مرغ: نصف سینه مرغ
ذرت پخته شده: ۱۰۰ گرم
آرد: ۳ قاشق غذاخوری
قارچ: ۱۰۰ گرم
کره: ۱۰ گرم
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
سوپ شیر شاید غذای کاملا ایرانی نباشد اما سالهای زیادی است که در فهرست خوشمزهترین غذاهای ایرانی قرار دارد. برای تهیه سوپ شیر ابتدا مرغ را با پیاز، هویج، سیر و ادویه میپزیم. پس از پخت، مرغ را ریشریش کرده و آب مرغ را صاف میکنیم. قارچها را تفت داده و جو پرک خیس خورده را میپزیم. در مرحله بعد آرد را در کره تفت داده و با شیر مخلوط میکنیم تا سس غلیظی شود. این سس را به همراه مرغ ریشریش شده، هویج، سبزی خرد شده و قارچ تفت داده شده به سوپ جو اضافه میکنیم. در نهایت آب مرغ را به سوپ اضافه کرده و پس از افزودن ذرت پخته شده حرارت را کم میکنیم تا سوپ جا بیفتد.
نرگسی اسفناج
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
پیاز: ۲ عدد متوسط
تخم مرغ: ۴ عدد
سیر: ۴ حبه
نرگسی اسفناج را میتوان بهعنوان شامی فوق سبک و راحت در نظر گرفته که در مدت زمان کوتاهی پخته میشود. برای تهیه نرگسی اسفناج ابتدا اسفناجها را تمیز کرده و بخارپز میکنیم. در همین حین پیاز و سیر را تفت میدهیم تا طلایی شوند. سپس اسفناجهای پخته شده را به تابه اضافه کرده و با پیاز و سیر تفت میدهیم. در نهایت تخممرغها را روی مخلوط اسفناج شکسته و با کمی نمک و فلفل طعمدار میکنیم.
خوراک بادمجان و عدس
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
گوجه فرنگی: ۲ عدد (فیله شده و خرد شده)
پیاز: ۱ عدد (خرد شده)
سیر: ۴-۵ حبه (له شده)
نعناع: ۴ قاشق سوپخوری (خرد شده)
عدس: ۱۰۰ گرم
پرک فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق سوپخوری
رب انار: ۳ قاشق سوپخوری
روغن زیتون: ۱۶۰ میلی لیتر (تقریبا دو سوم پیمانه)
ماست چکیده: به میزان لازم (برای تزئین)
برای تهیه این خوراک خوشمزه ابتدا بادمجانها را به نمک آغشته کرده و بعد از آبگیری به همراه عدس پخته شده به مواد سرخ شده پیاز، سیر و رب گوجه اضافه میکنیم. ترکیب این مواد با گوجهفرنگی تازه، ادویههای دلخواه و روغن زیتون، طعم بینظیری به خورشت میبخشد. در انتها با افزودن رب انار، طعم ترش و ملس دلپذیری به غذا میدهیم.
خوشمزهترین غذاهای سریع ایرانی
اصولاً در ذهن ما اینطور ثبت شده که غذاهای ایرانی برای تهیه شدن نیاز به زمان زیادی دارند و بهطور کلی از فضای «فست فودی» دور هستند. اما واقعیت این است که اگر کمی در فرهنگ غذای ایرانی عمیقتر شویم با مواردی روبهرو خواهیم شد که هم مواد اولیه نسبتاً مختصری دارند و هم مدت زمان پخت آنها کوتاه است. با توجه به کمبود وقت ما در دنیای امروزی، در ادامه تعدادی از خوشمزهترین غذاهای سریعپخت ایرانی را به شما معرفی خواهیم کرد:
واویشکا
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
سیر: ۲ حبه
گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی خرد شده: ۳ عدد
آب: نیم لیوان
تخم مرغ: ۱ عدد
زردچوبه: به مقدار لازم
فلفل سیاه: به مقدار لازم
گرد غوره: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
واویشکا غذای گیلانی ساده و خوشمزه است که میتوانید آن را در مدت زمان کوتاهی تهیه کنید. برای انجام این کار ابتدا سیر را ریز خرد کرده و تفت دهید. سپس پیاز نگینی را به سیر اضافه کرده و تفت دهید. در ادامه گوشت چرخکرده، زردچوبه، نمک و رب را به مواد اضافه کرده و سرخ کنید. گوجه فرنگیهای خرد شده، آب، فلفل و گرد غوره را به مواد افزوده و به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم بپزید تا آب آن کم شود. در نهایت، تخممرغ را روی مواد شکسته و اجازه دهید تا بپزد.
نکته سرآشپز: غلظت خورشت واویشکا باید به اندازه خورشت قورمه سبزی باشد.
کلهجوش
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
گردو: ۱۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد متوسط
نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
کلهجوش که با نامهای دیگری مانند کالجوش و کشک کلهجوش نیز شناخته میشود یکی از غذاهای سنتی ایرانی خصوصاً در اصفهان و کرمانشاه است که سریع آماده میشود اما متأسفانه این روزها کمتر کسی آن را به خاطر دارد. برای تهیه این غذای سریع و خوشمزه ابتدا گردوها را نسبتاً درشت خرد میکنیم و پیاز را نیز نگینی خرد کرده و تفت میدهیم. سپس نمک، فلفل، زردچوبه، نعناع خشک و گردوی خرد شده را به پیاز اضافه کرده و تفت میدهیم. پس از آن آب جوش و کشک رقیق شده را به مواد اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم میپزیم تا مواد حسابی با هم مخلوط شوند و غلظت دلخواه به دست آید.
یتیمچه
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
بادمجان: ۴ عدد با اندازه بزرگ
پیاز: ۲ عدد به اندازه متوسط
سیر: ۴ حبه
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
اگر میخواهید در سریعترین زمان ممکن یک غذای سالم و مقوی درست کنید، یتیمچه را فراموش نکنید. برای پختن این غذا ابتدا بادمجانها را پوست گرفته، شسته و خشک میکنیم. سپس آنها را بهصورت نگینی برش میدهیم. پیاز و سیر را نیز نگینی خرد کرده و در روغن تفت میدهیم تا طلایی شوند. بادمجانها را به تفت دادن پیاز و سیر اضافه کرده و سرخ میکنیم. سپس گوجهفرنگیهای خرد شده را به مواد اضافه کرده و همراه با نمک، فلفل، زردچوبه و آب داغ به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه با حرارت کم میپزیم تا بادمجانها پخته و مواد با هم طعمدار شوند. برای رنگ بهتر غذا میتوان در انتها یک قاشق رب گوجه فرنگی نیز به آن اضافه کرد.
کشک بادمجان
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
نمک: به مقدار لازم (برای گرفتن تلخی بادمجان)
زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه: نصف قاشق مرباخوری
نعناع خشک: ۳ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد بزرگ
پیاز برای کشک بادمجان
سیر: ۶ حبه
گردوی آسیاب شده: ۲ قاشق غذاخوری
گردوی آسیاب شده برای کشک بادمجان
کشک: نصف پیمانه
کشک بادمجان یکی از غذاهای قدیمی ایرانی است که احتمالا قدمت آن به دوران قاجاریه باز میگردد و میتوان آن را در مدت زمان کوتاهی تهیه کرد. برای تهیه کشک بادمجان خوشمزه ابتدا بادمجانها را پوست گرفته، از وسط به دو قسمت تقسیم کرده و برای جلوگیری از تلخی حدود یک ساعت در آب نمک قرار میدهیم. سپس بادمجانها را آبکشی کرده و در روغن داغ سرخ میکنیم. در این حین پیاز را نگینی خرد کرده و تا کاراملی شدن آنها را تفت میدهیم. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و در صورت دلخواه سیر رنده شده را به پیاز اضافه کرده و تفت میدهیم.
در تابه دیگری نعناع را به مدت ۳۰ ثانیه تفت میدهیم. بادمجانهای سرخ شده را له کرده و همراه با پیاز داغ، سیر داغ، نعناع داغ و گردوی آسیاب شده مخلوط میکنیم. این ترکیب را با حرارت کم تفت میدهیم تا به خوبی روغن بیندازد. سپس کشک را اضافه کرده و به مدت ۱۵ دقیقه دیگر میپزیم تا مواد به خوبی جا بیفتند. در نهایت، کشک بادمجان را با نعناع داغ، پیاز داغ و گردو تزیین کرده و سرو میکنیم.
اشکنه
مواد مورد نیاز برای دو نفر:
کشک ساییده شده: ۳ الی ۵ قاشق غذاخوری
پیازمتوسط : ۱ عدد
نعنا خشک: یک قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
در کتاب نادر میرزا در مورد اشکنه نقل شده که: « اشکنه، خورشتهای نان است و بس بامزه و آسان زود پزند. باشد که در خانه خورشتی آماده نباشد یا به بیابان و روستا گوشت و دیگر چیز به دست نیاید، اشکنه سازند.». بنابراین اگر شما هم چیز زیادی در خانه ندارید و زمانتان هم کم است، پیشنهاد میکنیم که اشکنه درست کنید. البته اشکنه انواع مختلفی دارد که ما در اینجا طرز تهیه اشکنه کشک را توضیح میدهیم.
برای تهیه اشکنه کشک ابتدا پیاز را خلالی کرده و در روغن تفت میدهیم تا طلایی شود. سپس زردچوبه و نعناع خشک را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم. کشک را با آب رقیق کرده و به مواد اضافه میکنیم. پس از جوش آمدن، نمک، فلفل و گردو را اضافه کرده و با حرارت کم مرتبا هم میزنیم تا اشکنه غلیظ شود. برای سرو نان خشک را در اشکنه تلیت کرده و همراه با پیاز و سبزیجات میل میکنیم.
نخود آب
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
آرد گندم سبوس دار: ۱ قاشق غذاخوری
روغن: ۷۵ گرم
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
نخود آب یکی از غذاهای مردم جنوب کشورمان است که واقعا مقوی بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک میکند. برای تهیه نخود آب، نخود را از شب قبل خیس کرده و سپس با پیاز داغ شده تفت میدهیم. بعد از افزودن ادویهها مانند نمک، فلفل و زردچوبه، ۴ لیوان آب نخود را به آن اضافه کرده و اجازه میدهیم با حرارت ملایم بپزد. در مراحل پایانی پخت آرد حل شده در آب سرد را به نخود اضافه کرده تا غلیظ شود. پس از چند جوش، نخود آب آماده است. این غذا را میتوانید همراه با آبغوره یا سرکه میل کنید.
خوراک لوبیا
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
لوبیا چیتی: ۲ پیمانه
سیب زمینی: ۱ عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
قارچ (اختیاری): ۱۰ عدد
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
پودر پاپریکا (اختیاری): به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
آب جوش: چهار لیوان
برای تهیه خوراک لوبیا چیتی خوشمزه و مجلسی ابتدا لوبیا را از شب قبل خیس میکنیم. سپس پیاز را تفت داده و به همراه رب گوجه فرنگی و ادویهها سرخ میکنیم. لوبیای خیس خورده را به مواد اضافه کرده و روی آن آب جوش میریزیم و اجازه میدهیم تا لوبیاها به خوبی پخته شوند. یک ساعت پس از جوش آمدن لوبیا، سیبزمینی را اضافه میکنیم و پس از پخت، سیبزمینی را له کرده و به خوراک برمیگردانیم. در نیم ساعت آخر پخت قارچهای خرد شده را هم به خوراک اضافه میکنیم.
کشک کدو
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
کدو سبز: ۴ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۳ حبه
گوجه فرنگی: ۳ عدد
گردو: ۲ قاشق غذاخوری پودر شده
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
کشک کدو غذای کرمانی است که خیلی سریع و آسان درست میشود. برای تهیه کشک کدو ابتدا کدوها را پوست گرفته و سرخ میکنیم. سپس پیاز داغ، سیر داغ، گوجه فرنگی خرد شده و ادویهها را به کدوهای سرخ شده اضافه کرده و میپزیم تا آب گوجه کشیده شود. نیمی از کشک را اضافه کرده و مواد را له میکنیم. کدوهای باقی مانده را سرخ کرده و مغز آنها را خالی میکنیم. مخلوط کشک و کدو را در مغز کدوها ریخته و با پیاز داغ، نعناع داغ، سیر داغ، پوره گردو و کشک تزئین میکنیم.
پنیر برشته
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
تخم مرغ: چهار عدد
سیر: دو حبه
زردچوبه به مقدار لازم
فلفل سیاه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
شوید: یک قاشق غذا خوری
پنیر برشته غذایی بسیار ساده و سریع گیلانی است. برای تهیه پنیر برشته ابتدا پنیر سیامزگی را خرد کرده و در روغن داغ تفت میدهیم. سپس سیر له شده را به پنیر اضافه میکنیم و در ادامه تخممرغها را یکی یکی شکسته و با مواد داخل تابه هم میزنیم تا تخممرغها پخته شوند. در نهایت شوید و فلفل سیاه را اضافه کرده و بعد از تفت مختصر پنیر برشته آماده سرو با نان یا برنج است.
خوراک دوپیازه
مواد مورد نیاز برای چهار نفر:
پیاز: ۲ عدد متوسط
گوجه فرنگی: ۲ عدد
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
شنبلیله و تخم گشنیز: کمی
آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
برای تهیه خوراک دوپیازه که در واقع غذای شیرازی است ابتدا سیبزمینیها را آبپز کرده و پوست کنده و مکعبی خرد میکنیم. سپس پیازهای نگینی شده را در روغن تفت داده و به آنها ادویههایی مانند نمک، فلفل، زردچوبه، تخم گشنیز و شنبلیله اضافه میکنیم. پس از تفت دادن پیازها، رب گوجه فرنگی و گوجه رنده شده را افزوده و میگذاریم تا آب اضافی آن کشیده شود. در مرحله آخر سیبزمینیهای خرد شده را به مواد اضافه کرده و پس از مخلوط کردن، دوپیازه خوش طعم ما آماده سرو است.
خوشمزه ترین غذاهای ایرانی کدام است؟
با هم نگاهی به برخی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی داشتیم، اما غذای خوشمزه ایرانی کم نیست. به نظر شما خوشمزه ترین غذاهای ایرانی چه غذایی است؟ جای چه غذایی در این لیست خالی است؟