تنها یک درصد تاکسیرانهای تهران زن هستند!
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران با اشاره به اینکه ۸۰ هزار تاکسی در پایتخت فعال است، گفت: طبق آمار ۸۵۰ تاکسیران زن در این شهر فعالیت میکنند.
یکی از مشاغل سخت در کلانشهری شلوغی مثل تهران که ترافیک، آلودگی هوا و صدای بوق ممتد در خیابانها بیداد میکند و عوض کردن دنده و گرفتن مکرر کلاچ چیزی جز استهلاک روح و اعصاب و زق زق کردن کف پا در شب هنگام ندارد؛ قطعا رانندگی است.
چه ساعتهای بسیاری که پشت چراغهای قرمز شهر تلف میشود، سوخت و انرژی که هدر میرود و دست آخر هم مشکلاتی چون صف بنزین و خرابی خودرو و حتی تصادف ناخواسته در کمین رانندگان است.
صحبت از تاکسی و تاکسیرانان است؛ افراد زحمتکشی که صبح و شب در سرما و گرما چه به صورت خطی و چه گردشی در شهر میچرخند و مسافران را جابجا میکنند تا نان حلالی با خودروهای فرسوده و مستهلک برای خانواده خود تامین کنند.
هر وقت صحبت از تاکسیرانان میشود اولین تصویری که به ذهن ما متبادر میشود، مردی با چهرهای تکیده و سختی کشیده روزگار دیده است اما هستند زنانی که با این شغل مردانه، روزگار خود را سپری میکنند.
تهران ۸۰ هزار تاکسی دارد که البته بیش از نیمی از آن فرسوده است و برخی از آنها غیر فعال؛ قاطبه تاکسیرانان مرد هستند از جوانان تا بازنشستگان و کارمندان که البته کارنامه فعال تاکسی دارند اما در این بین نباید از زنانی که در این شغل طاقت فرسا پا به پای مردان زحمت میکشند، به راحتی گذشت.
به گفته مدیرعامل تاکسیرانی تهران که خود نیز یک زن است؛ ۸۵۰ راننده تاکسی در پایتخت زنان هستند البته تخمین زده میشود که تعداد آنها به یک هزار نفر هم برسد؛ یعنی چیزی کمتر از یک درصد تاکسیرانان تهرانی را زنان تشکیل میدهند و نیاز است که توجه بیشتری به آنها شود.
در این خصوص شادی مالکی میگوید: به دنبال ایجاد تاکسی بانوان، تاکسی مخصوص معلولان و همچنین تاکسی سالمندان هستیم.
او با اشاره به امضای تفاهم نامه بین سازمان تاکسیرانی شهر تهران و اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری اظهار کرد: حمایت از بانوان تاکسیران شهر تهران در دستور کار قرار دارد.
مالکی به توانمندی بانوان در مسوولیتهای اجتماعی و حرفهای اشاره کرد و افزود: زنان کشور ما ثابت کردهاند که توانایی حضور در حوزههای مختلف، حتی مشاغل سخت را دارند.
به گفته وی، بانوان تاکسیران با ارائه سفرهای امن و آرامشبخش، بهویژه در سرویس مدارس، نشان دادهاند که جامعه به خدمات آنها اعتماد دارد.
او با اشاره به تلاشهای سازمان برای بهبود وضعیت رفاهی رانندگان تاکسی ادامه داد: در کنار پیگیری مسایل بیمه، مسکن و خدمات رفاهی، تمرکز ویژهای بر حمایت از بانوان تاکسیران، بهویژه زنان سرپرست خانوار داریم. امیدواریم با همکاری مسوولان، گامهای موثری در این زمینه برداریم.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران، یکی از دغدغههای اصلی را موضوع مسکن تاکسیرانان به ویژه برای تاکسیرانهای خانمی که سرپرست خانواده یا بدسرپرست هستند، دانست و گفت: در این زمینه از مدیرکل زنان و خانواده شهرداری تهران کمک خواستیم که خوشبختانه این درخواستها منجر به عقد توافقنامهای شد.
مالکی اضافه کرد: در کمیتهای که میان تاکسیرانی شهرداری و سازمان تامین اجتماعی قرار است برقرار شود، پیگیر بیمه رانندگان تاکسی هم هستیم و امیدواریم بهزودی این مشکل رفع شود.
وی همچنین به موضوع تسهیلات قرضالحسنه برای تاکسیرانها اشاره کرد و گفت: ما با یکی از بانکها توافقنامهای بهصورت سهجانبه امضا کردهایم تا بتوانیم تسهیلات قرضالحسنه برای تاکسیرانان فراهم کنیم و در حال پیگیری برای نهایی شدن آن هستیم و امیدواریم در فرایند پرداختها تسریع شود تا این تسهیلات به رانندگان پرداخت گردد.
راه اندازی مددکاری ویژه بانوان تاکسیرانان
وی افزود: در راستای حمایت از رانندگان، به ویژه بانوان سرپرست خانوار، یک توافقنامه برای تامین خدمات رفاهی و تسهیلات در نظر گرفته شده و یکی از این اقدامات راهاندازی مشاوره و مددکاری تلفنی برای زنان تاکسیران است.
مالکی تاکید کرد؛ به زودی برنامههای چکاپ سلامت و خدمات درمانی برای بانوان تاکسیران تهران نیز اجرایی خواهد شد.
به گفته وی، ما به فکر ارتقای کیفیت زندگی رانندگان هستیم لذا خدماتی مانند ارائه کارتهای تخفیف برای استفاده از مجموعههای ورزشی و تفریحی ویژه زنان شاغل در تاکسیرانی نیز در دست اقدام است.