به گزارش «اخبار خودرو»،عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:
«سیاهه انتشار» مهمترین ابزار علمی و مدیریتی برای شناخت و کاهش آلودگی هواست که به مسئولان مربوطه در شناسایی و اهمیتسنجی منابع مختلف تولید آلایندهها کمک می کند. شرکت کنترل کیفیت هوا در دو دوره متوالی طی سالهای ۹۲ و ۹۶، سیاهه انتشار شهر تهران را تدوین و بهروزرسانی کرد.
بر اساس نتایج بهدستآمده سهم منابع متحرک ازجمله خودروهای شخصی، تاکسی، موتورسیکلت، اتوبوس، کامیون و... در تولید ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون بیشاز ۶۰درصد (معادل ۶۳۳۸ تن) برآورد شده است.
سهم کامیونها در تولید ذرات معلق حدود ۱۶درصد و سهم خودروهای شخصی حدود ۱۴درصد است؛ همچنین موتورسیکلتها و اتوبوسها به ترتیب حدود ۱۰ و ۶درصد در آلودگی هوای تهران طی ششماهه دوم سال موثرند. پس از در دستور کار قرار گرفتن بهروزرسانی سیاهه انتشار و برگزاری مناقصه در اواخر سال گذشته دانشگاه علم صنعت، تدوین سیاهه انتشار جدید را برعهده گرفت.
به گفته کارشناسان، سیاهه انتشار شهر تهران مسیر تدوین برنامههای کاهش آلودگی هوا و سیاستگزاریهای مربوطه را برای مدیران و تصمیم گیران هموار کرده و کمک میکند تا منابع مالی محدود بهصورت هدفمند هزینه شوند.
همچنین بهگفته مسئولان، متدولوژی استفادهشده برای تهیه سیاهه انتشار شهر تهران مدلی است که در تمام کشورهای پیشرفته دنیا از آن استفاده میشود و امکان بهرهگیری از مدل و ساختار سیاهه انتشار تهران برای بهروزرسانی مطالعات سیاهه انتشار سایر شهرهای کشور نیز وجود دارد.
روز گذشته رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران درباره آخرین وضعیت تدوین سیاهه انتشار تهران اظهار کرد: کار دانشگاه علم و صنعت شروع شده و این دانشگاه از دستگاهها اطلاعات لازم را دریافت کرده است؛ اما یک یا دو دستگاه، اطلاعات را به صورت کامل ارائه ندادهاند و همین مساله باعث شده است این دانشگاه نتواند سیاهه انتشار را به جمعبندی برساند.
مهدی پیرهادی در ادامه گفت: این مشکل را به استاندار تهران منتقل کردم و استاندار هم دستور لازم را دادند اما متاسفانه به حرف استاندار توجهی نشد. در این زمینه اگر بیشاز این تعلل شود و سیاهه انتشار تحویل داده نشود، مجبوریم از طریق قوه قضاییه اقدام و مکاتبه کنیم و از دادستانی بخواهیم این موضوع را پیگیری کند چراکه این مساله با سلامتی و جان مردم ارتباط دارد.
چند هفته قبل هم سخنگوی قوه قضاییه در یک نشست خبری عنوان کرد: سازمان بازرسی کل کشور بهعنوان نهاد نظارتکننده بر قانون هوای پاک از دو طریق ایجابی و سلبی تلاش میکند بر این قانون نظارت کند. وی همچنین تصریح کرد: یک پرونده اختصاصی کیفری با سه متهم شامل وزرای سابق نفت، کشور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست تشکیل و در اجرای قانون، برای ۵ نفر از مدیران وقت محکومیت صادر شده است.
این اقدامات، مردم را به اجرای قانون هوای پاک و الزامات وابسته به آن ازجمله تهیه بهموقع سیاههانتشار امیدوار کرده است و انتظار میرود با همکاری دستگاههای مختلف، سال آینده شاهد برداشته شدن گامهای عملی و مثبت در رابطه با اجرای قانون هوای پاک و کاهش آلودگی هوا در تهران و سایر شهرهای بزرگ کشور باشیم.