نیسان سانی وارداتی 2024: بررسی کامل، مشخصات فنی و مقایسه با رقبا

منبع خبر / خودرو / 9 ساعت پیش

نیسان سانی وارداتی 2024: بررسی کامل، مشخصات فنی و مقایسه با رقبا

سدان کوچک نیسان در بازار کشور برای دستیابی به موفقیت موانعی اساسی دارد. فهرست محتوا مشخصات فنی نیسان سانی وارداتی پیشرانه ابعاد امکانات نیسان سانی وارداتی امکانات رفاهی امکانات ایمنی قیمت نیسان سانی وارداتی مزایا و...

سدان کوچک نیسان در بازار کشور برای دستیابی به موفقیت موانعی اساسی دارد.

با آغاز موج جدید واردات خودروها، شرکت «جهان نوین آریا» از طرح واردات محصولات برند نیسان خبر داد. این مجموعه اعلام کرد که خودروهایی از این خودروساز ژاپنی را به‌عنوان مدل‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به کشور وارد می‌کند که یکی از آن‌ها، سدان کوچک سانی است. این خودروی اقتصادی برخلاف نامی که به دوش می‌کشد، ارتباطی با ژاپن ندارد و متاسفانه حتی از طراحی و پیشرانه‌های جدید نیسان هم استفاده نمی‌کند.

سانی که در لباس نسل سوم نیسان آلمرا (مدلی مربوط به سال ۲۰۱۱) به فروش می‌رسد، توسط شرکت دانگ‌فنگ چین ساخته شده و معلوم نیست که دقیقا به چه امیدی وارد کشور شده است. به نظر می‌رسد که شرکت وارد‌کننده یادشده هم از این مسئله آگاه بوده و می‌دانسته که حتی عرضه مدل‌های ضعیف هم باعث سودآوری می‌شود. اما آیا سانی انتخابی منطقی به شمار می‌رود؟ آیا این خودروی سدان می‌تواند با رقبای هم‌قیمت خود رقابت کند؟ برای پاسخ به این سوال مشخصات فنی، امکانات و عملکرد نیسان سانی جدید را بررسی خواهیم کرد.

مشخصات فنی نیسان سانی وارداتی

پیشرانه

سدان کوچک نیسان از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر با کد «HR15DE» سود می‌برد که نهایتا ۱۰۸ اسب بخار قدرت و ۱۳۴ نیوتن متر گشتاور را از طریق یک جعبه‌دنده ۴ دنده خودکار به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند؛ جعبه‌دنده یادشده از حالت اُوِر درایو هم سود می‌برد که با کاهش دور، باعث کاهش موتور و در نتیجه بهبود مصرف سوخت می‌شود. همان‌طور که می‌توان حدس زد، قدرت نه‌چندان تاثیرگذار این موتور باعث می‌شود که نیسان سانی برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت حدودا ۱۳ ثانیه زمان صرف کند و شتاب‌گیری را نهایتا تا دستیابی به ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت ادامه دهد.

ابعاد

ابعاد بدنه سانی که در جدول زیر و برحسب میلی‌متر درج شده‌اند به‌خوبی نشان می‌دهد که این خودرو یک محصول خانوادگی کوچک است:

طول ۴,۴۲۵
عرض ۱,۶۹۵
ارتفاع ۱,۵۰۰
فاصله محوری ۲,۶۰۰
نیسان سانی بدنه‌ای ۱,۰۷۰ کیلوگرمی و یک باک بنزین ۴۱ لیتری دارد. بهره‌مندی از وزن پایین و پیشرانه‌ اقتصادی باعث شده که این سدان به‌صورت ترکیبی در هر ۱۰۰ کیلومتر، ۶.۷ لیتر سوخت مصرف کند.

امکانات نیسان سانی وارداتی

امکانات رفاهی

همان‌طور که تاکنون متوجه شدید، سانی محصولی اقتصادی و ارزان‌قیمت است که در بازار بین‌المللی به‌راحتی با خودروهای ارزان دیگر رقابت می‌کند. تولیدکنندگان این خودرو برای رقابتی کردن عرضه سانی آن را به ترمزهای تمام دیسکی، رینگ‌های آلومینیومی، شیشه بالابر عقب، تهویه‌مطبوع خودکار، صندلی برقی راننده، کروز کنترل، سنسور باران، سنسور پارک و… مجهز کرده‌اند اما نسخه عرضه‌شده در بازار داخلی فاقد امکانات یادشده است و تنها از موارد زیر سود می‌برد:

  • سیستم نور روز
  • فرمان برقی حساس به سرعت
  • دوربین دید عقب
  • سیستم صوتی با ۲ بلندگو
  • نمایشگر ۶ اینچی لمسی مرکزی مجهز به میرورلینک و بلوتوث
  • سیستم تهویه دیجیتالی
  • تنظیم دستی صندلی‌ها
  • زیرآرنجی تاشو ردیف عقب
  • روکش پارچه‌ای صندلی‌ها
  • آینه جانبی برقی تاشو

همان‌گونه که از این فهرست نه‌چندان بلندبالا مشخص است، سانی در زمینه امکانات رفاهی راهی برای برتری بر خودروهای هم‌قیمت و هم‌رده خود را ندارد. حتی بالابر شیشه‌های عقب آن هم دستی هستند که برای محصولی در این محدوده قیمتی خجالت‌آور است.

امکانات ایمنی

سانی در زمینه تجهیزات ایمنی هم حرف چندانی برای گفتن ندارد اما حداقل از موارد زیر سود می‌برد:

  • ۲ کیسه هوا (راننده + سرنشین جلو)
  • کنترل ایستایی در سربالایی (HSA)
  • کنترل پایداری (ESC)
  • سنسور عقب
  • دوربین عقب

متاسفانه تنها ترمزهای جلوی نیسان سانی از نوع دیسکی هستند و نمونه‌های عقب از نوع کاسه‌ای تهیه‌ شده‌اند. تمام مجوعه ترمز از فناوری ترمز ضدقفل، توزیع نیرو و نیروی کمکی استفاده می‌کند. هرچند که وزن و قدرت کم سانی آن را از بهره‌مندی از ترمزهای بسیار قوی بی‌نیاز می‌کند اما افزایش تدابیر در بخش ایمنی هیچ‌گاه بد نیست.

قیمت نیسان سانی وارداتی

نیسان سانی که در مدل‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ در بازار کشور ما به فروش می‌رسد. تولید مدل ۲۰۲۳ در کارخانه به پایان رسیده است اما در لحظه نگارش این مطلب، نسخه دست‌دوم این محصول در بازار با قیمت ۱.۴۸ میلیارد تومان به فروش می‌رسد؛ یعنی نزدیک به آریزو ۶ پرو یا کراس‌اوور ام‌وی‌ام X55 پرو که در زمینه امکانات، طراحی، به‌روز بودن و… بر سانی برتری دارند.

قیمت روز نسخه ۲۰۲۴ و جدید نیسان سانی را هم می‌توانید در صفحه «قیمت روز خودرو» مشاهده کنید. در لحظه نگارش این مطلب، سانی ۲۰۲۴ در نمایندگی و بازار به‌ترتیب با قیمت ۱.۳ و ۱.۵ میلیارد تومان معامله می‌شود.

مزایا و معایب نیسان سانی وارداتی

مزایا

نیسان سانی جدید در بازار ما به شمار می‌رود که در مقایسه با محصولات ارزان‌قیمت، کیفیت به‌مراتب بهتری دارد. این خودروی کوچک خانوادگی با بهر‌ه‌مندی از وزن پایین، پیشرانه بهینه کم‌مصرف و تجهیز جعبه‌دنده به حالت اوردرایو ازجمله مزایای این خودرو هستند که درصورت رقابت آن با محصولات پایین‌رده، سانی را به گزینه‌ای جذاب تبدیل می‌کنند.

معایب

اما متاسفانه رقبای سانی قیمتی کمتر از ۱.۳ میلیارد تومان دارند. به همین دلیل سانی به‌خاطر کمبود امکانات رفاهی و ایمنی مناسب، طراحی سال‌خورده و نه‌چندان زیبا، فضای داخلی کم داخلی و بازار دست‌دوم ضعیف به مهره‌ای سوخته تبدیل شده است که برخلاف سایر محصولات نیسان در بازار داخلی مانند سیلفی یا قشقایی، شانس کمی برای بقا دارد.

نتیجه

نیسان سانی یک محصول اقتصادی محسوب می‌شود که در کشور ما با قیمت به‌شدت غیررقابتی وارد بازار شده است؛ عدم تجهیز به امکانات به‌روزی که باقی رقبا از آن بهره‌مند شده‌اند درکنار طراحی سالخورده نسخه ۲۰۱۱ باعث می‌شود که سانی عملا از فهرست هر خریداری پاک شود؛ مگر آنکه به خرید خودرویی با نام و پسوند نیسان سانی ۲۰۲۴ علاقه خاصی داشته باشد. نظر شما درباره این محصول چیست؟


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

قیمت وانت نیسان و پادرا پلاس از سوی زامیاد افزایش یافت