«تاکسی سواری» سروش صحت به چاپ ۴۰ رسید


«تاکسی سواری» سروش صحت به چاپ 40 رسید

کتاب تاکسی سواری نوشته سروش صحت توسط نشر چشمه به چاپ رسیده است، این کتاب مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه و بلند است و هر داستان روایت‌گر بخشی از زندگی یک مسافر یا راننده‌ تاکسی‌ست. به گزارش شیرین طنز، به نقل از خبرنگار...

کتاب تاکسی سواری نوشته سروش صحت توسط نشر چشمه به چاپ رسیده است، این کتاب مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه و بلند است و هر داستان روایت‌گر بخشی از زندگی یک مسافر یا راننده‌ تاکسی‌ست.

به گزارش شیرین طنز، به نقل از خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «تاکسی سواری» اولین کتاب سروش صحت، از سوی نشر چشمه به بازار نشر عرضه شد.

این کتاب، مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه و بلند با محوریت تهران و روایت‌هایی‌ست که در تاکسی رقم می‌خورد.

در این کتاب صحت، با قلمی نقادانه، به سراغ بازتاب گوشه‌ای از زندگی روزمره آدم‌های معمولی در پایتخت می‌رود.

در کتاب تاکسی سواری سروش صحت، بدون اینکه در دام اطناب و کلیشه بیفتد، خواننده را مستقیم با نقطه اوج روایتش روبه‌رو می‌کند و او را به درنگ وا می‌دارد.

در این کتاب ما به همراه راوی در یک تاکسی نشسته‌ایم و هر روز مسیری کم‌وبیش ثابت را طی می‌کنیم.

طی این مسیر اما هر بار مسافران جدید، رانندگان جدید و اتفاقات جدیدی منتظرمان هستند و راوی نکته‌پرداز و طناز کتاب ما را از وقایع آن روز آگاه می‌کند، از دعوای زن و شوهری راننده تاکسی گرفته تا زلزله‌ای که آن روز آمده، از موضوع مرگ مارادونا تا مهاجرت اجباری جوانان، از خبر قتل یا خودکشی صفحه حوادث روزنامه، غم‌های کوچک و بزرگ و حتی عشق‌های نوجوانی و جوانی.

میکروفیکشن

کتاب تاکسی سواری شامل ۱۲۴ داستانک یا میکروفیکشن است.

میکروفیکشن به داستان کوتاه‌کوتاه معروف است.

در این سبک، نویسنده بخش‌های غیرضروری زبان را حذف می کند.

خالق اثر از متن حذف می‌شود و یا از متن فاصله می‌گیرد.

به خاطر لحظات ناب و ضربه‌های ناگهانی‌ای که این سبک نگارش در دل خود دارد گاهی تحت‌عنوان «داستان ناگهان» نیز ترجمه می‌شود.

پیدایش کتاب‌های میکروفیکشن متناسب با کشیده شدن جوامع به سمت مدرنیته و ماشینی‌شدن و محدودیت وقت افراد گسترش پیدا کرده‌است.

شاید بتوان گفت ضرورت چنین داستان‌هایی با توجه به میزان کم مطالعه افراد جامعه، دور از ذهن نیست.

داستانک‌های این مجموعه نیز به واسطه همین خصوصیت گاهی همان حسی را به خواننده منتقل می‌کنند که موقع خواندن قطعه‌ای هایکو به او دست می‌دهد.

طیف وسیعی از آدم‌ها

این کتاب با لحنی طنزآلود و نثری روان، خواننده را با طیف وسیعی از آدم‌ها با موقعیت‌های اجتماعی و اقتصادی مختلف آشنا می‌کند.

مسافران و رانندگان تاکسی، شخصیت‌های اصلی این داستان‌ها هستند و هرکدام روایت‌گر بخشی از دغدغه‌ها، آرزوها، و تلخی‌ها و شیرینی‌های زندگی شهری‌اند.

آدم‌هایی با لهجه‌ها و گویش‌های مختلف که هر روز با تاکسی در گوشه و کنار تهران می‌چرخند.

در لابه‌لای این روایت‌ها، تهران با تمام تضادهایش به تصویر کشیده می‌شود، از دانشجویی که برای تأمین شهریه مجبور به کار کردن است تا کارگری که در رویای مهاجرت به سر می‌برد، از زوج جوانی که درگیر مشکلات مالی‌اند تا مسافر پیری که خاطرات گذشته را مرور می‌کند، همگی سوار بر تاکسی‌اند و قصه‌هایشان را با راننده و خواننده‌ی کتاب در میان می‌گذارند.

داستان‌های این کتاب از نظر طول و خط روایت با یکدیگر متفاوت‌اند، اما همگی در درون‌مایه کلی طنز، نوستالژی و توجه به انسان و روابط انسانی، با هم وجه اشتراک دارند.

این تنوع در ساختار روایت، باعث می‌شود تا خواننده از خواندن کتاب خسته نشود و همواره مشتاق دنبال کردن داستان‌های بعدی باشد.

چاپ چهلم مجموعه داستان «تاکسی سواری» نوشته سروش صحت، توسط نشر چشمه در ۱۶۰ صفحه و به قیمت ۱۹۵ هزار تومان در بهار ۱۴۰۳ روانه بازار نشر و کتابفروشی‌ها شد.



منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

شعر بهار + مجموعه اشعار بلند، کوتاه، دو بیتی و شعر نو از شاعران مختلف با موضوع بهار