انشا درباره علم بهتر است یا ثروت ؟ برای پایه های مختلف تحصیلی

در این نوشته از دلبرانه می خواهیم ۹ انشا درباره علم بهتر است یا ثروت ادبی و زیبا خدمت شما ارائه نماییم اگر تکلیف انشایی با موضوع ذکر شده دارید و به دنبال نمونه هایی هستید برای الگو برداری ما را تا انتها دنبال کنید در ادامه چند انشا...
در این نوشته از دلبرانه می خواهیم ۹ انشا درباره علم بهتر است یا ثروت ادبی و زیبا خدمت شما ارائه نماییم
اگر تکلیف انشایی با موضوع ذکر شده دارید و به دنبال نمونه هایی هستید برای الگو برداری ما را تا انتها دنبال کنید
در ادامه چند انشا درباره علم بهتر است یا ثروت با مضامین گوناگون برای شما آماده کرده ایم
امیدواریم که مورد پسند شما قرار گیرد
از همراهی شما سپاسگزاریم
انشا درباره علم بهتر است یا ثروت ؟ برای پایه های مختلف تحصیلی
انشا علم بهتر است یا ثروت
نام نیکو گر بماند ز آدمی
به کزو ماند سرای زرنگار
این شعر زیبای سعدی علاوه بر شعر،جواب یک سوال نیز است؛علم بهتر است یا ثروت؟!
دنیای علم دنیای زیبایست آغشته به بوی کتاب به بوی کاغذ خاک خورده و به زیبایی گرمای یک فنجان چای در صبح پاییز نه به پر زرق و برقی دنیای ثروت!
دنیاییست به پیچدگی سرزمین عجایب الیس،آغشته به مهر جاودانگی ، جاودانگی جسم نه ،جاودانگی اسم، جاودانگی دانش و پایه های تولد دوباره برای اختراع ،اکتشاف و دنیای رنگارنگتر برای هزاران انسان برای خلق کردنی دوباره!
شاید فرصت زندگی در آن را نداشته باشی احتمالا سال ها بعد یا قرن ها بعد نام تو ، دانش تو، و خلقت تو دوباره بر روی زبان ها خواهد بود و تو ققنوسی خواهی بود که از خاکستر خود متولد خواهد شد.
و تو مشتی خاکی که به بزرگی دنیایی که در آن بودی درهای علم و پیشرفت را گشودی.
شاید مثل اینکه تو ساعت ها برای دیدن رنگین کمان زیر باران بمانی ولی از پای دربیایی و به رخت خواب روی و ان را از دست بدهی و شایدم ظلمات شب تو را اسیر کرده و صبح روز بعد جز یک زمین خیس که افتاب در حال خشک کردن ان باشد نبینی .
ولی روزها بعد دانه های خیس خورده جوانه زده و رقص کنان کمر خود را پیچ و تاب خواهند داد و از دل زمین بیرون خواهند آمد و درختان تنومند متولد خواهند شد.
ثروت دنیایی است از طلایی ها از ورقات اسکناس از خم و راست شدن ها از تمام چیزهایی رویایی یک جوان یک پیر یک کودک یا یک انسان است در خود نهفته ، دنیایی که مثل ساعت شنی است فرصت که تمام شد هیچ دانه شنی ان بالا برایت نخواهد ماند و تو می مانی یک قبر سرد و یک پارچه سفید، ونامی که مانند شمع رو به خاموشیست.
نام او هم زنده خواهد ماند ولی به اندازه عمر همسایه هایش نه به نام او، به نام ماشین و خانه و ورق های اسکناسش زنده خواهد ماند.
او آقا یا خانوم گران نام دارد!کسی که تمام عمر در حال حفظ کردن بود ، حفظ ثروتش .
و یا کسی که حفظ می شود توسط علمش و تو باید انتخاب کنی حفظ کردن یا حفظ شدن را ؟
انتخاب تو دنیایی است به کوتاهی این سطر؟ یا یک کتاب؟!کتابی برای تو با نام تو و یاد تو
تو باید انتخاب کنی که به شعر سعدی دل میسپری یا …..
انشا درباره علم بهتر است یا ثروت
جوابش را باید در تارو پودهای زندگی به جست وجو پرداخت آنجایی که زندگی نیما بافته شده است بله نیما یوشیج آنجا که نظافت چی مدرسمان لیسانس تاریخ دارد انجایی که فاطمه برای خرج دانشگاهش تا دیروقت خیاطی می کند آنجا که سرویس مدرسمان درس را ول کرده تا خرج زندگی دهد خواهی زندگی کنی پول باید داشته باشی و زندگی فرصت نمی دهد تو با علم به پول برسی او سریعتر می اید می بافد از رویت رد می شود تو می مانی علمی که از دست رفت و عمری که باطل شد و زندگی که پود خوشبختی در ان بافته نشد چون پول نبود.
علم بهتر است یا ثروت این صدای معلم ادبیاتمان است انشا این هفته را تعیین کرده ذهنم می رود سمت کنار دستیم زهرا هنوز هق هق میکند میدانید چه شده؟
معلممان بخاطر ننوشتن تکالیفش حسابی دعوایش کرده دخترک بیچاره رویش نشد بگوید زندگیشان وابسته به ۴۵ تومن یارانه ایست که خرج ۵ نفر را میدهد حالا که تاخیر داشته پول خرید دفتر را نداشته برای همین کاغذی سفیدی برای نوشتن تکالیف نداشته خب حتما فکر میکنی پدرش چکار میکند چرا هزینه ان ها را نمی داد؟
پدرش لیسانس عمران دارد اما در کارخانه پارچه بافی کار می کند و رییس کارگاه حقوقشان را با تاخیر چندماهه میدهد.علم بهتراست یا ثروت؟
محمد آقا پسر همسایه مان است تیزهوشان می خواند و کنکور داد و رفت پی مهندسی شش سالی است که از گرفتن مدرکش میگذرد و دوسالی است که مرده ، پسرک بیچاره نتوانست شغل خوب پیدا کند از فشار اقتصادی و اجاره خانه بر دوش هایش سنگینی میکرد مجبور شد به شغل بی ربط روی بیاورد چون به این کار علاقه ای نداشت رو به سیگار اورد از سیگار به انواع و اقسام مواد صنعتی و سنتی رسید و آخرش هم نتوانست تحمل کند و…علم بهتر است یا ثروت؟
به معلممان نگاه می کنم حقوقش کفاف مخارج زندگیشان را نمی دهد بعد ظهرا کلاس خصوصی برداشته شوهرش تا دیروقت در بیرون کار میکند بعد ۱۵ سال معلمی هنوز در خانه ای اجاره ای ۶۰ متری زندگی میکند در قرض و وام ها احاطه شده اند.
به نظرتان بنظرش علم بهتر است یا ثروت؟
نیما، نیما را که دگر حسابی میشناسید یادآور یوش و شمال و شعرنو ، به یاد دارید آخرین لحظاتش را در درد و فقر بود آن اسطوره.
تو اری تو چند نفر را میشناسی که زیر بار زندگی بخاطر ثروت ،خودش و علمش له شده باشد.
آری زندگی این است نه جواب یک سوال؛! حقیقت را تلخ و گزنده می کوبد. این زندگی کمدی نیست این یک تراژدی…
انشا با موضوع علم بهتر است یا ثروت
شاید در لحظه جوابش برای علی و دیگر بچه های که معلم از آنها سوال پرسیده بود مشخص بود،علم.
مگر کسی جرات می کرد بگوید ثروت که همه در ذهن به شهامت او غبطه خورده ولی به زبان او را تمسخر کرده و دیوانه پول دوست خطاب خواهند کرد.
بله شهامت، برای یک پسربچه ۱۲ یا۱۳ ساله چه چیز مهم تر از نگرفتن منفی و سرزنش نشدن است ولی ایا میشود حقیقت را پشت ابر پنهان کرد؟
وقتی از پدرش کمک خواسته بود او دست رد به سینه اش زده و او را در برزخش تنها رها کرده بود و گفته تو خودت باید تصمیم بگیری دوراهی تو این است یک طرف نمره بیستی در لحظه خواهی گرفت و همه چی تمام خواهد شد به ظاهر و تو بمانی و زندگی که هرروز به تو گوشزد خواهد کرد که احتمالا دروغ گفته ای و یا یک منفی و یک توبیخ بشنوی ولی چیزی دیگر هم جز منفی و توبیخ نصیبت خواهد شد و آن چیزیست که در نتیجه تصمیم و فکر توست چیزی که هرروز برایش تلاش خواهی کرد.
دست بر روی شانه های نحیف پسرکش می گذارد می گوید هر دو خوبی یا بدی هایی دارد ولی مسئله این است که تو کدام خوبی را می پذیری و از کدام بدی فراری هستی .
این سوال برزخیست هزارتو که راه های بی شماری سرگردانی در پی دارد ولی این مقدمه است ، مقدمه ای برای درست کردن پایه ای محکم برای زندگیت برای انتخاب هدفت و تو این میخ را باید بر زمین بکوبی حسابی آن را محکم کنی .
دید تو نباید فقط برای نمره در دفتر باشد راهی که آن را انتخاب میکنی صادقانه بر زبان بیاور فردای آن روز زنگ انشا به صدا در امد نوبت به علی رسید دفتر را ورق زد و شروع کرد به نام خدا علم بهتر است یا ثروت….
انشا کوتاه علم بهتر است یا ثروت
این سوال همیشگی است که معلم دبستان نه، روزگار به ما یاداوری خواهد کرد و تو مجبوری در این دوراهی تلخ وارد ناکجا آباد شوی که تهش معلوم نیست.
یک چیزهایی کورکورانه می دانیم، وقتی سوار بر راکب علم شوی به تو خوش خیالی نمی دهم نقل و نبات بر سرت نمی پاشن و ساز و دهل برایت براه نیست نرده بان ترقی پیش رویت نیست که تو علم انتخاب کنی آن از آسمان برایت سرازیر شود و تاج خوشبختی بر سرت بگزارند!انکار میکنی؟
نام چند دانشمند و نویسنده و شاعری که می شناسی سرچ کن آیا نخواهی دید زندگی سختشان را که در درد و رنج مردن؟
بله نامشان جاودان است برای همین است که علم مثل شرابیست صدساله که مشخص نیست تو در ان صد سال باشی رسیدنش را ببینی یا نبینی!
مقصود من ناامیدی تو نیست هر کدام از ان ها این راه را انتخاب کرده اند شاید آخرش را وقتی شروع کردند ندیدند ولی وقتی دیدندجا نزدند استوار ماندند وقتی دیگران تیشه به ریشه شان زدند و خم بر روی ابرو نراندند که این شدند !؟بله البته که خیلی هایم پولدارهایی بودند که وارد این راه شدند منتها ان راه هایی که در جاده علم خراب است باید زمان گذاشت تعمیر کرد ان ها پول گزاشتن وسط و یک شبه راه صد ساله رفتن .
تو می توانی راحتی زندگی الآنت را انتخاب کنی یا راحتی همه را در صدسال دیگر!
پیروزی تو در این است که تو هر کدام را در دست داشته باشی بتوانی چطور به دیگری تبدیل کنی و ان را در زندگیت بکار ببری.
نویسنده : رضوانه مسرور
مقایسه کلی علم و ثروت
در زندگی، دو عامل مهم وجود دارند که بسیاری از انسانها برای به دست آوردن آنها تلاش میکنند: علم و ثروت. اما این سؤال همیشه مطرح بوده که کدامیک ارزش بیشتری دارد؟ آیا داشتن علم برای موفقیت کافی است یا ثروت نقش مهمتری دارد؟
علم همان چیزی است که انسان را قادر میسازد تا دنیای اطرافش را بشناسد، مشکلات را حل کند و پیشرفت کند. انسانهای اولیه بدون علم، در غارها زندگی میکردند، اما امروزه، با کمک علم، آسمانخراشها، اینترنت و وسایل نقلیه مدرن را ساختهایم.
از سوی دیگر، ثروت نیز بخش مهمی از زندگی است. بدون پول، بسیاری از نیازهای اساسی زندگی مانند غذا، لباس، مسکن و درمان قابل تأمین نیستند. اما باید توجه داشت که اگر کسی فقط ثروت داشته باشد ولی علم استفاده از آن را نداند، ممکن است تمام داراییاش را از دست بدهد.
پس میتوان گفت علم ارزش بیشتری نسبت به ثروت دارد، زیرا با علم میتوان به ثروت رسید، اما ثروت به تنهایی نمیتواند باعث کسب علم شود.
داستانی درباره علم و ثروت
در روزگاران قدیم، پادشاهی دو پسر داشت. او میخواست بداند کدامیک از پسرانش لیاقت بیشتری برای جانشینی دارد. بنابراین، تصمیم گرفت آزمایشی برای آنها ترتیب دهد.
او پسر بزرگتر را فراخواند و کیسهای پر از طلا به او داد و گفت: “این ثروت را بردار و از آن برای بهتر شدن زندگیات استفاده کن.” سپس پسر کوچکتر را صدا زد و مجموعهای از کتابهای علمی را به او داد و گفت: “این دانش را یاد بگیر و سعی کن از آن بهره ببری.”
پسر بزرگتر با پولی که داشت، شروع به خریدن وسایل تجملی کرد. او لباسهای گرانقیمت، خانههای باشکوه و بهترین غذاها را خرید. اما چون مدیریت مالی نمیدانست، کمکم تمام پولش را خرج کرد و در نهایت فقیر شد.
اما پسر کوچکتر شب و روز مطالعه کرد. او علم پزشکی را فراگرفت و به درمان بیماران پرداخت. به تدریج، او پزشک معروفی شد و از طریق دانش خود، به ثروتی بزرگ دست یافت.
چند سال بعد، وقتی پادشاه از دنیا رفت، مردم پسر کوچکتر را به عنوان جانشین انتخاب کردند، زیرا او نهتنها دانا و خردمند بود، بلکه با تلاش خودش به ثروت هم رسیده بود. اما پسر بزرگتر، که فقط به ثروت پدرش وابسته بود، چیزی جز پشیمانی برایش باقی نماند.
این داستان نشان میدهد که علم ماندگارتر و ارزشمندتر از ثروت است، زیرا میتواند راهی برای موفقیت پایدار فراهم کند.
علم، راهی به سوی ثروت
در دنیای امروز، بسیاری از افراد به دنبال ثروتمند شدن هستند. اما آیا تا به حال به این فکر کردهایم که چگونه میتوانیم ثروت را حفظ کنیم؟ آیا فقط داشتن پول کافی است؟
اگر به زندگی افراد موفق نگاهی بیندازیم، میبینیم که اکثر آنها با دانش و تلاش خود به جایگاه کنونیشان رسیدهاند. برای مثال، استیو جابز و بیل گیتس، دو نفر از ثروتمندترین افراد جهان، از طریق دانش و نوآوری در فناوری توانستند شرکتهای بزرگی مانند اپل و مایکروسافت را تأسیس کنند.
در مقابل، کسانی که بدون علم به ثروت رسیدهاند، معمولاً نمیتوانند آن را حفظ کنند. بسیاری از برندگان قرعهکشیهای بزرگ، پس از چند سال دوباره فقیر شدهاند، زیرا مدیریت مالی را بلد نبودهاند.
پس میتوان نتیجه گرفت که علم، پایه و اساس موفقیت است. اگر کسی علم داشته باشد، میتواند به ثروت برسد، اما اگر فقط ثروت داشته باشد، ممکن است روزی همه چیز را از دست بدهد.
علم یا ثروت از نگاه دین
از نظر دین اسلام، علم اهمیت بسیار زیادی دارد. اولین آیهای که بر پیامبر اسلام نازل شد، فرمان به خواندن و یادگیری بود: “اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ” (بخوان به نام پروردگارت که تو را آفرید).
پیامبر اکرم (ص) نیز فرمودهاند: “طلب العلم فریضه على کل مسلم و مسلمه” یعنی “طلب علم بر هر مرد و زن مسلمان واجب است.”
در بسیاری از روایات، تأکید شده که علم میتواند انسان را به درجات بالاتری برساند. در مقابل، درباره ثروت هشدار داده شده است که اگر درست استفاده نشود، ممکن است انسان را از مسیر الهی دور کند.
ثروت یک وسیله است، نه هدف. اگر در مسیر درست استفاده شود، میتواند به رشد و پیشرفت جامعه کمک کند. اما اگر کسی فقط به دنبال جمعآوری ثروت باشد، ممکن است دچار غرور و غفلت شود.
پس از نگاه دینی نیز علم بر ثروت برتری دارد، زیرا علم میتواند انسان را به مسیر درست هدایت کند.
تجربهای شخصی درباره علم و ثروت
من در یک خانواده معمولی به دنیا آمدم. پدر و مادرم همیشه بر تحصیل تأکید داشتند و به من میگفتند که علم، بهترین سرمایهی انسان است.
یکی از دوستانم، که پدرش فردی ثروتمند بود، همیشه در رفاه زندگی میکرد. او بهترین لباسها را میپوشید، گرانترین گوشیها را داشت و همیشه با ماشینهای لوکس تردد میکرد. در مقابل، من باید سخت تلاش میکردم تا در درسم موفق باشم.
سالها گذشت و هرکدام راه خود را انتخاب کردیم. من تحصیلاتم را ادامه دادم و با تلاش و کوشش، شغلی مناسب پیدا کردم. اما دوستم که همیشه به ثروت خانوادهاش متکی بود، نتوانست در زندگی به موفقیت خاصی دست یابد.
امروز، وقتی به گذشته نگاه میکنم، متوجه میشوم که تلاش برای کسب علم، ارزش بیشتری داشت. چون من میتوانم با دانش و مهارتم، آیندهای بهتر برای خودم بسازم، درحالیکه دوستم هنوز به خانوادهاش وابسته است.