بررسی انواع سرطان که در بدن رخ می دهد

آنچه در این مقاله میخوانید ابتلا به انواع سرطان یک رویداد تغییردهنده زندگی است. دانستن اینکه باید انتظار چه چیزی را داشته باشید از تشخیص تا بهبودی میتواند به شما قدرت دهد و به شما کمک کند تا سلامت خود را کنترل کنید.
فهرست مطالب
بدن ما از میلیاردها سلول تشکیل شده است. این سلولها به اندازهای کوچک هستند که تنها میتوانیم آنها را زیر میکروسکوپ مشاهده کنیم. سلولها با قرارگیری در کنار هم میتوانند بافت ها و اندامهای بدن ما را بسازند. اگرچه سلولها شباهت زیادی به هم دارند اما از برخی جهات متفاوت هستند زیرا هر یک از اندامهای بدن عهدهدار انجام کارهای بسیار متفاوتی هستند. بنابراین میتوانیم بگوییم بیش از ۲۰۰ نوع سرطان شناخته شده در بدن وجود دارد و ما میتوانیم سرطانها را بر اساس جایی که در بدن آغاز میشوند طبقهبندی کنیم، مانند سرطان سینه یا سرطان ریه. در این مقاله از دکترتو شما را با انواع سرطان بیشتر آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید. شما میتوانید از سامانه دکترتو برای دریافت نوبت حضوری و یا مشاوره آنلاین با بهترین متخصصان انکولوژی و هماتولوژی کمک بگیرید.
انواع سرطان چیست؟
همانطور که گفته شد بیش از ۱۰۰ نوع سرطان وجود دارد. پزشکان آنها را بر اساس جایی که در بدن شما آغاز شده و نوع بافتی که تحت تأثیر قرار میدهند، طبقهبندی میکنند. سه طبقهبندی کلی برای سرطان در نظر گرفته میشود:
- سرطانهای جامد: این شایعترین نوع سرطان است که حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد همه موارد را تشکیل میدهد. این نوع از سرطانها شامل کارسینومی است که در بافت اپیتلیال (مانند پوست، سینه، روده بزرگ و ریهها) و سارکومی است که در استخوان و بافتهای همبند ایجاد میشود.
- سرطانهای خون: سرطانهایی هستند که در سلولهای خونی یا سیستم لنفاوی شما شروع میشوند. به عنوان مثال میتوان به لوسمی، لنفوم و مولتیپل میلوما اشاره کرد.
- سرطان مختلط: سرطانهایی که شامل دو طبقهبندی یا زیرگونه هستند. به عنوان مثال میتوان به کارسینوسارکوم و کارسینوم آدنوسکواموس اشاره کرد.
نوع سرطان | نوع تومور |
---|---|
سرطان پستان | بدخیم |
سرطان ریه | بدخیم |
سرطان پروستات | بدخیم |
سرطان روده بزرگ | بدخیم |
سرطان پوست (ملانوما) | بدخیم |
سرطان مثانه | بدخیم |
سرطان کبد | بدخیم |
سرطان مری | بدخیم |
تومورهای خوشخیم پستان | خوشخیم |
تومورهای خوشخیم تخمدان | خوشخیم |
تومور خوشخیم کبد | خوشخیم |
تومورهای خوشخیم مغز | خوشخیم |
فیبروما (تومور رحم) | خوشخیم |
آدنومای روده بزرگ | خوشخیم |
لیپومای پوست | خوشخیم |
۱. سرطان خوش خیم
تومور خوش خیم که به عنوان نئوپلاسم خوش خیم یا رشد خوش خیم نیز شناخته میشود، مجموعهای غیرسرطانی از سلولها است. برخلاف تومورهای سرطانی، تومورهای خوش خیم به کندی رشد میکنند و به سایر نواحی بدن سرایت نمیکنند. همچنین ممکن است علائمی ایجاد نکنند، اما یک تومور خوش خیم بزرگ ممکن است بر بافت و اندامهای مجاور فشار بیاورد. پزشک از درمان جراحی برای برداشتن چنین تومورهایی استفاده میکند.۲. سرطان بدخیم
تومورهای بدخیم دارای سلولهایی دارند که به طور غیرقابل کنترل به صورت موضعی رشد میکنند همچنین این تومورهای بدخیم سرطانی هستند (یعنی به اندام های دیگر حمله می کنند) یعنی آنها قادرند از طریق جریان خون یا سیستم لنفاوی به مکانهای دور منتقل میشوند. این گسترش متاستاز نامیده میشود. متاستاز میتواند در هر جایی از بدن رخ دهد و بیشتر در کبد، ریهها، مغز و استخوان دیده میشود.
تومورهای بدخیم میتوانند به سرعت پخش شوند و برای جلوگیری از گسترش نیاز به درمان دارند. اگر به موقع تشخیص داده شوند، احتمالاً درمان جراحی با شیمی درمانی یا رادیوتراپی همراه خواهد بود. چنانچه سرطان گسترش یافته باشد، احتمالاً درمان سیستمیک است، مانند شیمی درمانی یا ایمونوتراپی.
تفاوت سرطان خوش خیم و سرطان بدخیم
تفاوت عمده بین تومورهای خوش خیم و بدخیم توانایی آنها برای گسترش و حمله به بافتهای دیگر است. تومورهای خوش خیم میتوانند به اندازه بزرگی رشد کنند، اما به بافتهای دیگر یا سایر مناطق بدن گسترش نمییابند. از طرف دیگر تومورهای بدخیم تهاجمیتر هستند. این تومورها قادرند به بافتهای مجاور حمله کنند یا حتی از طریق خون و سیستم لنفاوی به قسمت های دورتر بدن پخش شوند. تومورهای جدیدی که به این روش ایجاد می شوند، نئوپلاسم نامیده میشوند که در زبان یونانی “neo” به معنای جدید و “plasma” به معنای تشکیل است.
متن انگلیسی:
my.clevelandclinic
Cancer is a complicated disease. Different types cause different symptoms. It’s also possible to have cancer for years without knowing it. Other times, it can cause obvious symptoms that get worse very quickly.
ترجمه متن:
سرطان یک بیماری پیچیده است. انواع مختلف سرطان علائم متفاوتی ایجاد میکنند. همچنین ممکن است سالها بدون اینکه بدانیم، سرطان داشته باشیم. در موارد دیگر، سرطان میتواند علائم واضحی ایجاد کند که خیلی سریع بدتر میشوند.
دسته بندی انواع سرطان براساس اندام درگیر
بر اساس محل منشأ اولیه، سرطانها ممکن است انواع خاصی مانند سرطان سینه، سرطان ریه، سرطان پروستات، سرطان کبد سرطان سلول کلیوی (سرطان کلیه)، سرطان دهان، سرطان مغز و غیره داشته باشند.
۱. انواع سرطان پوست
سرطان پوست ناشی از رشد غیرطبیعی سلولهای آن، اغلب در پوستی که در معرض نور خورشید است ایجاد میشود. اما این شکل رایج سرطان میتواند در مناطقی از پوست که معمولاً در معرض نور خورشید نیستند نیز رخ دهد. سه نوع عمده سرطان پوست وجود دارد که شامل:
- کارسینوم سلول بازال
- کارسینوم سلول سنگفرشی
- ملانوم
شما میتوانید با محدود کردن یا اجتناب از قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش دهید. بررسی پوست از لحاظ تغییرات مشکوک میتواند به تشخیص سرطان پوست در مراحل اولیه آن کمک کند. تشخیص زودهنگام سرطان پوست بیشترین شانس برای درمان موفق سرطان پوست را به شما خواهد داد.

۲. سرطان مغز و سیستم عصبی
تومور مغزی، رشد سلولهای غیر طبیعی در مغز است. آناتومی مغز بسیار پیچیده است و بخشهای مختلفی مسئول عملکردهای مختلف سیستم عصبی هستند. تومورهای مغزی میتوانند در هر قسمت از مغز یا جمجمه ایجاد شوند، از جمله پوشش محافظ آن، قسمت زیرین مغز (پایه جمجمه)، ساقه مغز، سینوسها و حفره بینی و بسیاری از نواحی دیگر. بیش از ۱۲۰ نوع مختلف تومور وجود دارد که بسته به بافتی که از آن منشأ میگیرند، میتوانند در مغز ایجاد شوند.
۳. سرطان ریه
سرطان ریه نوعی سرطان است که با رشد سلولها در ریه آغاز میشود. ریهها دو اندام اسفنجی در قفسه سینه هستند که تنفس را کنترل میکنند. سرطان ریه عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان به شمار میرود. افرادی که سیگار میکشند بیشتر در معرض ابتلا به این نوع از سرطان قرار دارند. ترک سیگار، حتی پس از چندین سال سیگار کشیدن، به طور قابل توجهی احتمال ابتلا به سرطان ریه را کاهش میدهد. همچنین سرطان ریه در افرادی که هرگز سیگار نکشیدهاند نیز ممکن است رخ دهد.
۴. انواع سرطان دستگاه دستگاه گوارش
سرطان دستگاه گوارش سرطانی است که در امتداد دستگاه گوارش ایجاد میشود. دستگاه گوارش از مری (لولهای که غذا را از دهان به معده میبرد) آغاز شده و به مقعد (جایی که مواد زائد از بدن خارج میشوند) ختم میشود.
سرطان مری
مری یک لوله دراز و توخالی است که از گلو تا معده امتداد دارد و به انتقال غذای بلعیده شده از پشت گلو به معده برای فرآیند هضم کمک میکند. سرطان مری معمولاً در سلولهایی که در داخل مری قرار دارند شروع میشود و میتواند در هر نقطه از مری رخ دهد. این سرطان در مردان شایعتر است. نوشیدن الکل و سیگار کشیدن دو عامل خطر برای ابتلای به آن محسوب میشوند.
سرطان معده
سرطان معده که با عنوان سرطان گاستریت هم شناخته میشود از دیواره داخلی معده آغاز شده و به مرور در دیوارههای معده شما رشد میکنند. بیشتر موارد ابتلای به سرطان معده در ایالات متحده، شامل رشد غیرطبیعی سلولی در محل اتصال معده به مری است اما در کشورهای دیگر که سرطان معده شایعتر است، سرطان معمولا در قسمت اصلی معده شکل میگیرد. در حدود ۹۵ درصد مواقع، سرطان معده از پوشش معده شروع میشود و بهآرامی پیشرفت کرده و به عمق دیوارههای معده میرسد. همچنین تومور ممکن است به اندامهای مجاور مانند کبد و لوزالمعده گسترش یابد.
سرطان روده کوچک
روده کوچک قسمت اعظم سیستم گوارش را تشکیل میدهد و به بدن شما در هضم غذا و دریافت ویتامینها کمک میکند. سرطانی که از اینجا شروع میشود سرطان روده کوچک نامیده میشود. برخی از علائم سرطان روده کوچک میتواند شامل درد یا توده در شکم، کاهش وزن، خستگی یا مدفوع سیاه تیره باشد.
سرطان روده بزرگ
سرطان روده بزرگ به معنای سرطانی است که از روده بزرگ (کولون) و مجرای پشتی (رکتوم) شروع میشود. علائم سرطان روده (کولورکتال) میتواند شامل خونریزی از مجرای پشتی، خون در مدفوع یا تغییر در عادت طبیعی روده شما باشد.
سرطان راست روده
سرطان راست روده با عناوین مختلفی مانند سرطان مقعد یا رکتوم نیز شناخته میشود. مقعد بخشی از روده بزرگ است که به سمت خارج بدن باز میشود. هنگامی که روده خود را خالی میکنید، مدفوع از آن عبور میکند. سرطان مقعد یک سرطان نادر است. بهتر است به این نکته توجه داشته باشید این نوع از سرطان با سرطان کولون یا روده بزرگ متفاوت است.
سرطان پانکراس
سرطان لوزالمعده سرطانی است که در هر نقطه از پانکراس اتفاق بیفتد. لوزالمعده غدهای است که در عمق شکم، بین معده و ستون فقرات قرار دارد. آنزیمهایی می سازد که به هضم غذا کمک میکنند و هورمونهایی مانند انسولین که سطح قند خون را کنترل میکنند. تومورهای پانکراس یا برون ریز هستند یا غدد درون ریز را درگیر میکنند. بیش از ۹۰ درصد سرطانهای پانکراس تومورهای برون ریز هستند. شایعترین نوع سرطان پانکراس، آدنوکارسینوم است.
۵. سرطان کبد و مجاری صفراوی
کبد از انواع مختلف سلولها تشکیل شده است. نوع سرطان کبد به محل شروع و نوع سلولی که در آن آغاز شده بستگی دارد. شایعترین نوع سرطان کبد، کارسینوم کبدی (HCC) است. مجاری صفراوی بخشی از دستگاه گوارش به شمار میرود که با داشتن لولههایی، کبد و کیسه صفرا را به مجرای کوچک متصل میکنند که در آنها صفرا جریان دارد. سرطان مجرای صفراوی معمولاً کلانژیوکارسینوم نامیده میشود.

۶. انواع سرطان کلیه و دستگاه ادراری
دستگاه ادراری سیستم زهکشی بدن است که ادرار را دفع کرده و شامل کلیهها و مثانه میشود. مثانه اندامی توخالی، عضلانی و بالون مانند است که ادرار را در قسمت پایین شکم جمع آوری و ذخیره میکند. کلیههای ما ادرار را تولید میکنند که توسط لولههای نازکی به نام حالب به مثانه منتقل میشود. مثانه نیز ادرار را ذخیره کرده و سپس دفع میکند.
سرطان کلیه
سرطان کلیه، آدنوکارسینوم سلول کلیه نیز نامیده میشود. این شایعترین نوع سرطان کلیه در بزرگسالان است که حدود ۸۰٪ از موارد به خود اختصاص میدهد. سرطان کلیه در سلولهای یکی از نفرونهای داخل کلیه شروع میشود. نفرونها خون را تصفیه کرده و ادرار را میسازند.
سرطان مثانه
سرطان مثانه زمانی رخ میدهد که سلولهای غیر طبیعی در پوشش مثانه رشد کنند. تقریباً همه (۸۰ تا ۹۰٪) موارد سرطان مثانه، کارسینوم ادراری هستند که به عنوان کارسینوم سلول انتقالی نیز شناخته میشود. این مورد از انواع سرطان از سلولهای ادراری که داخل مثانه را پوشاندهاند آغاز میشود.
سرطان حالب
حالبها لولههایی هستند که کلیهها را به مثانه متصل میکنند. آنها ادرار تولید شده توسط کلیهها را به مثانه میبرند. اگرچه سرطان حالب شایع نیست اما اغلب در افراد مسن و در افراد مبتلا به سرطان مثانه رخ میدهد. سرطان حالب ارتباط نزدیکی با سرطان مثانه دارد. سلولهای پوشاننده حالبها همان نوع سلولهایی هستند که داخل مثانه را میپوشانند. خطر ابتلا به سرطان مثانه در افراد مبتلا به سرطان حالب افزایش مییابد. بنابراین افراد مبتلا به سرطان حالب معمولا برای علائم سرطان مثانه آزمایش میشوند.
سرطان پیشابراه
پیشابراه در مردان از پروستات و آلت تناسلی عبور میکند و در زنان، لوله کوتاهتری است و درست به بالای دهانه واژن ختم میشود. اغلب افراد بالای ۶۰ سال به این سرطان مبتلا میشوند همچنین اگر بطور مکرر چار عفونتهای مجاری ادراری یا بیماریهای مقاربتی شدهاید که منجر به التهاب مجرای ادرار شده است، احتمال ابتلای شما به این سرطان بیشتر میشود. همچنین سرطان مجرای ادرار با ویروس پاپیلومای انسانی، به ویژه HPV 16 مرتبط است.
۷. انواع سرطان دستگاه تناسلی زنانه
سرطان ژنیکولوژیک بیماری است که در آن سلولهای اندامهای تناسلی زنان بدون کنترل رشد میکنند. پنج نوع اصلی سرطان زنان عبارتند از: دهانه رحم، تخمدان، رحم، واژن و فرج. (نوع ششم سرطان زنان، سرطان بسیار نادر لوله فالوپ است.)
علائم غیرطبیعی داری و نگرانی سرطان باشه؟
برای ارزیابی نوبت بگیر.
سرطان تخمدان
سرطان تخمدان از تخمدانهایی که در هر طرف رحم قرار دارند شروع میشود. برخی از سرطانهای تخمدان نیز میتوانند از لولههای فالوپ یا صفاق شروع شوند. سرطان تخمدان هفتمین سرطان شایع در بین زنان است. سه دسته اصلی سرطان تخمدان وجود دارد: سرطان تخمدان اپیتلیال، سرطان سلول زاینده و سرطان سلول استرومایی. همچنین انواع متعددی از سرطانهای اپیتلیال و استرومایی وجود دارد.
سرطان رحم
سرطان رحم از رحم شروع میشود، اندام گلابی شکل در لگن زن که در آن جنین در دوران بارداری رشد میکند. سرطان آندومتر نیز سرطان پوشش داخلی رحم یا همان آندومتر است.
سرطان دهانه رحم
سرطان دهانه رحم از دهانه رحم که انتهای باریک و پایینی رحم است شروع میشود. سرطان دهانه رحم تقریباً همیشه توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد میشود که میتواند در DNA سلولهای دهانه رحم ادغام شود.
سرطان واژن
این سرطان از واژن شروع میشود، که کانال لوله مانندی است که بین انتهای رحم و قسمت بیرونی بدن قرار دارد. انواع مختلفی از سرطان واژن وجود دارد، اما شایعترین آنها کارسینوم سلول سنگفرشی نام دارد.
سرطان فرج
سرطان فرج از قسمت بیرونی اندام تناسلی زنانه یا ولو شروع میشود. این مورد از انواع سرطان نادر به شمار میرود که میتواند با سیگار کشیدن، عفونتهای ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) و همچنین شرایط فرج مرتبط با تحریک و التهاب مزمن همراه باشد.
۸. انواع سرطان دستگاه تناسلی مردانه
بهطورکلی تعداد مردان مبتلا به سرطان در حال افزایش است. برخی از انواع سرطان تنها مردان را تحت تاثیر قرار میدهند.
سرطان پروستات
سرطان پروستات یکی از شایعترین انواع سرطان در مردان است و بعد از سرطان پوست در رتبه دوم قرار دارد. سرطان پروستات کمتر از سایر سرطانها به سایر قسمتهای بدن سرایت میکند، بنابراین تشخیص زودهنگام معمولاً منجر به درمان مؤثر میشود.
سرطان بیضه
شایعترین نوع سرطان بیضه، تومورهای سلول زایا هستند. دو نوع اصلی وجود دارد، سمینوما و غیر سمینوما. سمینوما معمولاً در مردان بین ۲۵ تا ۴۵ سال رخ میدهد و نسبت به سرطانهای غیر سمینوما کندتر رشد میکند. غیر سمینومازها در مردان جوانتر، معمولاً در اواخر نوجوانی یا اوایل دهه ۲۰، شایعتر است.
سرطان آلت تناسلی
سرطان آلت تناسلی میتواند در هر نقطه از آلت تناسلی ایجاد شود، اما در مردانی که ختنه نشدهاند یا در زیر پوست ختنه گاه شایع است.

۹. سرطان استخوان و بافت همبند
“سارکوما” اصطلاحی است که برای توصیف یک خانواده از سرطانهایی است که در بافتهای همبند بدن ایجاد میشوند که شامل چربی، ماهیچه، رگهای خونی، بافتهای عمیق پوست، اعصاب، سرطان استخوان ها و غضروفها میشود.
۱۰. انواع سرطان غدد درون ریز
در بیشتر موارد، تومورهای غدد درون ریز خوش خیم (غیر سرطانی) هستند. در حالی که بسیاری از انواع سرطان های غدد درون ریز نادر هستند، برخی از آنها شایع هستند. به عنوان مثال، سرطان تیروئید، یک نوع سرطان غدد درون ریز، هفتمین سرطان شایع در زنان و دهمین سرطان رایج در مردان در ایالات متحده است.
سرطان تیروئید
تیروئید اندامی کوچک پروانهای شکل است که در قاعده گردن قرار دارد و هورمونهای تیروئیدی را تولید و ترشح میکند که به تنظیم متابولیسم کمک میکند. سرطان تیروئید باعث برهم خوردن تعادل هورمونی میشود.
سرطان فوق کلیه
دو غده فوق کلیوی که درست بالای کلیهها قرار دارند، چندین هورمون مختلف تولید میکنند که نقش مهمی در تنظیم تعدادی از فرآیندهای ضروری بدن از جمله متابولیسم، پاسخ استرس، التهاب، فشار خون و رشد جنسی ایفا میکنند. هورمونهای آدرنال عبارتند از کورتیزول، آلدوسترون و آدرنالین (همچنین به عنوان اپی نفرین شناخته میشود). چند نوع سرطان میتواند در غده فوق کلیوی رخ دهد، از جمله کارسینوم قشر آدرنال و فئوکروموسیتوم که تومور دوم معمولاً خوش خیم است.
سرطان هیپوفیز
اندامی به اندازه نخود که درست در زیر مغز قرار دارد، غده هیپوفیز چندین هورمون مختلف تولید میکند که عملکرد سایر غدد درون ریز از جمله غدد فوق کلیوی، تیروئید و همچنین غدد جنسی (تخمدانها و بیضهها) را تنظیم میکند. هیپوفیز به کنترل عملکردهای مهم بدن از جمله رشد، فشار خون، متابولیسم، و تولید اسپرم و تخمک و بسیاری دیگر کمک میکند. تومورهای هیپوفیز تقریباً همیشه خوش خیم هستند. با توجه به موسسه ملی سرطان، تنها حدود ۰.۱٪ تا ۰.۲٪ از تومورهای غده هیپوفیز سرطانی هستند.
سرطان پاراتیروئید
چهار غده پاراتیروئید به اندازه یک نخود که در پشت غده تیروئید در گردن قرار دارند، هورمون پاراتیروئید (PTH) تولید میکنند. PTH به تنظیم سطح کلسیم خون کمک میکند. هنگامی که سطح کلسیم خون پایین است، غدد پاراتیروئید PTH ترشح میکنند که باعث آزاد شدن کلسیم از استخوانها به داخل خون میشود، جذب کلسیم غذا توسط روده را افزایش میدهد و از دفع بیش از حد کلسیم از طریق ادرار توسط کلیه جلوگیری میکند. این اقدامات با هم باعث افزایش سطح کلسیم خون میشوند. افراد مبتلا به سرطان پاراتیروئید هایپرکلسمی شدید (سطح کلسیم خون بالا) دارند. سرطان پاراتیروئید بسیار نادر است.
۱۱. انواع سرطان پستان
بیشتر سرطانهای سینه، کارسینومها هستند. کارسینومها تومورهایی هستند که از سلولهای اپیتلیال که اندامها و بافتهای سراسر بدن را پوشاندهاند، منشا میگیرند. زمانی که کارسینومها در پستان شکل میگیرند، معمولا نوع خاصی به نام آدنوکارسینوم هستند که در سلولهای مجاری (مجاری شیر) یا لوبولها با عنوان کارسینوم لوبولار درجا (غدد سینه که شیر میسازند) ایجاد میشوند.
سابقه خانوادگی سرطان داری و میخوای غربالگری بشی؟ مشاوره بگیر.
۱۲. انواع سرطان خون و سیستم لنفاوی
سرطان خون بر سلولهای خونی و مغز استخوان تأثیر میگذارد. سلولهای مغز استخوان بافت اسفنجی داخل استخوانها هستند که در آن سلولهای خونی ساخته میشود. این سرطانها نحوه رفتار سلولهای خونی و عملکرد آنها را تغییر میدهند.
سرطان مغز استخوان
مغز استخوان ماده اسفنج مانندی در داخل استخوانهای شما است. سلولهای بنیادی در اعماق مغز استخوان قرار دارند که میتوانند به گلبولهای قرمز (RBC)، گلبولهای سفید (WBC) یا پلاکتها تبدیل شوند. سرطان مغز استخوان از سرطان استخوان متمایز است. سرطانی که از مغز استخوان شروع میشود، سرطان مغز استخوان یا سرطان خون نامیده میشود.
سرطان لنف
لنفوم یک سرطان سیستم لنفاوی است. سیستم لنفاوی بخشی از سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با میکروب و بیماری است. سیستم لنفاوی خود شامل غدد لنفاوی است که در سراسر بدن یافت میشوند. بیشتر غدد لنفاوی در شکم، کشاله ران، لگن، سینه، زیر بغل و گردن قرار دارند. سیستم لنفاوی همچنین شامل طحال، تیموس، لوزهها و مغز استخوان است. لنفوم میتواند تمام این نواحی و سایر اندامهای بدن را تحت تاثیر قرار دهد.
۱۳. سرطان چشم
سرطانهای چشم از سلولهای داخل کره چشم و در ساختارهای مجاور مانند پلکها و مجاری اشک شروع میشوند. همه انواع سرطان چشم بسیار نادر هستند. شایعترین انواع آن شامل ملانوم یووه است که از وسط چشم شما شروع میشود (uvea) و رتینوبلاستوما.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
ابتلا به انواع سرطان یک رویداد تغییردهنده زندگی است. دانستن اینکه باید انتظار چه چیزی را داشته باشید از تشخیص تا بهبودی میتواند به شما قدرت دهد و به شما کمک کند تا سلامت خود را کنترل کنید. اگر چنین وضعیتی برای شما تشخیص داده شده بهتر است با یک متخصص انکولوژی در باره شرایط زندگی خود مشورت کنید. شما میتوانید از سامانه مشاوره آنلاین دکترتو بدین منظور کمک بگیرید.