30 تا از انواع شیرینی خانگی برای عید + طرز تهیه گام به گام


30 تا از انواع شیرینی خانگی برای عید + طرز تهیه گام به گام

در روزهای پایانی سال سری به قنادی‌ها و شیرینی‌فروشی‌های مختلف زده‌اید؟ دیده‌اید که چگونه شیرینی‌ها از پشت ویترین به ما چشمک می‌زنند؟ نوروز، عید باستانی و فرخنده با شیرینی‌های خوشمز‌ه‌اش گره خورده است طوری که نمی‌توانیم نوروز را بدون تصور این...

در روزهای پایانی سال سری به قنادی‌ها و شیرینی‌فروشی‌های مختلف زده‌اید؟ دیده‌اید که چگونه شیرینی‌ها از پشت ویترین به ما چشمک می‌زنند؟ نوروز، عید باستانی و فرخنده با شیرینی‌های خوشمز‌ه‌اش گره خورده است طوری که نمی‌توانیم نوروز را بدون تصور این شیرینی‌ها تصور کنیم. اما آیا تابه‌حال به این موضوع فکر کرده‌اید که خودتان دست‌به‌کار شوید و شیرینی خانگی برای عید درست کنید؟ اگر قصد چنین کاری را دارید ما در این مقاله قصد داریم تا انواع شیرینی خانگی برای عید را به همراه دستور پخت و مواد مورد نیاز برای تهیه هر یک را به شما معرفی کنیم.

راهنمای مطالعه نمایش

شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی نمونه بارز ضرب‌المثل فلفل نبین چه ریزه است. این شیرینی با آن ابعاد کوچک و نقلی‌اش دل همه را می‌برد. شاید برای‌تان جالب باشد اگر بدانید که شیرینی نخودچی اصالتاً به قزوین برمی‌گردد. خوشبختانه درست کردن آن کار آسانی است و با چند قلم مواد ساده می‌توانید آن را برای نوروز تهیه کنید.

مواد لازم شیرینی نخودچی

  • ۴۵۰ گرم آرد نخودچی
  • ۵۰ گرم آرد گندم
  • ۲۵۰ گرم پودر قند
  • ۲۵۰ گرم روغن جامد یا روغن صاف
  • ۱ قاشق چای‌خوری پودر هل
  • ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده

طرز تهیه شیرینی نخودچی

  • برای تهیه این شیرینی خوشمزه ابتدا پودر قند و روغن جامد را در ظرفی مناسب بریزید و آن را به مدت ۳ دقیقه با استفاده از همزن هم بزنید تا کاملا سفید شود.
  • سپس زعفرانی که آماده کرده بودید را به این ترکیب اضافه کرده و با آن مخلوط کنید. آرد شیرینی پزی به همراه آرد نخودچی و پودر هل را هم که در ظرف با یکدیگر الک کرده بودید را هم به این ترکیب اضافه کنید.
  • اضافه کردن آرد را تا جایی انجام دهید که خمیری نرم به دست آید. البته ممکن است که این خمیر کمی چسبنده باشد. در این حالت باید کمی خمیر را ورز دهید تا نتیجه نهایی کاملا صاف و یکدست باشد.
  • خمیر را داخل سلفون بگذارید و اجازه دهید حداقل ۱۲ ساعت در یخچال بماند. سپس آن را از یخچال خارج کرده و فر خود را با دمای ۱۷۰ درجه روشن کنید تا گرم شود.
  • خمیر را با ضخامت یک سانتی‌متر پهن کرده و آن را قالب بگیرید. سپس آن‌ها را به آرامی روی سینی فر بگذارید. می‌توانید روی هر شیرینی را با پودر پسته یا خرفه تزئین کنید.
  • شیرینی‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید و پس از اتمام این زمان از فر خارج کرده و اجازه دهید خنک شوند.

شیرینی نارگیلی مخصوص نوروز

یکی دیگر از شیرینی‌های خوشمزه مخصوص عید نوروز با ماندگاری بسیار زیاد، شیرینی نارگیلی است که تقریباً همه ما به آن علاقه داریم. شاید فکر کنید که درست کردن شیرینی نارگیلی کار سختی است اما خوب است بدانید که فقط با کمی صبر و حوصله و دقت در اندازه‌گیری مواد اولیه می‌توانید شیرینی‌هایی به خوبی نمونه‌های بازاری تهیه کنید.

مواد اولیه شیرینی نارگیلی

  • ۶۰ گرم پودر نارگیل
  • ۱۲۰ گرم شکر
  • ۴۰ گرم روغن مایع
  • ۶۰ گرم سفیده تخم‌مرغ
  • یک‌سوم قاشق چای‌خوری آبلیمو
  • نصف قاشق چای‌خوری وانیل

طرز تهیه شیرینی نارگیلی

  • برای تهیه شیرینی نارگیلی ابتدا نصف سفیده تخم‌مرغ و نصف روغن را به همراه پودر نارگیل داخل غذاساز یا مخلوط‌کن بریزید و آن را به مدت ۲ دقیقه هم بزنید تا این ترکیب کاملا یکدست شود.
  • حالا این مواد را به تابه انتقال داده و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • در این مرحله باید باقی سفیده‌ها و روغن مایع را به تابه اضافه کرده و به آن وانیل و آبلیمو را نیز اضافه کنید. سپس با استفاده از قاشق چوبی مواد را به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت بسیار کم هم بزنید. دمای این مایه باید به شکلی باشد که وقتی دست‌تان را به آن می‌زنید، دست‌تان نسوزد. پس از گذشت ۱۰ دقیقه آن را داخل ظرف در بسته ریخته و اجازه دهید تا خنک شود.
  • فر خود را با دمای ۱۸۰ درجه روشن کرده و اجازه دهید تا گرم شود و سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. هر زمان که مایع خنک شد آن را داخل قیف بریزید و آن‌ها را به سینی انتقال دهید.
  • اگر حس کردید که برآمدگی روی شیرینی‌ها بیش از حد است انگشت‌تان را با روغن چرب کرده و روی شیرینی بزنید تا صاف شود.
  • حالا باید شیرینی‌ها را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه داخل فر بگذارید تا آماده شوند. می‌توانید برای یک دقیقه گریل را هم روشن کنید.

شیرینی برنجی کرمانشاهی مهمان همه‌ساله‌ نوروزها

شیرینی برنجی کرمانشاهی که سوغاتی این شهر محسوب می‌شود، تقریباً در جشن نوروز حضور دارد. مگر می‌شود در ایام نوروز شیرینی برنجی کرمانشاهی نخورد؟ اما شاید بهتر باشد امسال به جای خریدن آن به فکر این باشید که خودتان این شیرینی‌های خوشمزه و ترد را درست کنید.

مواد اولیه شیرینی برنجی کرمانشاهی

  • ۲۵۰ گرم روغن جامد صاف
  • ۱۷۵ گرم پودر قند
  • ۱ عدد تخم‌مرغ درشت
  • ۵۰۰ گرم آرد برنج
  • ۱ قاشق مرباخوری پودر هل
  • نصف پیمانه گلاب و آب (۲ قاشق مرباخوری گلاب و بقیه ترکیب آب)
  • مقداری خرفه
  • مقداری زعفران دم کرده

طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی

  • برای درست کردن شیرینی برنجی کرمانشاهی در ابتدا باید روغن را ذوب کرده و داخل ظرف بریزید و اجازه دهید تا خنک شود. توجه داشته باشید که ظرف شما صاف باشد. سپس آن را داخل یخچال بگذارید تا سفت شود.
  • حالا باید پودر قند را الک کنید. همچنین زرده و سفیده تخم‌مرغ را از یکدیگر جدا کرده و با استفاده از همزن، سفیده را حسابی هم بزنید تا به شکل خامه قنادی در بیاید و داخل یخچال قرار دهید تا خنک شود.
  • در این مرحله باید روغن و شکر را داخل ظرفی ریخته و با همزن آن را به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا بافت سبک و کرمی رنگ به خود بگیرد. بعد از این کار زرده تخم‌مرغ و پودر هل را هم به این ترکیب اضافه کنید و برای ۲ دقیقه دیگر باز هم بزنید تا بافتی کاملا یک‌دست به خود بگیرد.
  • حالا سفیده‌هایی که داخل یخچال گذاشته بودید را از یخچال خارج کرده و به ترکیب اضافه کنید. توجه داشته باشید که پف سفیده تخم‌مرغ نباید کم شود. حالا آرد برنج را هم به این ترکیب اضافه کرده و هم بزنید.
  • در نهایت آب و گلاب و زعفران را هم اضافه کنید. با استفاده از همزن کمی مواد را هم بزنید تا خمیری شل حاصل شود. طوری که وقتی خمیر را گلوله می‌کنید نباید هیچگونه ترکی روی آن به وجود آید.
  • خمیر را برای ۲۴ ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند و بعد از این مدت آن را به‌صورت گلوله در آورید و به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه درون فر بگذارید تا بپزد.

شیرینی گردویی با دستور عالی برای نوروز

شیرینی گردویی شباهت زیادی به شیرینی نارگیلی دارد اما طعم آن متفاوت است. با استفاده از شیرینی گردویی می‌توانید سفره نوروزی خودتان را زیباتر از هر زمان دیگری کنید. در اینجا قصد داریم تا روش تهیه شیرینی گردویی را برای شما توضیح دهیم:

مواد اولیه مورد نیاز شیرینی نارگیلی

  • ۲ عدد تخم‌مرغ
  • ۵۰ گرم کره
  • نصف پیمانه پودر قند
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع
  • نصف قاشق چای‌خوری دارچین
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری وانیل
  • یک پیمانه و نیم آرد
  • ۱ قاشق چای‌خوری بیکینگ پودر
  • نصف پیمانه مغز گردوی خرد شده

طرز تهیه شیرینی گردویی

  • برای تهیه این شیرینی خوشمزه باید کره را در دمای محیط قرار دهید تا کمی نرم شود. حالا کره نرم و پودر قند را داخل کاسه بزرگ بریزید و با استفاده از همزن، هم بزنید تا بافت کرمی پیدا کند و کمی رنگ آن روشن شود.
  • حالا باید تخم‌مرغ‌ها را به آرامی به این ترکیب اضافه کرده و وانیل و روغن مایع را هم اضافه کنید و این ترکیب را به خوبی مخلوط کنید تا خروجی آن کاملا یکدست شود.
  • در این مرحله داخل ظرفی جداگانه بیکینگ پودر، آرد و دارچین را هم مخلوط کرده و الک کنید. حالا مواد خشک را به مرور به ترکیب تخم‌مرغ و کره اضافه کرده و آن را با قاشق چوبی یا با استفاده از لیستک هم بزنید.
  • زمانی که همه مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شدند حالا زمان آن رسیده تا گردوها را هم به آن اضافه کنید و باز هم بزنید تا خمیری یکدست به وجود آید.
  • حالا فر را در دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کرده و اجازه دهید تا گرم شود. روی سینی فر نیز کاغذ روغنی بگذارید و با دست‌تان مقداری از خمیر را برداشته و به شکل گلوله کوچک درآورید و روی کاغذ روغنی بگذارید.
  • در نهایت شیرینی‌ها را برای ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا پخته شوند.

شیرینی پادرازی رکن ثابت سفره‌های نوروزی

شیرینی پادرازی یکی از شیرینی‌های محبوب و خوشمزه ایرانی است که همیشه سر سفره‌های نوروزی جایگاه مخصوص خودش را دارد. این شیرینی قزوینی را هم می‌توانید با مواد اولیه ساده‌ای تهیه کنید.

مواد اولیه شیرینی پادرازی

  • ۲ پیمانه آرد سفید قنادی
  • ۱ پیمانه روغن
  • ۱ پیمانه پودر قند
  • ۱ قاشق چای‌خوری هل

طرز تهیه شیرینی پادرازی

  • برای درست کردن این شیرینی خوشمزه ابتدا روغن و پودر قند را خوب هم بزنید تا کرمی رنگ شود.
  • پودر هل را به این ترکیب اضافه کنید و آردی را که قبلا الک کرده بودید را هم به آن اضافه کنید. سپس خمیر را کمی ورز دهید تا بافتی یکدست به دست آورد، توجه کنید که نباید آن را زیاد هم ورز بدهید.
  • یک سطح صاف را آرد پاشی کرده و خمیر را روی آن پهن کنید و سپس به شکل مستطیل آن را برش بزنید.
  • فر را روی دمای ۱۷۰ درجه گذاشته و اجازه دهید تا گرم شود. سپس شیرینی‌ها را به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه داخل فر بگذارید تا بپزد.

شیرینی پفکی گردویی: مخصوص نوروز باستانی

از دیگر شیرینی‌های خوبی که می‌توانید برای نوروز باستانی‌مان در نظر داشته باشید، شیرینی پفکی گردویی با آن بافت جالب و ترد است. مهم‌ترین مزیت این شیرینی‌ها این است که با وجود ظاهر شیک و زیبایی که دارد اما مواد اولیه آن به شدت ساده است و می‌توانید به سادگی آن را تهیه کنید.

مواد اولیه مورد نیاز شیرینی پفکی گردویی

  • ۳ عدد تخم‌مرغ
  • ۱۵۰ گرم پودر قند
  • ۱۰ گرم گردوی خرد شده
  • نصف قاشق چای‌خوری بیکینگ پودر
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری وانیل
  • مقداری پودر پسته یا خلال پسته برای تزئین

طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی

  • برای اینکه بتوانید یکی از بهترین انواع شیرینی‌های پفکی گردویی را تهیه کنید باید زرده‌های تخم‌مرغ را از سفیده‌ها جدا کنید.
  • حالا زرده‌ها را با پودر قند با یکدیگر ترکیب کرده و هم بزنید تا رنگ آن روشن شده و حالت کشدار به خود بگیرد.
  • در این مرحله باید وانیل و بیکینگ پودر را به این ترکیب اضافه کنید. همچنین گردوهایی که از قبل خرد کرده بودید را هم اضافه کرده و خوب هم بزنید.
  • روی سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و با قاشقی نسبتاً عمیق مقداری از مواد را روی کاغذ روغنی ریخته و روی آن را با پودر پسته یا خلال پسته تزئین کنید.
  • فر را روی دمای ۱۵۰ درجه گرم کنید و سپس سینی را به مدت ۱۵ دقیقه داخل آن بگذارید تا به خوبی بپزد.

شیرینی نعلی مخصوص نوروز

اگر می‌خواهید به سفره نوروزی‌تان سر و شکل جدیدی بدهید و کمی متفاوت‌تر ظاهر شوید قطعاً شیرینی نعلی انتخاب خوبی خواهد بود. این شیرینی تقریباً مورد پسند تمامی مهمان‌های‌تان خواهد بود در نتیجه می‌توانید با خیالی آسوده آن را تهیه کنید.

مواد اولیه شیرینی نعلی

  • ۲ لیوان آرد سفید
  • ۱۲۵ گرم کره
  • نصف لیوان پودر قند
  • ۱ عدد زرده تخم‌مرغ
  • نصف قاشق چای‌خوری وانیل
  • مقداری پودر پسته برای تزئین
  • مقداری شکلات ذوب شده

طرز تهیه شیرینی نعلی

  • برای تهیه شیرینی نعلی باید در گام اول کره و پودر قند را با یکدیگر داخل ظرف بریزید و با همزن، هم بزنید تا بافت کرمی و یکدستی حاصل شود.
  • حالا زرده تخم‌مرغ و وانیل را هم به این ترکیب اضافه کرده و باز هم به هم زدن ادامه دهید تا مخلوط شوند.
  • در این مرحله باید به مرور آرد را هم اضافه کنید و سپس آن را با دست ورز دهید تا خمیری کاملا نرم و یکدست به وجود آید.
  • تکه کوچکی از خمیرتان بردارید و آن را به شکل استوانه‌ای باریک درآورید. سپس دو سر خمیر را خم کرده تا شبیه نعل اسب شود.
  • فر خود را با دمای ۱۷۰ درجه روشن کرده و اجازه دهید که گرم شود. سپس شیرینی‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر بگذارید.
  • در نهایت پس از سرد شدن شیرینی نعلی می‌توانید آن انتهای آن را وارد ظرف شکلات ذوب شده بزنید و روی آن را با پودر پسته تزئین کنید.

شیرینی بهشتی: مخصوص نوروز بهشتی

بدون شک یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های ایرانی شیرینی بهشتی است. این شیرینی خوشمزه به دلیل شیرینی ملایم خود مورد علاقه همه است و طرز تهیه بسیار ساده‌ای هم دارد.

مواد اولیه شیرینی بهشتی

  • نصف پیمانه پودر شکر
  • ۲ پیمانه آرد
  • ۱ پیمانه روغن
  • ۱ قاشق غذاخوری پودر کاکائو (اختیاری)
  • ۱ قاشق چای‌خوری پودر هل
  • مقداری کنجد یا سیاه‌دانه برای تزئین

طرز تهیه شیرینی بهشتی

  • در گام اول باید پودر شکر و روغن را با یکدیگر هم بزنید تا به رنگ کرمی دربیاید.
  • حالا مقداری آرد به آن اضافه کرده و مخلوط کنید. در صورت تمایل می‌توانید پودر کاکائو را هم به آن اضافه کنید.
  • به ورز دادن خمیر ادامه دهید تا کاملا یکدست شود اما نباید آن را زیاد ورز بدهید.
  • حالا فر را در دمای ۱۶۰ درجه تنظیم کرده و اجازه دهید که گرم شود.
  • خمیر را به‌صورت گلوله‌های کوچک یا با استفاده از قیف روی سینی قرار دهید. روی آن را با کنجد یا سیاه‌دانه تزئین کرده و در نهایت به مدت ۱۵ دقیقه درون فر گذاشته اجازه دهید تا بپزد.

شیرینی مشهدی: شیرینی خوشمزه متعلق به تمام ایران

شیرینی مشهدی از آن دسته شیرینی‌هایی است که قطعاً آن‌ها را در ویترین قنادی‌ها دیده‌اید و تقریباً در هر مراسمی حضور مهمی دارد. اما شاید بهتر باشد که شما هم روش تهیه این شیرینی خوشمزه را یاد بگیرید.

مواد اولیه شیرینی مشهدی

  • ۱۰۰ گرم کره
  • ۲۵۰ گرم آرد شیرینی‌پزی
  • ۸۰ گرم پودر قند
  • ۲ عدد زرده تخم‌مرغ
  • نصف قاشق چای‌خوری وانیل
  • مقداری مارمالاد یا مربا

طرز تهیه شیرینی مشهدی

  • ابتدا کره و پودر قند را به خوبی و با استفاده از همزن مخلوط کنید تا به رنگ کرمی دربیاید. حالا زرده تخم‌مرغ و وانیل را هم به این ترکیب اضافه کنید.
  • در این مرحله به مرور آرد را هم به ترکیب بالا اضافه کرده و هم بزنید. کمی خمیر را ورز دهید و سپس آن را داخل نایلون بگذارید و اجازه دهید که به مدت یک ساعت داخل یخچال استراحت کند.
  • حالا باید یک سطح صاف و مناسب را انتخاب کرده و روی آن را آرد بپاشید. سپس خمیر را روی آن پهن کنید و ضخامت آن را به اندازه نیم سانتی‌متر درآورید. حالا می‌توانید خمیر را به اشکال مختلف از جمله دایره با یک حفره در وسط برش بزنید.
  • فر را روی دمای ۱۷۰ درجه تنظیم کرده و اجازه دهید که شیرینی‌ها برای مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه خوب بپزند. پس از اینکه پخت شیرینی‌ها به اتمام رسید اجازه دهید تا خنک شده و سپس روی آن یا در بخش حفره‌دار آن مارمالاد یا مربا بزنید.

شیرینی کشمشی: قدیمی و پرطرفدار

مگر می‌شود نوروز شود و ما شیرینی کشمشی نخوریم؟ بسیاری از خاطرات ما به همین شیرینی خوشمزه کشمشی با آن بافت نرم و دانه‌های کشمش درونش گره خورده است. یکی از مزیت‌های درست کردن شیرینی کشمشی این است که خیلی ساده تهیه می‌شود و هیچ ترفند خاصی ندارد.

مواد اولیه شیرینی کشمشی

  • ۱ پیمانه خاک قند
  • ۲ پیمانه آرد
  • ۱ پیمانه روغن جامد
  • ۲ عدد تخم‌مرغ
  • ۱ پیمانه کشمش
  • ۱ قاشق چای‌خوری وانیل

طرز تهیه شیرینی کشمشی

  • برای تهیه شیرینی کشمشی باید در ابتدا روغن جامد و خاک قند را با استفاده از همزن خوب هم بزنید تا رنگ آن روشن شود.
  • سپس تخم‌مرغ‌ها را یکی یکی به ترکیب بالا اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مواد کاملا ترکیب شده و یکدست شوند.
  • در این مرحله نیاز است که وانیل را هم به این ترکیب اضافه کنید.
  • به مرور آردی که قبلا الک کرده بودید را هم به ترکیب اضافه کنید. اضافه کردن آرد باید تا حدی باشد که خمیری نرم به دست آید.
  • حالا باید کشمش‌ها را هم به خمیر اضافه و آن را مخلوط کنید.
  • فر را با دمای ۱۸۰ درجه روشن کرده و اجازه دهید که گرم شود. سپس با استفاده از قاشق مقداری از این خمیر را روی سینی بریزید.
  • سینی فر را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه داخل فر بگذارید و اجازه دهید شیرینی کشمشی به خوبی پخته شود.

شیرینی بادامی: زیباترین شیرینی نوروزی

یکی دیگر از بهترین شیرینی‌هایی که می‌توانید برای نوروز آن را تهیه کنید، شیرینی بادامی است. این شیرینی‌ها به دلیل ظاهر شیک و رنگ و لعاب زیبایی که دارند به شدت مورد توجه قرار می‌گیرند و بدون شک سفره نوروزی شما را بسیار مجلل خواهند کرد. البته شما می‌توانید با هر چیزی غیر از بادام هم روی آن را تزئین کنید.

مواد اولیه شیرینی بادامی

  • ۲۵۰ گرم آرد سفید قنادی
  • ۵۰ گرم پودر بادام
  • ۱۵۰ گرم کره
  • ۸۰ گرم پودر قند
  • ۱ عدد تخم‌مرغ
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری وانیل
  • مقدار بسیار کمی نمک

طرز تهیه شیرینی بادامی

  • برای تهیه این شیرینی خوشمزه و خوش‌بافت باید آرد و پودر بادام و نمک را با یکدیگر خوب مخلوط کنید.
  • در مرحله بعدی باید پودر قند و کره را به مدت سه الی چهار دقیقه با استفاده از همزن برقی هم بزنید.
  • در ظرف جداگانه تخم‌مرغ و وانیل را هم با یکدیگر ترکیب کنید.
  • حالا باید آرد را هم در ۲ مرحله اضافه کرده و هم بزنید.
  • یک کاغذ روغنی بردارید و خمیر را روی آن ورز دهید سپس با استفاده از قالب، شکل دلخواه را به شیرینی‌های خودتان بدهید و روی هر کدام یک بادام بگذارید.
  • فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کرده و اجازه دهید تا گرم شود. سپس شیرینی‌ها را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا بپزد.

شیرینی نسکافه‌ای: شیرینی متفاوت نوروز

اصولاً شیرینی‌هایی که در ترکیب آن‌ها تخم‌مرغ وجود ندارد همگی ماندگاری بسیار زیادی دارند. با توجه به اینکه در شیرینی نسکافه‌ای نیز تخم‌مرغ وجود ندارد در نتیجه از همین ماندگاری برخوردار است. اما روش تهیه شیرینی نسکافه‌ای برای عید به چه شکل است؟

مواد اولیه شیرینی نسکافه‌ای

  • ۲۲۰ گرم آرد
  • ۱۴۰ گرم روغن جامد
  • ۱۷۰ گرم پودر قند
  • ۱ قاشق چای‌خوری نسکافه یا پودر قهوه فوری
  • یک‌ونیم قاشق چای‌خوری پودر کاکائو
  • مقداری شکلات شیری و شکلات سفید برای تزئین

طرز تهیه شیرینی نسکافه‌ای

  • روغن جامد یا روغن صاف قنادی را به مدت ۱۰ دقیقه به همراه پودر قند الک شده داخل ظرف با استفاده از همزن، هم بزنید تا بافتی کاملا سبک پیدا کند.
  • حالا باید پودر کاکائو و نسکافه الک شده را به همراه نصف آرد با یکدیگر ترکیب و به مواد بالا اضافه کنید.
  • در این مرحله باید به مرور آرد را اضافه کنید تا خمیری منجسم تشکیل شود.
  • زمانی که خمیر شکل گرفت و توانستید آن را با دست‌تان شکل دهید باید آن‌ها را به شکل گلوله‌های کوچک در بیاورید و داخل فری که قبلا آن را گرم کرده بودید قرار دهید و منتظر بمانید تا به خوبی پخته شود.

شیرینی برشتوک شکلاتی: عضو جدید نوروزی

اگر فر ندارید اما می‌خواهید که شیرینی عیدتان را خودتان درست کنید، بدون شک شیرینی برشتوک شکلاتی می‌تواند انتخاب مناسبی برای‌تان باشد. در مورد طعم شیرینی برشتوک شکلاتی باید به شما بگوییم که تقریباً طعمی مشابه با شیرینی نخودچی دارد.

مواد اولیه شیرینی برشتوک شکلاتی

  • ۱۳۰ گرم آرد نخودچی
  • ۵۰ گرم پودر قند
  • ۸۰ گرم کره
  • ۱ قاشق غذاخوری پودر هل
  • ۵۰ گرم شکلات
  • ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع

طرز تهیه شیرینی برشتوک شکلاتی

  • برای تهیه این شیرینی خوشمزه اول باید شکلات را به روش بن‌ماری ذوب کنید.
  • شکلاتی که آن را ذوب کرده بودید را داخل قیف ریخته و مقدار کمی از آن را داخل قالب‌های شیرینی بریزید.
  • قالب‌ها را روی سینی گذاشته و سپس داخل یخچال قرار دهید تا خود را بگیرد.
  • حالا آرد نخودچی را الک کنید و آن را روی حرارت بگذارید تا کمی تفت بخورد.
  • کره را هم به آرد نخودچی اضافه کنید و هم بزنید.
  • حالا پودر قند الک شده و هل را هم به این ترکیب اضافه کنید.
  • این ترکیب را خوب هم بزنید.
  • قالب را از یخچال خارج کرده و خمیر را روی شکلات سفت شده بریزید و با قاشق آن را صاف کنید تا فشرده شود.
  • در نهایت قالب‌ها را دوباره داخل یخچال بگذارید و بعد از یک ساعت آماده میل کردن است.

شیرینی کنجدی شکلاتی: عضو مقوی سفره نوروزی

یکی از مقوی‌ترین شیرینی‌هایی که می‌توانید برای نوروز خودتان تهیه کنید، بدون شک شیرینی کنجدی شکلاتی خواهد بود که هم ساده تهیه می‌شود و هم بسیار خوشمزه است.

مواد اولیه شیرینی کنجدی شکلاتی

  • ۱۷۵ گرم آرد
  • ۱ عدد زرده تخم‌مرغ
  • ۱۰۰ گرم روغن
  • ۵۰ گرم پودر قند
  • یک‌هشتم قاش چای‌خوری وانیل
  • ۵۰ گرم کنجد
  • نوک قاشق چای‌خوری نمک
  • مقداری شکلات

طرز تهیه شیرینی کنجدی شکلاتی

  • برای تهیه این شیرینی در ابتدا فر را روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کرده و اجازه دهید که به خوبی گرم شود.
  • حالا روغن، پودر قند و وانیل را در ظرفی بریزید و آن را به مدت ۵ دقیقه هم بزنید.
  • زرده تخم‌مرغ را به این ترکیب اضافه کرده و برای ۲ دقیقه به هم زدن ادامه دهید.
  • کنجد را به ترکیب بالا اضافه کنید.
  • آرد را الک کرده و آن را به آرامی روی مواد بریزید و هم بزنید تا خمیری یکدست حاصل شود.
  • خمیر را داخل کیسه فریزر بریزید و آن را داخل یخچال بگذارید تا به مدت ۱۵ الی ۳۰ دقیقه استراحت کند.
  • پس از گذشت ۱۵ الی ۳۰ دقیقه کیسه فریزر را از یخچال خارج کرده و آن را روی سطحی صاف کنید. سپس آن را قالب بزنید و در سینی فر بچینید.
  • برای ۲۰ الی ۳۰ دقیقه شیرینی‌ها را داخل فر بگذارید تا بپزد. پس از اینکه سرد شدند می‌توانید روی آن را با شکلات آب شده و کنجد تزئین کنید.

شیرینی الماسی: مهمان ترکیه‌ای در سفره نوروزی

از دیگر شیرینی‌های خوشمزه‌ای که می‌توانید برای عید نوروز تدارک ببینید، شیرینی الماسی است که از کشور ترکیه وارد ایران شده و بافت نرم و تردی دارد.

مواد اولیه شیرینی الماسی

  • ۲۰۰ گرم کره یا روغن جامد
  • ۱ لیوان پودر قند
  • ۱ عدد تخم‌مرغ
  • یک‌چهارم قاشق چای خوری وانیل
  • ۳.۵ لیوان آرد قنادی
  • مقداری شکر
  • ۴ قاشق غذاخوری پودر کاکائو
  • مقداری شکلات صبحانه

طرز تهیه شیرینی الماسی

  • برای تهیه این شیرینی فر خود را با دمای 170 درجه گرم کنید.
  • سپس کره را در ظرف ریخته و پودر قند الک شده را هم به کره اضافه کنید. کره و پودر قند را به خوبی با یکدیگر هم بزنید تا ترکیب شوند.
  • حالا باید تخم‌مرغ و وانیل را هم به این ترکیب مواد اضافه کنید و برای مدت ۳ دقیقه آن‌ها را هم بزنید. پودر کاکائو را هم به این ترکیب اضافه کنید.
  • آردی که الک کرده بودید را هم به این ترکیب آرام آرام اضافه کنید و خمیر حاصل شده را با دست ورز دهید.
  • سپس آن را به شکل گلوله‌های کوچک در آورید و در وسط آن نیز یک حفره بگذارید.
  • کاغذ روغنی را در سینی بگذارید و گلوله‌هایی که آماده کرده بودید را روی آن بگذارید.
  • سینی فر را برای مدت ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید.
  • بعد از اینکه شیرینی الماسی به خوبی پخته و خنک شد داخل آن را با شکلات صبحانه پر کنید.

شیرینی پنجره ای: شیرینی بدون نیاز به فر برای ایام نوروز

شاید برای‌تان جالب باشد اگر بدانید که شیرینی پنجره‌ای متعلق به کشور هندوستان است. روش درست کردن آسان آن به همراه عدم نیاز به فر باعث شده تا تهیه شیرینی پنجره‌ای برای بسیاری از افراد جالب به نظر برسد.

مواد اولیه شیرینی پنجره‌ای

  • نصف پیمانه گلاب
  • ۷۵ گرم نشاسته
  • ۵ عدد تخم‌مرغ
  • ۱ پیمانه شیر سرد
  • ۷۵ گرم آرد سفید گندم
  • پودر هل، پودر شکر و پودر پسته به میزان لازم

طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای

  • در گام اول برای تهیه این شیرینی خوشمزه ابتدا نشاسته و شیر سرد را با یکدیگر مخلوط کنید.
  • در این مرحله تخم‌مرغ‌ها را هم به ظرف اضافه کرده و خوب هم بزنید.
  • آردی که آن را الک کرده بودید را هم به مواد اضافه کنید.
  • گلاب را هم به ترکیبات اضافه کنید.
  • حالا ظرف مناسبی انتخاب کنید تا شیرینی‌ها را داخل آن سرخ کنید. داخل این ظرف روغن بریزید.
  • در این مرحله یاسد قالب شیرینی پنجره‌ای را در روغن قرار دهید و زمانی که داغ شد آن را تا نصفه داخل مایه شیرینی بگذارید تا مواد به آن بچسبد.
  • حالا قالب را از مایه شیرینی جدا کرده و دوباره داخل روغن بگذارید تا شیرینی از آن جدا شود.
  • زمانی که شیرینی به‌طور کامل سرخ شد آن را از تابه خارج کرده و روی صافی بگذارید تا روغن اضافی آن به خوبی گرفته شود.
  • در نهایت روی آن را پودر شکر، پودر هل و پودر پسته بریزید.

نان چای قزوینی: مهمان جدید سفره نوروزی

اگر به شیرینی‌های سنتی با مقدار شیرینی کم، علاقه دارید که سالم و مقوی هم باشند، قطعاً نان چای قزوینی یکی از بهترین انتخاب‌ها برای شما خواهد بود. برای تهیه این شیرینی به مواد زیر نیاز خواهید داشت.

مواد اولیه نان چای قزوینی

  • ۳ پیمانه آرد قنادی
  • نصف پیمانه پودر قند
  • نصف پیمانه کره
  • ۲ عدد زرده تخم‌مرغ
  • ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
  • ۲ قاشق غذاخوری ماست
  • ۱ قاشق چای‌خوری عسل
  • مقداری کنجد
  • ۱ قاشق چای‌خوری پودر هل
  • ۱ قاشق چای‌خوری بیکینگ پودر

طرز تهیه نان چای قزوینی

  • در گام اول فر را گرم کنید. سپس کره را ذوب کرده و به همراه پودر قند خوب آن را با همزن بزنید.
  • حالا باید زعفران دم کرده، زرده تخم‌مرغ و مقداری هل را به این ترکیب اضافه کنید و آن را برای مدت ۲ دقیقه هم بزنید. آرد و بیکینگ پودر را هم به‌طور جداگانه و در دو مرحله به این ترکیب اضافه کنید.
  • در این مرحله مشاهده خواهید کرد که خمیر ایجاد شده است. شما باید این خمیر را به خوبی ورز دهید طوری که به دست‌های‌تان نچسبد. سپس آن را در نایلون قرار داده و اجازه دهید تا یک ساعت داخل یخچال استراحت کند.
  • حالا باید روی سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و خمیر را قالب بزنید و روی سینی بچینید.
  • در نهایت می‌توانید مقداری زعفران، ماست، زرده تخم‌مرغ و عسل را با یکدیگر ترکیب کرده و روی شیرینی بزنید. مقداری کنجد هم روی آن بریزید.
  • شیرینی‌ها را به مدت نیم ساعت داخل فر قرار دهید تا بپزند.

قرابیه شکلاتی: مهمان ترکیه‌ای نوروز

از دیگر شیرینی‌های ترکیه‌ای که می‌توانید برای عید نوروز تدارک ببینید، قرابیه شکلاتی است که بافت بسیار جذابی دارد. همچنین طعم خوب آن باعث می‌شود تا با سلایق مختلفی سازگار باشد.

مواد اولیه قرابیه شکلاتی

  • ۲۰۰ گرم کره
  • ۱ پیمانه پودر قند
  • ۳ قاشق سوپ‌خوری روغن مایع
  • یک‌چهارم پیمانه نشاسته ذرت
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری وانیل
  • یک عدد تخم‌مرغ
  • نصف پیمانه شکلات چیپسی
  • نصف پیمانه فندق
  • ۴۰۰ گرم آرد
  • ۳۰ گرم پودر کاکائو

طرز تهیه شیرینی قرابیه شکلاتی

  • ابتدا باید کره و پودر قند را با همزن حسابی هم بزنید.
  • سپس روغن مایع، وانیل، تخم‌مرغ را هم به ترکیب بالا اضافه کنید.
  • نشاسته ذرت و پودر کاکائو ، شکلات چیپسی و فندق خرد شده را هم به این ترکیب اضافه کنید.
  • قاشق نسبتاً عمیقی بردارید و با استفاده از آن مایه شیرینی را با فاصله روی سینی فر بریزید.
  • فر را با دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید.
  • سینی فر را به مدت ۲۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند.
  • سپس سینی فر را به مدت ۳۰ دقیقه داخل فر بگذارید.

شیرینی بیسکویتی: همراه شما تا پایان فروردین

یکی از شیرینی‌هایی که ماندگاری بسیار زیادی دارد و می‌توانید آن را حتی تا پایان فروردین نگه دارید، شیرینی بیسکویتی است. بافت ترد و طرز تهیه آسان آن، سبب شده تا افراد زیادی طرفدار این نوع از شیرینی باشند.

مواد اولیه شیرینی بیسکوئیتی

  • ۴ بسته بیسکوئیت پتی‌بور
  • ۳ قاشق غذاخوری پودر کاکائو
  • ۲ عدد تخم‌مرغ
  • مقداری بادام زمینی یا مغز گردو
  • ۳ قاشق غذاخوری شکر
  • ۱ استکان شیر

طرز تهیه شیرینی بیسکوئیتی

  • ابتدا بیسکوئیت‌های پتی‌بور را خرد کرده و به آن گردو و بادام زمینی را اضافه کنید.
  • در این مرحله باید تخم‌مرغ‌ها را به همراه وانیل هم بزنید و آن را به ترکیب بالا اضافه کنید.
  • درون ظرفی شیر و پودر کاکائو و شکر را بریزید و روی حرارت بگذارید تا کاملا حل و غلیظ شود.
  • زمانی که شیر خنک شد ترکیب بیسکوئیت‌ها را به آن اضافه کنید.
  • سطحی صاف انتخاب کنید و کاغذ فویلی را روی آن بکشید. سپس روی آن پودر نارگیل بریزید. خمیری که در مرحله قبل آماده شده بود را روی این پودر نارگیل صاف کنید.
  • از این ترکیب قالب بگیرید و آن را برای مدت کوتاهی در فر قرار دهید.

کوکی مخملی: شیرینی فانتزی نوروزی

اگر به دنبال تهیه کوکی با رنگ‌های مختلف برای تنوع بخشید به سفره نوروزی‌تان هستید بدون شک کوکی مخملی می‌تواند برای‌تان بسیار مناسب باشد. قطعاً شما هم کوکی‌های مخملی را در قنادی‌های مختلف دیده‌اید و جالب اینجاست که روش تهیه آسانی هم دارند.

مواد اولیه کوکی مخملی

  • ۱۲۵ گرم کره
  • ۱ عدد تخم‌مرغ
  • ۶۵ گرم پودر قند
  • نصف قاشق چای‌خوری رنگ ژله‌ای فرمز
  • ۱۳۰ گرم آرد شیرینی‌پزی
  • ۵۵ گرم آرد نخودچی
  • ۷۵ گرم آرد برنج
  • یک‌چهارم قاش چای‌خوری وانیل
  • نصف قاشق چای‌خوری بیکینگ پودر
  • مقداری شکلات

طرز تهیه کوکی مخملی

  • در گام اول باید پودر قند الک شده را به همراه کره خوب با همزن بزنید تا بافت کشداری پیدا کند.
  • حالا باید ۲۵ گرم تخم‌مرغ را هم هم بزنید و به مواد اضافه کنید.
  • در این مرحله رنگ خوراکی و وانیل را هم به این ترکیب اضافه کنید.
  • بیکینگ پودر و آرد سفید را هم به این ترکیب اضافه کنید.
  • آرد نخودچی و آرد برنج را هم با مواد ترکیب کرده و هم بزنید.
  • خمیر حاصل شده را خوب ورز دهید تا نرم شود.
  • خمیر را روی یک سطح صاف قرار دهید و قالب بزنید.
  • در این مرحله می‌توانید شیرینی‌ها را روی پودر ژله و شکر نیز بغلتانید.
  • فر را در دمای ۱۶۰ درجه گرم کنید.
  • شیرینی‌ها را در سینی بچینید و وسط آن‌ها یک حفره ایجاد کنید.
  • شیرینی‌ها را داخل فر قرار دهید. اجازه دهید که برای ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بپزد.
  • بعد از اینکه شیرینی‌ها پخته و خنک شدند داخل حفره آن‌ها را با شکلات سفید پر کنید.

شیرینی ونیزی برای عید نوروز

شیرینی ونیزی یکی دیگر از شیرینی‌های خوشمزه با دستور پخت راحت و ساده است که می‌توانید آن را برای عید نوروز امتحان کنید.

مواد اولیه شیرینی ونیزی

  • ۱۶۰ گرم کره
  • ۸۰ گرم پودر قند
  • ۲۶۰ گرم آرد
  • ۱ عدد تخم‌مرغ
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری وانیل
  • ۱ قاشق چای‌خوری بیکینگ پودر
  • مقداری شکلات تلخ
  • مقداری پودر پسته

طرز تهیه شیرینی ونیزی

  • ابتدا کره و پودر قند را در ظرف ریخته و با همزن آنقدر بزنید تا کرمی شود.
  • حالا باید تخم‌مرغ و وانیل را به این ترکیب اضافه کرده و یک دقیقه هم بزنید.
  • در مرحله بعدی نمک، بیکینگ پودر و آرد را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • داخل سینی فر کاغذ روغنی بگذارید.
  • حالا باید خمیر را داخل قیف بریزید و خمیر را به شکل بامیه داخل سینی شکل دهید.
  • فر را با دمای ۱۷۰ درجه گرم کنید و اجازه دهید که سینی برای ۱۵ دقیقه داخل فر باشد.
  • در نهایت پس از خنک شدن شیرینی ونیزی، برای تزئین لبه آن را در داخل شکلات آب شده قرار دهید.

شیرینی میکادو خوشمزه و بدون نیاز به فر

شیرینی میکادو یکی از شیرینی‌هایی است که به فر نیاز ندارد و خیلی راحت می‌توانید آن را تهیه کنید. از طرفی شکل و شمایل زیبا و متفاوت آن باعث شده تا افراد زیادی به این نوع از شیرینی علاقه‌مند شوند.

مواد اولیه شیرینی میکادو

  • ۱.۵ لیوان آرد نخودچی
  • ۱.۵ لیوان سرپر پودر قند
  • ۱ لیوان روغن مایع
  • ۱۵۰ گرم کره یا روغن جامد
  • ۳ قاشق غذاخوری پودر کاکائو
  • ۱ قاشق غذاخوری پودر هل
  • نصف بسته نان میکادو
  • مقداری شکلا شیری

طرز تهیه شیرینی میکادو

  • ابتدا آرد سفید را الک کنید و آن را داخل تابه بریزید و به مدت ۴۰ دقیقه روی حرارت بسیار کم قرار دهید. آرد را هم بزنید تا خامی آن گرفته شود اما نباید رنگ آرد تغییر کند.
  • زمانی که عطر آرد به مشام‌تان رسید آرد نخودچی را به ظرف اضافه کرده و خوب هم بزنید. آرد نخودچی نیز باید روی حرارت بماند تا خامی آن گرفته شود و این فرایند حدود ۱۵ دقیقه طول می‌کشد.
  • حالا پودر کاکائو و پودر قند را به این ترکیب اضافه کنید و برای دو دقیقه دیگر آن را تفت دهید.
  • تابه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید این مواد کمی خنک شوند سپس آن‌ها را الک کنید.
  • حالا موادی که الک کرده‌اید را دوباره به تابه برگردانید و با حرارت ملایم تفت داده و روغن ذوب شده را به آن اضافه کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید تا کمی شل‌تر از حلوا شود اما نه خیلی رفیق.
  • پودر هل و دارچین را اضافه کرده و مدت کوتاهی تفت دهید.
  • حالا با نان میکادو لایه‌بندی را انجام داده و برش بزنید.
  • در نهایت آن را با شکلات سفید تزئین کنید.

قرابیه سیب و دارچین، شیرینی وقت‌گیر اما خوشمزه

قطعاً درست کردن قرابیه سیب و دارچین زمان زیادی از شما می‌گیرد اما نتیجه نهایی آن بسیار دلچسب است و برای دورهمی‌هایی با جمعیت کم توصیه می‌شود.

مواد اولیه قرابیه سیب و دارچین

  • ۲۰۰ گرم آرد
  • ۷۵ گرم شیر
  • ۱۰۰ گرم کره
  • 5 قاشق غذاخوری شکر
  • ۱ قاشق چای‌خوری پودر خمیر مایه خشک
  • مقدار کمی نمک
  • ۳ عدد سیب
  • نصف لیوان شکر
  • ۱ قاشق مرباخوری دارچین
  • یک‌چهارم لیوان گردو یا فندق خردشده

طرز تهیه قرابیه سیب و دارچین

  • پوست سیب‌ها را جدا کرده و آن را رنده درشت کنید. سیب‌ها را داخل ماهیتابه ریخته و شکر را هم به آن اضافه کنید. حرارت زیر ماهیتابه کم باشد و صبر کنید تا آب سیب به‌طور کامل کشیده شود.
  • سپس اجازه دهید تا این ترکیب خوب سرد شود و به آن دارچین و گردو را اضافه کنید.
  • کره را در محیط قرار دهید تا نرم شود.

سپس خمیر مایه را داخل ظرف ریخته و شیر ولرم را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

  • حالا شکر را به شیر اضافه کنید و هم بزنید. نصف آرد را هم به آن اضافه کرده و باز هم بزنید. نمک و کره را هم اضافه کنید.
  • حالا باید خمیر را ورز دهید و به اضافه کردن آرد ادامه دهید تا جایی که دیگر به دست نچسبد اما زیاده روی نکنید.
  • حالا خمیر را چونه کرده و اجازه دهید که درون ظرف در بسته برای نیم ساعت استراحت کند.
  • بعد از نیم ساعت خمیر را ورز دهید.
  • خمیر را به شکل چهار مربع در آورید و آن را به شکل نواری برش دهید.
  • مقداری از مواد میانی را داخل خمیرها گذاشته و با توجه به سلیقه خود شیرینی را شکل دهید.
  • فر را روی دمای ۱۷۰ درجه گرم کنید.
  • شیرینی‌ها را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه داخل فر بگذارید.

قطاب برای نوروز

شیرینی قطاب یکی از خوشمزه‌ترین شیرینی‌های کشورمان است که اگرچه در نوروز چندان خورده نمی‌شود اما شما می‌توانید آن را برای نوروز آماده کنید.

مواد اولیه قطاب

  • ۲ عدد زرده تخم‌مرغ
  • نصف لیوان ماست
  • دو لیوان آرد
  • ۱۰۰ گرم کره
  • ۱ قاشق چای‌خوری بیکینگ پودر
  • سه چهارم لیوان گردو
  • ۱ قاشق مرباخوری پودر هل
  • ۲ قاشق غذاخوری گلاب
  • سه‌چهارم لیوان پودر قند
  • روغن مایه به میزان لازم

طرز تهیه قطاب

  • برای تهیه این قطاب دو عدد تخم‌مرغ را شکسته و زرده و سفیده آن را جدا کنید.
  • زرده‌ها را با چنگال خوب هم بزنید و بیکینگ پودر و ماست را به آن اضافه کرده و دوباره هم بزنید.
  • روغن جامد آب شده را به این ترکیب اضافه کرده و مخلوط کنید.
  • دو لیوان آرد الک شده را کم‌کم داخل مواد بریزید.
  • وقتی خمیر آماده شد آن را گلوله کنید و روی آن‌ها را با سلفون پوشانید و اجازه دهید یک ساعت استراحت کنند.
  • مواد میانی شامل پودر گردو، هل، پودر قند و چند قاشق گلاب را ترکیب کنید تا شبیه خمیر شود.
  • بعد از یک ساعت خمیر را روی یک سطح، صاف کنید طوری که ضخامت آن ۲ سانتی‌متر باشد. سپس با قالب‌های دایره‌ای شکل شیرینی را ایجاد کنید.
  • مقداری از مواد میانی را داخل دایره‌ها گذاشته و آن را با دست گرد کنید.
  • حالا داخل قابلمه روغن بگذارید و با شعله ملایم اجازه دهید که روغن داغ شود و قطاب‌ها را داخل روغن سرخ کنید.
  • بعد از سرخ شدن زمانی که قطاب‌ها کمی سرد شدند آن‌ها را داخل پودر قند بغلتانید.

شیرینی اتابکی از قزوین تا به همه جای ایران

شیرینی اتابکی یکی دیگر از شیرینی های محبوب شهر قزوین است و می‌توایند آن را برای نوروز آماده کنید.

مواد اولیه شیرینی اتابکی

  • ۱ لیوان روغن صاف قنادی
  • یک و دو سوم لیوان پودر قند
  • ۲ عدد زرده تخم‌مرغ
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری وانیل
  • یک و دو سوم لیوان آرد برنج
  • یک و دو سوم لیوان آرد سفید قنادی
  • نصف قاشق چای‌خوری پودر هل
  • مقداری زعفران
  • ۱ قاشق غذاخوری پودر کاکائو

طرز تهیه شیرینی اتابکی

  • روغن را در دمای محیط قرار دهید و آن را داخل ظرف نسبتاً بزرگ بریزید و پودر قند را روی آن الک کنید. سپس با همزن برقی ۳ الی ۴ دقیقه آن را خوب هم بزنید تا بافت پوک به دست آورد.
  • حالا زرده‌ها و وانیل را به ترکیب اضافه کرده و به هم زدن ادامه ‌دهید. آرد برنج و آرد سفید را به این ترکیب اضافه کرده و با قاشق هم بزنید. سپس با دست آن را کمی ورز دهید.
  • خمیر آماده شده را به سه بخش تقسیم کنید. به یک بخش پودر هل بزنید. به بخش دیگر زعفران دم کرده بزنید و به بخش دیگر کاکائو اضافه کنید.
  • خمیرها را به‌صورت جداگانه به مدت ۱۲ ساعت استراحت دهید.
  • پس از 12 ساعت فر را روی دمای ۱۷۰ درجه تنظیم کرده تا داغ شود.
  • روی کف سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید.
  • خمیرها را بین دو لایه نایلون بگذارید و به ضخامت نیم سانت در آورید. سپس با کاتر خمیر را برش داده و پودر پسته روی آن بریزید.
  • شیرینی‌ها را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل فر بگذارید.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

تزیین کیک با موز در خانه با ایده های زیبا و متفاوت