تاکید رئیس دانشگاه آزاد بر گسترش حمایت‌های خیرخواهانه از نخبگان


رئیس دانشگاه ازاد اسلامی در مراسم تاسیس بنیاد نیکوکاری دانشگاه آزاد اسلامی بر لزوم گسترش فعالیت‌های خیرخواهانه در حمایت از نخبگان و پژوهش‌های علمی تأکید کرد.

به گزارش گروه علمی ایران اکونومیست از دانشگاه آزاد اسلامی، نخستین جلسه بنیاد نیکوکاری دانشگاه آزاد اسلامی روز دوشنبه با حضور علی‌اکبر ولایتی رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنا دانشگاه آزاد اسلامی، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام و المسلمین محمد شریفانی مسؤل نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، محمد قربانی گلشن‌آباد معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از خیرین و اعضای این بنیاد برگزار شد.

طهرانچی در این مراسم گفت: در گذشته تاریخی کشور ما، وقف و امور خیریه، موتور محرکه علم بوده ‌است، تمام حرکت‌های علمی مبتنی بر وقف حرکت می‌کند. لذا وقتی که می‌بینید که مکتب مدرسه‌داری از دنیای اسلام به دنیای غرب می‌رود، آن‌ها خیلی جدی به این مکتب وقف توجه می‌کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: وقتی بررسی می‌کنیم، در می‌یابیم بیش از ۳۰ درصد بودجه دانشگاه‌های بزرگ دنیا مثل هاروارد و آکسفورد، مبتنی بر وقف است، این نکته بسیار مهم در ایران اسلامی قدری مورد غفلت واقع شده‌ است.

وی با بیان اینکه اساساً چیزی ناب‌تر از وقف و امور خیریه در توسعه نظام تعلیم و تربیت نیست، افزود: آزمایشگاه‌های علمی که خیلی از آن‌ها حرکت‌های بزرگ علمی را صورت می‌دهند، مبتنی بر بودجه وقف هستند. در نتیجه، سامان‌دهی بحث وقف و امور نیکوکاری در دانشگاه به عنوان یک بنیاد که یک طرف آن در دانشگاه و طرف دیگر آن بزرگان امور خیریه در کشور هستند، موضوعی جدی به نظر می‌رسد.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه اجتماعی است و دانشگاه اجتماعی نمی‌تواند بدون امور نیکوکاری و بنیاد نیکوکاری باشد و این حرکت بنیاد نیکوکاری، باید به سمتی برود که یک صندوق نیکوکاری در بازار بورس شکل دهد و مردم بتوانند به صورت گسترده در آن مشارکت کنند. یک میلیون و ۴۰۰ هزار دانشجو از ۳ میلیون و ۵۰ هزار دانشجوی فعال کشور امروز در دانشگاه آزاد تحصیل می‌کنند.

وی دانشگاه آزاد اسلامی را محقق اصل عدالت اجتماعی دانست و خاطرنشان کرد: در حقیقت دانشگاه فضای بسیار خاصی را به وجود آورده است، به این صورت که شهریه متوسط ۱۵ میلیون تومانی دانشگاه در سال، بیشترین عدالت اجتماعی را در جوانان ایجاد می‌کند. در استان‌های محرومی مانند ایلام، سیستان‌وبلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد و جاهای که مردم هزینه رفت و آمد از شهری به شهر دیگر را ندارند، امکان تحصیل ایجاد کرده ‌است. در زابل، ما مدرسه شبانه‌روزی ایجاد کردیم و بچه‌هایی در آن مشغول به تحصیل هستند که دانش‌آموزان مستعد روستاهای اطراف زابل هستند.

رئیس دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: حرکت مشترکی بین دانشگاه آزاد اسلامی و کمیته امداد صورت گرفته تا این دانش‌آموزان به صورت شبانه‌روزی در این مدارس به تحصیل مشغول بشوند و بتوانند در آینده موثر واقع شوند. این حرکت‌ها باید در آینده گسترش پیدا کند.

طهرانچی اظهار داشت: خدا توفیق داد تا با همت عزیزان این بنیاد با هیات امنا و بزرگان راه‌اندازی شود، ما به دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان فراگیرترین نهاد آموزشی نگاه می‌کنیم که در محروم‌ترین شهرها تحصیل را فراهم کرده ‌است، فقط تحصیل در دانشگاه هم نیست. ما ۸۶۰ عدد مدرسه و ۳۶۰ مهدکودک فعال هم دراختیار داریم.

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد با نگاهی نوین به آموزش و ایجاد فضای کارآفرینی و در جهت ارتقای مفهوم عدالت و فقرزدایی و ایجاد امید در جوان‌ها، شبکه کسب‌وکار خانگی، شبکه کسب‌وکار خانم‌ها و یا شبکه کسب‌وکار روستایی را راه‌اندازی کرده است.

ولایتی در این جلسه بر اهمیت نهادینه کردن فرهنگ وقف و کارهای نیک در دانشگاه تأکید کرد و نقش بنیاد نیکوکاری را در ایجاد فرصت‌های برابر آموزشی برای دانشجویان مستعد اما کم‌برخوردار بسیار مهم دانست.

وی خاطرنشان کرد: علم و علم‌آموزی در ایران از اهمیت بالایی برخوردار است و ایرانیان در این عرصه همیشه پیشتاز بوده‌اند.

معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه از روند تاسیس و بنیان‌گذاری بنیاد نیکوکاری دانشگاه آزاد اسلامی، تلاش‌هایی که در این مسیر انجام شده و از روندهای اخذ مجوز برای راه‌اندازی بنیاد گزارش داد.

محمد قربانی گلشن‌آباد اظهار کرد: دستورالعمل تأسیس مراکز و کانون‌های نیکوکاری ابلاغ شد و همانطور که گزارش شده، ما حدود ۸۶ مرکز و کانون نیکوکاری در سراسر کشور داریم، همه استان‌ها شورای واقفین و خیرین دارند، همۀ این‌ها شماره حساب ویژه خود را دارند و خود بنیاد هم از ظرفیت قانونی خوبی برخوردار است.

در ادامه این جلسه، اعضای بنیاد نیکوکاری دانشگاه آزاد اسلامی به بررسی راهکارهای جذب کمک‌های خیرین، برنامه‌های آتی بنیاد و شیوه‌های اثرگذاری آن در حمایت از دانشجویان و پروژه‌های علمی پرداختند.

همچنین مقرر شد که کارگروه‌های تخصصی برای پیگیری امور مرتبط با بنیاد تشکیل و برنامه‌ریزی‌های لازم جهت عملیاتی شدن اهداف آن صورت گیرد و درپایان از آرم بنیاد نیکوکاری دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی شد.




بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

قدیمی‌ترین نقشه از ستارگان جهان ، بالاخره کشف شد