نقد سریال پایتخت ۷؛ این ارسطو اون ارسطو نیست!

فرارو- پخش فصل ۷ سریال پایتخت از ۴ فروردین آغاز شد و تا به حال دوازده قسمت از آن از شبکه یک سیما بر روی آنتن رفته است. به گزارش فرارو، فصل جدید «پایتخت» به کارگردانی سیروس مقدم و تهیه کنندگی الهام غفوری در ادامه سریهای پخش...
فرارو- پخش فصل ۷ سریال پایتخت از ۴ فروردین آغاز شد و تا به حال دوازده قسمت از آن از شبکه یک سیما بر روی آنتن رفته است.
به گزارش فرارو، فصل جدید «پایتخت» به کارگردانی سیروس مقدم و تهیه کنندگی الهام غفوری در ادامه سریهای پخش شده، روایت گر داستان و قصه جدیدی از خانواده نقی معمولی است. در این سریال بازیگرانی، چون محسن تنابنده، احمد مهران فر، ریما رامین فر و بهرام افشاری در کنار فهیمه نصرتی و هومن حاج عبداللهی حضور دارند. پخش «پایتخت» با انتقادی زیادی از مخاطبان و منتقدین مواجه شده است. در این مطلب نگاهی اجمالی به نقاط ضعف و قوت این سریال در قسمتهای پخش شده خواهیم داشت.
بر خلاف پیش بینیها که به نظر میرسید، نقی برای کشتی عازم تاجیکستان و ارسطو عاشق یک دختر تاجیک است، داستان به گونهای دیگر رقم میخورد. قصه از جایی آغاز میشود که یکی از دختران نقی با یک تاجیک ازدواج کرده و ارسطو نیز از همسر اصفهانی خود که عازم یک سفر بی بازگشت است رونمایی میکند. سریال با افتادن یک شهاب سنگ به درون خانه نقی شکل دیگری به خود میگیرد. ارسطو و همسرش در کنار رحمت که متوجه ارزشمندی سنگ شدهاند، سعی دارند آن را از کشور خارج کنند و پول خوبی به جیب بزنند. در عین حال به نظر میرسد برگزاری عروسی در تاجیکستان بهترین بهانه است تا آنها شهاب سنگ را از کشور خارج کنند.
نقدهای منفی سریال پایتخت در فصل ۷
فضای ناملموس سریال: «پایتخت» با داستان یک خانواده شمالی درفصل یک آغاز میشود. در سریهای بعد نیز در هر کجای داستان نشانی از عادتهای زیستی مردم این خطه وجود داشت، اما در فصل جدید پایتخت فضای قصه به گونهای است که انگار داستان در تهران میگذرد.
عدم انسجام داستان اصلی و خرده روایت ها: در فصلهای ابتدایی این سریال داستان از نقطهای آغاز و کم کم خرده روایتها به آن اضافه میشد مانند فصل سوم که قصه با عروسی کذایی ارسطو در خانه معمولیها و باخت نقی در کشتی آغاز شد و در نهایت به قهرمانی او ختم شد و حتی خرده روایتها نیز در راستای قصه اصلی بود بر خلاف سریهای ابتدایی در فصل ۷ مخاطب با داستانهای پراکندهای مواجه است که ربطی به ندارند.
نمایش نادرست شغل حساس روانشناسی: در فصل جدید این سریال، نمایش یک روانشناس به صورت غیر حرفهای انتقادات زیادی را به آن وارد کرد. این نقدها تا جایی پیش رفت که اعتراض سازمان روانشناسی را برانگیخت. این سازمان معتقد است که واقع نمایش نادرست و اشتباه شغل مهمی مانند روانشناس در مدیون پرمخاطبی مانند تلویزیون میتواند اعتماد عمومی را نسبت به این حرفه خدشه دار کند.
شباهت بازیگران با سایر نقش ها: محسن تنابنده در این فصل از سریال به جای آنکه یک شخصیت پخته از نقی باشد از نظر مخاطبان شباهت زیادی به شکیب در فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم» دارد. این مشکل در شخصیت ارسطو وجود دارد. احمد مهران فر در این کاراکتر به جای ایفای نقش پسرخاله ارسطو عامل از نظر بییندگان در قامت قنبر فیلم سینمایی «خجالت نکش» حاضر شده است و حتی از لهجه شمالی و جذاب این کاراکتر خبری نیست.
تفاوت فاحش لهجه کاراکتر شهربانو یا شری با لهجه اصفهانی: یکی از انتقادات به این سریال عدم ادای درست لهجه اصفهانی توسط اشخصیت زن ارسطوست. بر اساس نظر منتقدان حرف زدن این کاراکتر هیچ شباهتی به لهجه مردم اصفهان ندارد و بسیار مصنوعی است.
تایم طولانی تبلیغات در فصل ۷ پایتخت: این سریال در ابتدای شروع هر قسمت با تبلیغ آغاز میشود و در میانه آن نیز بیش از ۸ دقیقه تلویزیون تبلیغ پخش میکند. تبلیغ کالا و محصولی در یک سریال به خودی خود بد نیست، همانطور که در همه سریالهای مهم دنیا دیده میشود، برندی اسپانسر یک سریال میشود، اما این تبلیغ به گونهای مستتر در فیلم یا سریال وجود دارد که شاید مخاطب هرگز متوجه آن نشود، مانند بیشتر آثار کرهای و هالیوود.
زمان زیاد تبلیغ در این سریال باعث شده است که مخاطب با قصه و داستان ارتباط نگیرد و آنچه به چشم میآید، حجم این تبلیغات باشد.
نقدهای مثبت فصل ۷ سریال پایتخت
مورد پسند بودن شوخیهای پایتخت برای مردم: شوخیها و طنز پایتخت در فصل جدید به گونهای که بتواند نظر منتقدان را جلب کند، اما شوخیهای دم دستی و اینستاگرامی این سریال برای برخی از مخاطبان جذاب به نظر میرسد.
استفاده از بازیگر کودک آشنا به دوربین و تصویر: در فصل اول این سریال از سارا و نیکا فرقانی اصل به عنوان بازیگران کودک استفاده شده بود که به دلیل بازی مصنوعی با عدم همراهی مخاطب با این کاراکترها مواجه شده بودند. بر خلاف سریهای قبل، در فصل جدید «پایتخت» از مهدیار کلایی که یک چهره اینستاگرامی است به عنوان بازیگر کودک بهره بردهاند. آشنایی او با دوربین در عین شباهتش به شخصیت کارتونی دنیس در «هتل ترانسیلوانیا» سبب شده است تا شخصیت سالار برای مردم دلنشین باشد و سکانس هایش با بازدید در فضای مجازی همراه باشد.
نشان دادن دورهمی خانوادههای ایرانی و نقد سبک زندگی بلاگری: بر اساس نظرات مخاطبان و منتقدان در فضای مجازی و سایتهای فیلم و سریال، یکی از دلایل جذابیت این سریال، نشان دادن گوشههایی از دغدغهها و مشکلات خانوادههای ایرانی است، مانند فهمیه که هر لحظه نگران فرزندانش است. در عین حال در رویارویی شبانه بهتاش فریبا با مادرش او به نقد زندگی اینستاگرامی نامزدش میپردازد.
تا به حال ۱۲ قسمت از این سریال پخش شده است و برای نقد نهایی باید منتظر پایان «پایتخت» ماند.