فرارو- مقامهای فعلی و پیشین آمریکایی اعلام کردند سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) درباره اطلاعاتی که اسرائیل درباره احتمال حمله ایران به دونالد ترامپ ارائه کرده بود، اطمینان پایینی داشت.
به گزارش فرارو به نقل از واشینگتن پست، با وجود تردید سیا درباره اعتبار این اطلاعات، سرویس مخفی آمریکا تهدید را به اندازهای جدی ارزیابی کرد که هنگام خروج ترامپ از ترکیه، یک عملیات محرمانه برای تغییر هواپیمای او اجرا کرد.
واشنگتنپست گزارش داد ترامپ ابتدا سوار هواپیمای ریاستجمهوری موسوم به «ایرفورس وان» شد، اما چند دقیقه بعد بهصورت مخفیانه و با استفاده از یک خودروی خدمات فرودگاهی به یک هواپیمای نظامی کوچکتر منتقل شد.
در این عملیات، هواپیمای اصلی ریاستجمهوری در حالی که شماری از کارکنان کاخ سفید و خبرنگاران در آن حضور داشتند، به پرواز درآمد و عملاً بهعنوان هواپیمای فریب یا «طعمه» مورد استفاده قرار گرفت؛ در حالی که ترامپ با هواپیمای دیگری ترکیه را ترک کرد.
به نوشته واشنگتنپست، این اقدام در شرایطی انجام شد که مقامهای اطلاعاتی آمریکا درباره میزان اعتبار اطلاعات اسرائیل درباره تهدید ایران علیه ترامپ اختلاف نظر داشتند. با این حال، سرویس مخفی ترجیح داد برای کاهش خطر احتمالی، تدابیر امنیتی فوقالعادهای را در نظر بگیرد.
این روزنامه در گزارشی دیگر درباره این عملیات نیز نوشته بود که خروج مخفیانه ترامپ از ترکیه با هدف جلوگیری از مشخصشدن موقعیت واقعی او انجام شد و هواپیمای ریاستجمهوری اصلی نقش یک decoy را ایفا کرد.